Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A főnököm elutazott háromnegye...

A főnököm elutazott háromnegyed évre, Amerikába. Megkaptam a luxuautóját, de én szeretném visszakapni a rendes, megszokott autóm. Bent hülyének néznek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ti is nem normálisnak fogtok nézni, és nem, nem kamu kérdés. Szóval a főnököm kiutazott Amerikába, én pedig az asszisztense vagyok, ami nem keverendő össze a szolgával/csicskával. Megkaptam a Porsche Panamera típusú autóját, de egyszerűen szeretném visszakapni az A4-es Audimat. Egy hete nem alszok normálisan, mert attól félek, hogy lába kél, és szinte rossz ránézni a fogyasztásmérőre, az Audival ennyi benzinből 2 hétig elfurikázok, abból amit ez a dög 5 nap alatt megeszik, és eddig egyszer hajtottam meg, lámpától lámpáig. A családtagok nem értik hogy honnan van, mindenki azt mondja, hogy loptam, vagy valami piszkos ügybe keveredtem.. Persze, kiszállni jó belőle, meg hogy azért megnézik benne az embert, és az elegancia és kényelem is "isteni". De egyszerűen nem bírom megszokni. Fenntartani meg pláne nem tudnám, ha a cég nem fizetné az üzemanyagot és szervízt. Szerintetek mit csináljak? Már mondtam bent a cégnél, hogy szeretném visszakapni az eddigi autóm, de kiröhögnek, azt hiszik, hogy csak viccelek. Mondjuk én sem hiszem hogy normális vagyok..

2013. máj. 24. 21:59
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Ma csak fél egytől van bent.. Hát azóta nem beszéltem vele mióta megkaptam a kocsit, egyszer talán odaköszöntem valamelyik nap. Ő a felsővezető, és több főnök van alárendelve, akik különböző osztályokat vezetnek, szóval itt a főnöknek is van főnöke.:D Ma reggel a kocsiból beszéltem vele Skypeon, ő mondta, hogy tud róla hogy nekem kell tankolnom, és már az egész közbeszerzési osztályt leordította. De a közb. osztály a vezető nélkül tehetetlen, a vezető pedig a közb. osztály nélkül tehetetlen, már én is belezavarodtam.. Most elgondolkoztam rajta, és rájöttem hogy nem is kicseszni akartak velem, hanem rohadtul nem gondolták át, hogy a kártyát csak jövő hó előtt X napig lehet igényelni, utána már csak a kövi hónapra tudok kapni egy kártyát, mert ez nem a mi cégünk hatásköre, hanem egy benzinkúthálózaté, mi csak fizetjük a költségeket. Szerintem a számlára visszautalós dolog lesz a nyerő, eddig olyam 120k-m bánja ezt a tökéletesen kivitelezett autócserét, szóval 400e Ft-al még keveset is mondtam.. Pont most tankoltam tele, mert a mutató már majdnem kiakadt lefele, és most kaptam fizut, szóval hadd menjen.. 95 liter nyál ment bele a 100 lityis tankba, ez ha jól számolok, 38 000 Ft. Mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért netezek munkaidőben, elmondom: Szabadon járkálhatok az autóval, ha kedvem van bemegyek a központba, beülök valahova kajálni, vagy akár haza is mehetek. Aztán hívnak a központból, hogy hova kell mennem, felveszem a megfelelő nyomtatványokat és irány az ügyfél. Általában 4-5 óra is eltelik egy-egy cím között, szóval valahogy el kell magam foglalnom. Most épp a Shell kút pihenőjében töltöm ki a papírjaimat, netezek telóról, és valami műízű, előre elkészített szendvicset eszem, közben 4-en körbeállják az autót és kérdezgetnek.. Egész jó idő van, végre nincs 40 fok.. Szerintem kigurulok a Margit szigetre, vagy a Ligetbe kicsit levegőzni.
2013. máj. 27. 10:50
 42/50 anonim ***** válasza:
Akkor ha hajlandóak a pü.-sek visszautalni neked a pénzt, nincs olyan nagy probléma:) Csak ezt mielőbb oldd meg, hogy mondjuk ezért ne kelljen feltörni egy megtakarítást:)
2013. máj. 27. 11:07
 43/50 A kérdező kommentje:
Na gyerekek, sikerült!:) A számlára visszautalós módszer vált be, köszönöm annak aki megemlítette, mert eszembe sem jutott volna..:D De így is buktam 135k-t, mert csak azt rakják vissza, amiről van blokk is, hétfőtől tartottam meg, előtte el se hoztam a pénztártól..
2013. máj. 29. 13:45
 44/50 anonim ***** válasza:
Vinnél egy körre?
2013. máj. 29. 15:15
 45/50 anonim ***** válasza:

