Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire lesz érezhető a...

Mennyire lesz érezhető a különbség két autó között?

Figyelt kérdés
Nekünk van egy kis Suzuki Swiftünk amibe 1.0 motor van, és ehhez már hozzá szoktam, hogy olyan kis "lomha" de szombaton utazok Olaszországba, és lehet h nekem is kell vezetnem, de nem a mi autónkat. Egy Volkswagen 2.0 TDI-t, igaz 5-en utazunk és lesznek azért cuccaink, mert egy hétre megyünk. Mennyire lesz érezhető a változás a teljesítményben és a vezetési élményben? tapasztalatok?

2012. aug. 23. 08:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én napi 120-at megyek alsó hangon, inkább többet, a leghosszabb egy Ingolstadt-BP-Pécs-BP túra volt egyhuzamban 4vagy5 stoppal, de friss jogsival is vezettem 3-400kmeket, az sem volt megterhelő. Legalábbis nekem. :)

Amúgy 3500-4000 fölé ne pörgesd, de majd úgyis érezni fogod. :)

2012. aug. 23. 12:36
 12/21 anonim ***** válasza:
Mármint nem stoppoltam hanem annyiszor álltam meg kávézni. :D
2012. aug. 23. 12:38
 13/21 A kérdező kommentje:
Na de mr.flash :DD mik ki nem derülnek :D hát gyilkolni nem fogom a kocsit az tuti :D amúgy én nem tudom h menyit bírnék egy huzamba, de ha le nyomok 200km-ert akkor utána már álmos leszek ha lepihenek, és el is tudnék aludni :D
2012. aug. 23. 12:56
 14/21 anonim ***** válasza:
remélem nem adják oda
2012. aug. 23. 13:02
 15/21 A kérdező kommentje:
mert?
2012. aug. 23. 13:03
 16/21 anonim ***** válasza:

Biztos csak irigykedik az a mamlasz! -.-"

Nos, hogy a két autó között milyen lesz a különbség az nem tudom, viszont ehhez a távolság dologhoz hozzá tudok szólni. Én a mi 1.3-as Swiftünkkel idáig legtöbbet 200Km-t vezettem egy huzamba úgy, hogy egyszer sem álltam meg pihenni. Kibírható, ha nem eszel és iszol előtt sokat, mert különben csak a wc-n járna a fejed egész úton és akkor jobb az embernek megállnia.

Azt nem írtad, hogy autópályán akartok-e menni? Mert az szerintem jóval álmosítóbb. Főleg ebben a melegben. Szinte semmi látnivaló sincs, csak a hátulról illetve a felhajtókról érkező autókra kell odafigyelni.

Amúgy az volna a legegyszerűbb, ha szólnál a tulajnak, hogy szívesen vezetnéd egy rövidke szakaszon a kocsit, mivel még dízeles géppel nem volt dolgod. :) Ha nem szemét tuti, hogy oda adja. :)

2012. aug. 23. 14:06
 17/21 A kérdező kommentje:
Lehet, de nem azt írtam ha volán mögött alszom el... hanem amikor már megérkeztünk a szállásra -.-" Mi most voltunk a rokonoknál hétvégén és az 1.0 Swiftel most én sem álltam meg se oda se vissza pedig átlagban egyszer megszoktam :) bár az igaz h az út vége fele már kissé kellet pisilnem, de kibírtam :) Igen autópályán fogunk végig menni :) Barátnőm apukája :D nagyon jó fej :) és mondta is ha akarok akkor "segíthetek" levezetni, de ezt azért nem veszem készpénznek :)
2012. aug. 23. 14:36
 18/21 anonim ***** válasza:

Számomra inkább biztonságérzetre volt más egy teljesen új autó. Én nőként konkrétan annyit vettem észre a motorok nagyságából, hogy amikor az egyiket vissza kell váltani a másik még bőven megy, sokkal gördülékenyebb, strapabíróbb, hegyekben elhagy. :) Két autónk van, ha megyünk túrázni, akkor a 2.0-ás megy elöl, mi 1.4-essel követjük. Hát a hegyekben poénosan észrevehető azért, hogy az előttünk haladóknak kicsit kevésbé megy nyögvenyelősen, mi meg 3-asben mászunk fel utána a hegyre, ha jól megvagyunk pakolva, akkor 2-esben. :)

Egyébként 600 km szerintem sem olyan sok. 4 éves a jogsim, imádok vezetni és van is rá lehetőségem szerencsére. Általában napi 10-20 km-knél sosem vezetek többet, de ezeket a hosszabb távokat én nagyon élvezem. Ha túrázni megyek 500 km-t egyhuzamban lazán lenyomok 2-3 pár perces pisi és nyújtózkodó szünettel, egyszer fordult elő, hogy hajnalban jöttünk haza és az utolsó 60 km-nél mondtam azt, hogy váltsunk, mert mostmár nem tudok figyelni, elfáradtam. Ja, meg egyszer egy 300-as útnál, amikor M3-ason baleset miatt bedugultunk és órákig araszoltunk. Az volt talán az első komolyabb utam. Bedurrant tőle a lábam a pedál váltogatásban... :D

Egyébként én a régi jó kis autónkat szoktam vezetni, ahhoz vagyok szokva, beleülök, totál biztonságban érzem magamat. Ehhez képest, ha másik autót kell vezetnem, akkor kicsit feszültebb vagyok, feszélyez, hogy érzékenyebb a fék, nem úgy vált, nem úgy indul, mit tudom én. Én az ilyen különbségeket jobban megérzem, mint a teljesítménybelit.

2012. aug. 23. 16:15
 19/21 A kérdező kommentje:
Az autók is hasonlítanak az emberekre, hogy kettő ugyan olyan nincs :) mindegyiknek máshol fog a kuplungja meg a fékje is. Nagy dugókba azért néha én is azt kívánom. hogy bár csak most lenne egy automata váltó a kocsiba, de annak ellenére ezerszer jobban imádom a manuálisat mint az automatát. Ne a kocsi váltson helyettem mert az elveszi a vezetés élményét :) 600km tényleg nem sok, főleg három embernek, ami fejenként 200km. Nekem majd februárba lesz 2 éves a jogsim. A hasonítás meg nagyon nem reális :D mert egy 1.0 Swift meg egy 2.0 Passat az azért ég és föld, főleg biztonsági szempontból :)
2012. aug. 23. 22:18
 20/21 anonim ***** válasza:
Én arra értettem a fárasztót, hogy 1 embernek 600km, ha nincs hozzászokva még pihenőkkel is sok. De ha már 1x megígérte, hogy vezethetsz akkor ne parázz. :) Ha tényleg olyan jó fej a barátnőd apukája akkor biztos átengedi majd neked a volánt. :) Jó nyaralást kívánok! :)
2012. aug. 24. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!