Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én utálom ezeket az...

Csak én utálom ezeket az autósokat?

Figyelt kérdés
Leírásom azzal kezdeném, hogy mélységes elnézést kérek, ha valakinek a lent leírt típusú autója van de normális vele. Véletlenül sem szeretnék senkit megsérteni, pláne ok nélkül. De az autósok többsége szerintem nagyon jól tudja, hogy mire gondolok. Autós vagyok éve óta, de már odáig jutottam, hogy általánosítok. Egyszerűen utálom a passat-osokat, a bmw-seket, az audisokat. Mindegyik bekönyököl a kézifékkarra (már, ha nem adatott meg neki a könyöklő) és azt hiszi, hogy ő szuper sportkocsis gengszter vagány. Ha mögöttem jön akkor tolna, mert neki a 60 is kevés városon belül. Ha előttem megy neki 30-al kell mennie mindenképp. Előzni és kanyarodni csakis index nélkül tudnak. Azért a fogyasztás fontos, hogy alacsony legyen ezért mindegyik dízel. Nem fér a fejembe, hogy miért kell nagy színvonalat mutatni és közben filléreskedni az üzemanyagon. Na jó. Tegyük félre még ezt is. Akkor sem értem, hogy ők miért olyanok, hogy záróvonalon is előznek, piroson is áthajtanak, a telefon az a fejéhez ragadva mindegyiknek, stb. Persze én is mehetnék gyorsan a kis RS Clio autócskámmal, lehet, hogy többet is tud mint egy 2 literes dízel de mégis tudok viselkedni a volán mögött. A másik imádni való fajta a terepjárós. Mérnökök éveken át dolgoznak, hogy gyűrődési zónákat és egyéb biztonsági felszereléseket tehessenek autókba. Ekkor jönnek ezek a 3 collos gallytörős vackok akik felülbírálják ezt. Itt is kötelező a telefon, az index itt sem gyári felszereltség, stb. Na és a parkolás... jajj az még egy csodálatos dolog. Mikor virít a lesötétített td passat-ban meg a hilux-ban a mozgássérült kártya. Rossz esetben még csálén is állnak be, hogy megmutassák: ők aztán megtehetik. Ha tényleg komoly presztizsre vágynak miért nem vesznek egy lexus-t? Vagy egy saab-ot?

2013. dec. 27. 15:37
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Az én kis cliom rs clio, ha tudod mi az. Te lehetsz egyébként a kivétel aki miatt úgy kezdtem a mondandóm ahogy. :) Tiszteletre méltó, hogy legalább nem 2.0td-ről van szó esetedben. Nyilván vannak kimért és normális úriemberek akik ezt a márkát választják. A telefont sosem fogom megérteni, mert lehet akárkinek munkája én nem teszem kockára az életét senkinek valami f*stos meeting miatt. Ez már más. Hogy BMW feeling? Ez annyira létezik mint bicikli feeling, aromaterápia feeling, vagy sorolhatnám. Mindennek lehet feelingje. :) Amiről én írok az az a fajta bmw feeling amit fentebb részleteztem. Értelmet vélek felfedezni az általad leírtakban, de szerintem arr ahagyatkozni , hogy 300le-vel másképp tűnik az nem magyarázat. Nálam meg 197 van 1 tonnára, mégsem érzem magam olyannyira felsőbbrendűnek, hogy paraszt módján közlekedek. Megnézném, hogy egy-két olyan bmw-s (de ha fent olvasod láthatod, hogy ugyanúgy audis meg passatos) hogy áll meg a néni előtt a zebrán. Értem én, hogy nagyon fontos meg nagyon gengszter de akkor is.
2013. dec. 27. 18:20
 12/38 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen gyökerek! Jobb az ilyeneket minél nagyobb ívben elkerülni.

Én amúgy pályán szoktam azt tapasztalni, hogy megyek szépen a külső sávban tempomattal gps szerint 130-cal (óra szerint 138 körül) egyszer csak a belsőben úgy húz el mellettem egy Passatos vagy Audis (tényleg szinte 80-90%-ban ilyen autókat látok így), hogy alig látok belőle valamit mert ahogy észreveszem a tükörben egy pillanat múlva előttem már el is tűnt. Tuti, hogy bőven 200 feletti tempóval közlekednek.

Én ezt nem értem, hogy lehetnek ilyen marhák! Az oké, hogy ki akarják nyírni magukat, de ehhez mért kell mást is veszélyeztetni?! Gondolok pl a Rezesova ügyre...

