Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó napot, tiszteletem! A...

Jó napot, tiszteletem! A füstölésre illegálisan átalakított dízel autókat (jellemzően régi Golf, Passat, Seat), hol és mi módon tudom feljelenteni rendszám alapján?

Figyelt kérdés

Havonta 6-8000 kilométert kell vezetnem és minden hétre jut legalább egy ilyen. Nem vagyok hajlandó koromfelhőben autózni kilométereken keresztül.

Hogyan lehetne ezeket az autókat kizárni a forgalomból?

Válaszukat előre is köszönöm.

http://www.youtube.com/watch?v=r3iwTi6y6c4

2013. okt. 17. 12:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
82%

Amiket te látsz, azok nem átalakítva vannak, hanem a karbantartás teljes hiányának eredménye. Ismerve a bürokráciát, feljelentésed eredmény nélküli lesz, akárhova is tanácsolják. Nem életszerű, hogy rendszám alapján felkutatják az illetőt, és mobil vizsgaállomással bemérik a szennyezés mértékét.

Mivel sokat közlekedek én is olyat már láttam, hogy szénerőműnyi füstöt okádó dízelroncs elhúzott rendőrautó mellett, de olyat még nem, hogy azt a rendőr csöppnyire is érdekelte volna. (Bezzeg, ha 30-as táblánál negyvennel elhúzna akkor tuti megállítanák)

2013. okt. 17. 12:48
 2/79 anonim ***** válasza:
vannak átalakítottak is, válaszoló. sok gyerek jól elszórakozik a TDI-jével, kicsit megcsipszelik, felhúzzák, kiszednek ezt-azt és örülnek hogy jobban megy. meg 5x annyi kormot okád.
2013. okt. 17. 12:58
 3/79 anonim ***** válasza:
46%
Olyan nincs hogy valaki úgy alakitja átt az autóját,hogy kormoljon. Az vagy olyan ami már öreg és szét van hajtva,vagy megvan chippelve és annak a mellékhatása.
2013. okt. 17. 13:02
 4/79 anonim ***** válasza:
20%

Amit érdemes tenni ez ügyben, egy külföldi szerveren tárhely, és szépen feltölteni (proxyn keresztül) ilyen roncsokról menet közben videót, rendszámmal, hellyel idővel.

Az ilyen "szégyenfal" oldalaknak, blogoknak van egy kis társadalmi eredményük ( ha más nem anyázó levelek a füstöt okádó roncsok tulajdonosától). Lehet reklámozni, hatóságok figyelmébe ajánlani.. stb.

2013. okt. 17. 13:09
 5/79 anonim ***** válasza:
40%
ezek szerint nem csak engem zavar ha előttem halad egy ilyen füstös köcsög :)
2013. okt. 17. 13:31
 6/79 anonim ***** válasza:
2013. okt. 17. 14:03
 7/79 anonim ***** válasza:
68%
Mostanában mindenkinek ez a nyűgje? 20éve autózok,de csak elvétve láttam néha valami füstokádót,de nem jelentettem föl rögtön. Én ugy látom ez a feljelentgetés nagy divat lett mostanában. Rosszul áll a szomszéd fején a sapka,akkor feljelentjük stb stb
2013. okt. 17. 14:08
 8/79 anonim ***** válasza:
80%

#7-tel értek egyet. Sok idióta barom. Manapság tényleg az jelenti a jó közérzetet, ha megszopatunk másokat? Szánalmasak vagytok mind! Csak talán gondolkodni is kéne; Füstöl? Miért füstöl?

1) Nincs pénze megjavítani, de létszükséglet az autó, ezért vett régi, olcsó dízelt. Ez esetben minek ugatsz bele? Ha elveteted az autóját, akkor örülhetsz, ha éhendöglik.

2) A hülyegyerek tuningolja a traktorját, és azzal nyomja tövig. Füstöl? Nem. Miért füstölne?

3) A hülyegyerek már chiptuningot is rakatott az autóba, amitől sokkal jobban megy a gép, ám okádja a füstöt. Van hozzá közöd? Nincs! Majd a rendőr kiveszi, ha akarja.

Az ilyen mitugrász parasztok miért nem mentek rendőrnek, vagy környezetvédőnek? Nem itt a gyakorikerdesek.hu-n, az autók-motorok topicban kell háborogni. Lehet lepontozni, kíváncsi vagyok menyi idő alatt ér 20% alá a komment...

2013. okt. 17. 15:31
 9/79 anonim ***** válasza:
41%

"Nem vagyok hajlandó koromfelhőben autózni kilométereken keresztül."

Egyébként ha ennyire kényes cukorbaba vagy, akkor vagy nem ülsz autóba, vagy megelőzöd, vagy lemaradsz, vagy elfogadod, hogy füstöl. Nem kell itt kamubalhét generálni minden szarból. A dízel akkor füstöl, ha tövig nyomják neki. Ergo, te is nyomod, mert direkt provokálod. Ami elég szánalmas egy dolog.

2013. okt. 17. 15:38
 10/79 anonim ***** válasza:
82%
Utalom a dizelt. De nem tudom hogy miert kell kenyeskedni. Ha nem akarsz koromfelhobe utazni elozd ki.
2013. okt. 17. 16:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!