Örülök hogy megoldottad!

Fene jó dolgod van!

Csak pappírmunkát csinálsz és embereknek kell nyalni meg ilyesmi.Ezzel talán Én is boldogulnék,de nem hagyna békén a tudat hogy ilyennel hogy pocsékolnám el az életem.Nem alkotsz semmit,a munkádra nem csodálkoznak rá csak a kocsidra,és még is az a kifizetődőbb ha nem csinálsz semmit.Tudod Én nem csak melóhelyen dolgozom,még itthon is állandóan csinálok valami maszekot,hogy legalább apróbb dolgokra fussa.Kocsit nekem egyik cégnél sem adnának(bár egynél akartak,de az nagyon rozzant volt ) :) jelenlegi melóhelyemen még szabadságot sem fizetnek,nyaralni sem biztos hogy megyek idén,egy csomó bulit kell kihagynom,meg egy csomó mindent.A lényeg az hogy éreztessem veled hogy jó dolgod van hozzám képest,és ez nem probléma igazából amin Te problémázol.

2013. máj. 29. 16:15
 46/50 A kérdező kommentje:
Főnökök nem hiszem hogy örülnének neki, hogy örömautóztatok, de ha lenne rá lehetőségem, szívesen elvinnék sok embert.:D Azért én se úgy kezdtem, hogy a seggem alá tolták az Audit, meg a milliárdos pénzügyeket bonyolító ügyfeleket.. Egy rohadt call centeres voltam, utána eszközbeszerző (céges kisteherrel hurcolni a 120 kilós fénymásolót szervízbe meg vissza, meg új számítógépeket, laptopokat, ilyesmiket venni..) igaz majd megszakadtam, de ez is már jobb volt annál, hogy egész nap ülök és hallgatom az ügyfelek panaszait. Utána lettem a jelenlegi főnököm sofőrje, mivel nagyon jól vezetek, és "felfigyeltek" rá, hogy a kisteherrel úgy megyek, mintha rendes autót vezetnék. Pedig ez egy duplakerekes, 5 tonnás Sprinter volt. Igen, megvan rá a jogsim, mielőtt valaki belekötne.. Hát ez se volt egy hálás feladatkör, mivel egész nap készenlétben kellett állni, hogy a főnök mikor akar menni. De legalább kényelmes volt, mert egy A8-as bőrülése azért jobb mint egy kemény irodai forgószék. Aztán lettem tanácsadói kisegítő (akiknek sok ügyfelük van, lényegében egy kis segítség) Onnan pedig felkerültem ide, ahol most vagyok. De eleinte a legpitibb ügyfelekkel foglalkoztam, aztán sikerült a legnagyobbak közé eljutnom.:) Amúgy nem bírok megmaradni sokáig a fenekemen, ezért is kiváló ez a meló.:) Amúgy én is csinálok egy kis kiegészítést otthon, van egy autószerelői végzettségem, és szabadidőmben BMW-ket javítok, vagy szerzem be hozzájuk az alkatrészt, de volt hogy importáltam is őket az országba, Németből. Most perpill az udvar egy autóbontóra hasonlít, van 3 donorautó, 2 félkész, egy felújított E38-as, és egy veteránvizsgára készülő 635CSI. Meg persze a Porsche.
2013. máj. 29. 18:26
 47/50 anonim ***** válasza:

