Segítenél? Min múlik egy autó fogyasztása? Nagy különbség van szervós autó és nem szervós között? Első autónak jó a szervó nélküli?
És úgy általában melyek azok a dolgok amelyekre oda kell figyelni autó vásárlásakor? (nem túl drága autónál. max 500e)
Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz meg köszönném ha segítenél!
Második. Nem hiszem hogy olyan bonyolultat kérdeztem volna. Nem tudom milyen külön szakmáról beszélsz. Azért köszi a válaszokat. Autót, ha majd lesz pénzem rá és veszek én is ugy gondoltam hogy valaki olyannal fogok menni aki nálam jobban ért hozzá.
Amugy a fogyasztást úgy értettem hogy pl. az 1.6-os motor ha jól tudom többet eszik mint egy 1.4-es. Ilyen téren szerettem volna ha valaki megerősít.
Azt tudom hogy múlik a vezetési stíluson, meg a gumik állapotán meg...
Az 1.4 nem feltétlenül fogyaszt kevesebbet az 1.6-nál, még ugyanabban a karosszériában sem. A fogyasztás a mindenféle ellenállásoktól (légellenállás, gördülési ellenállás stb) és veszteségektől (hajtásláncban fellépő súrlódások, motor belső veszteségei) is függ.
A "szervó" az általában valamilyen rásegítést takar, amihez kell energiát felhasználni, de attól nem fog feltűnően több lenni a fogyasztás. Viszont érezhető a berendezés hatása. Gondolom a kormányszervóra gondoltál: ha van akkor könnyebb tekerni a kormányt, ha nincs akkor kicsit nehezebb. Próbálj ki mondjuk egy Trabit vagy Ladát, ott nincs rásegítés, úgyhogy jó alkarerősítő gyakorlat parkolni. :)
Vásárlásnál meg kell nézni a kocsi papírjait hogy rendben legyen minden, aztán jöhet a többi: a karosszéria, a motor és a belső tér. Elég nehéz lenne ekkorka helyre mindent összeszedni, mondjuk ha látod az aszfaltot a padlón keresztül az nagyon nem jó. Meg ha jobban zörög a motor mint egy lovaskocsi az sem a legjobb. Ebben az árkategóriában alaposan meg kell nézni a járgányt mert elég sok hulladék van, a szerelő viszont ugyanannyi óradíjat kér, függetlenül a kocsi korától. Sőt az ebben a kategóriában futó kocsikról sok embernek van tapasztalata, úgyhogy netes oldalakon/fórumokon utána tudsz nézni mik pl. a típushibák amik biztosan előjönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!