2013. dec. 27. 20:58
 13/38 anonim ***** válasza:
0%

Mostanában volt, hogy az Opelemmel autózgattam városon kívül a megengedett sebességgel, és beértem pont egy Clio RS-t. Kitettem az indexet és amikor mellé értem gyorsított. Én is odaléptem ösztönösen a gázra, mert azt hittem, hogy csak véletlenül gyorsított egy kicsit. Szerettem volna befejezni az előzést. Egy frászt, még jobban odalépett a gázra. Gondoltam, okos enged, menjél. Besoroltam mögé. Erre 1 km után visszalassított. Esküszöm már nem mertem megelőzni, nehogy leszorítson, vagy balesetet okozzon. Szóval RS-t sem azért vesz valaki, hogy mindenhol csak a megengedettel mendegéljen. Nem járkálsz véletlenül a 3-ason?

Más, presztízs téma. Szerintem itt van elásva a kutya.

Nem kell irigyelni és ebből fakadóan utálni őket. Én is azt hittem egy ideig, hogy virításnak vesznek ilyen kocsikat. Aztán lett egy olyan gazdag ismerősöm, akinek csak az egyik német presztízsnek gondolt márkájú autói voltak. Egyáltalán nem éreztette, hogy felsőbbrendű lenne. Kiderült, hogy ez neki a mániája. Mint másnak például a Renault. Vagy a Saab. Vagy a Volvo.

Amúgy az Opelemben van gyárilag könyöklő. Akkor luxus ugye? :)

2013. dec. 27. 22:21
 14/38 A kérdező kommentje:
Persze minden típusban ülnek buták. Egyértelmű, hogy gyors autót venni az alapból más tészta. De más érezni az erőt a volán mögött, meg más fitoktatni. Neked is elmondanám, hogy a leírás elején kiemelten elnézést kértem azoktól akikre nem jellemző. De tessék! Hányan adnak igazat? Ez az általánosítás immár nyilvánvaló számomra, hogy nem alaptalan.
2013. dec. 28. 07:39
 15/38 A kérdező kommentje:
Bocsi lemaradt: Valószínűleg csak az gondolja komolyan, hogy irigylik őket akik már a fent említett társasághoz tartoznak. Neked Opelod van. Te irigyled őket? :)
2013. dec. 28. 07:57
 16/38 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj kérdező, de ültél már BMW-ben, Audiban, Passatban? Ezekben mindenféle rosszindulat nélkül elfog egy olyan nyugalom, hogy jól esik könyökölni, és a 100 km/h 50 km/h-nek érződik benne. Ez nem igy van a Clióban.

Ez a tolakodás meg előzgetés amiről beszélsz pedig olyan dolog, hogy ezekkel az autókkal lehet haladni, és ezt sokan ki is használják.

2013. dec. 28. 19:01
 17/38 anonim ***** válasza:

Aha, tehát ha már ferrariban ülsz, ami megy mint állat, akkor jogod van letolni a kisebbet.

Értem.

Sajnos kompenzálni kell valahogy az agyi elmaradottságot.

2013. dec. 28. 19:57
 18/38 anonim ***** válasza:
Nem csak az agyi elmaradottságát kompenzálja a drága autóval, hanem a szerény méretét is.
2013. dec. 28. 20:54
 19/38 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi igaz belőle, de Németországba már nem is a gyorshajtókat üldözik teljes szigorral, hanem a követési távolságot be nem tartókat. Talán egyszer ide is elérkezik ez is.
2013. dec. 28. 21:28
 20/38 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom,sok ilyen ember van de volt már valaki Oroszországban? Kérem szépen oroszokhoz képest Magyarország a legprofibb autóvezetőkhöz tartoznak komolyan,ott mindenki egy bunkó paraszt még a rendőr is itt meg azért nem mindenki.

Persze sok megteheti de azért tényleg más ám egy ilyen autóba ülni,teljesen másrt érzel mert míg a kis kocsidban 100-nál búg a motor mint az állat,addig egy komolyabb autóba teljesen csend van ezért ösztönösen is kicsit rátaposol a gázra mert lassúnak érzed magad.

Terepjáró meg megint más,terepjáró magasan van ezért lassúnak érződik az út,az ilyen magas buszokon is ez van,kinézel az ablakon te jó ég milyen lassan megyünk,ránézel a busz km órájára és azt látod hogy 90km/h mert magasan ülsz.

Rezesova ügy meg megint más,ha nem olyan kis szarnak ment volna neki máig élne az a család szerintem,persze hibázott és részvétem na de kérem szépen egy normális moderebb kocsival mentek volna mint ő nem gyulladt volna ki,és lett volna legalább bent egy légzsák és nem papírszarnak ment volna neki a terepjáróval.

Presztizsre meg nem csak a SAAB-nak meg a Lexusnak van,BMW meg az audi pont ilyen,de példáúl a Volvo is szerintem :)

RS Clio autócskáddal meg lehet többet tudsz mint egy 2 literes dízel,csak éppen megsüketülsz a motor üvöltésétől mert szemmel láthatóan szenved :D

2013. dec. 28. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!