Akkor Te amolyan jó gyerek vagy!Mármint van érzéked hogy mibe kell belenyúlnod! :)

Én papír nélküli szerelő lettem,mármint nem ez a munkám,inkább csak hobbi meg néha kényszer,de ha pénzért csinálnám tuti hogy jönnének a legnagyobb gondok,mármint tuti kifognám azokat az eseteket ahol rendes műhelyben is csak vakarnák a fejüket hogy hogyan oldjuk meg majd jön az öreg rutinos és megmondja hogy mi a pálya :)

Akkor végül is jó dolgod van mert szerelni is akad időd,máramikor nem kell menni ,és importálni is tudsz.

2013. máj. 29. 20:13
 48/50 A kérdező kommentje:
Hát volt már nálam is, hogy azt sem tudtam, hogy mi van, aztán jött a nagy öreg szaki a szomszédból, húzott kettőt egy anyán, és szebben járt a motor, mint az új..:D Persze azért a számítógépes dolgok már kifognak rajta, de a mechanikus dolgokban nagyon ottvan az öreg, néha átjön segíteni. Legalább ő sem unatkozik, és a nyugdíj mellé is jól jön neki a kiegészítés.:) Már 1-2 éve nem hoztam be autót, mert nem jutott rá időm, de most újra tervezem, hogy beindítom a "bizniszt", mert még mindig sokan hívnak, hogy vállalom-e.:)
2013. máj. 29. 20:33
 49/50 anonim ***** válasza:

Gyári Mz motorok behozását csináld ! :)

Amúgy lehet hogy tényleg akadna ilyenre kereslet,bár ezt úgy igazából akkor tudnád meg ha már benne lennél egynek az eladásában :)

2013. máj. 29. 21:12
 50/50 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet!:D Szerintem maradok a BMW-nél, mert akik eddig tőlem vettek behozott kocsit, azok tudják, hogy nem hozok be sz*rt. Próbáltam már használt motorokkal is bizniszelni, de hatalmas bukás lett a vége, inkább visszatértem az autókra. Egy márkaszervízes baráttal szoktam ilyen "gyűjtőutakra" menni, átnézi, hibakódot olvas, stb. De szoktunk rosszabb állapotúakat is venni, pl. ha egy-egy ritkább alkatrész jó benne, általában már csak azért megéri megvenni, mert mára már beszerezhetetlen, vagy csillagászati összege van.:) Miután megvettük, egy Berlini műhely udvarán tároljuk őket, majd ha összegyűlt 4-5 autó, akkor egy nagyobb trélerrel hazahozzuk őket. Innen pedig egy Csepel Műveki raktárba kerülnek. (Megörököltem kb. 10 éve egy nagyon távoli rokontól, 5 évig ki sem nyitottam, mert nem érdekelt. Aztán amikor elmentem megnézni, akkor nagyon meglepődtem. 10-15 autó kényelmesen elfér az egyik felében, a másikban pedig egy óriási autószerelő műhely lett berendezve, plusz pihenősarok, konyha.:) Felújíttattam az elektromos hálózatot, egy szép fehér festés és ablakcsere, ipari linóleumburkolat, valamint riasztórendszer. Erre 2 milliót költöttem.) Van olyan autó, amiért már ott toporzékol az új tulaj, mikor befut az autószállító.:D Aztán a többit berakjuk, majd felújítjuk/átalakítjuk, és forgalombahelyezzük. Óriási tőke kell hozzá, de még mindig abból a haszonból élek, amit megkerestem akkor.. Most kibérelték a raktárt csónaktárolónak, de egy hét múlva lejár a szerződés, amit nem akartam meghosszabbítani, így rövidesen újra autók kerülnek be reményeim szerint.:)
2013. máj. 30. 18:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!