Mi a különbség vezetési szempontból dízel illetve benzines autó között?
Benzines autónál az elindulásnál csúsztatni kell a kuplungot, ezt meg kell szokni utána már nem lesz nehéz.
Amúgy, ha elég ügyes vagy, akkor a benzinessel is el lehet indulni gáz nélkül, amíg hideg a motor (nagyobb az alapjárat hidegen benzinesnél).
Én dieseles focuson tanultam vezetni, nekünk meg benzines focus van.
A benzinesnél jóval több gázt kell majd nyomnod, hogy lefulladás nélkül el tudj indulni. Míg a dieselesnél sokszor még gáz nélkül is el lehet biztonságosan (tehát tuti hogy nem fullad le) indulni!
Nekem a benzines focuson az első 5-10 elindulás még lefulladós-bakkecskézős volt, és utána rájöttem, hogy az elinduláshoz tényleg MUSZÁLY gázt nyomni rendesen!!
A Dieselesnél még az zavaró, hogy undorító hangja van, érdekességnek jó találmány volt, de egy zsákutca az egész(rettenetesen kormol a hengerben, téli indításnál gondok adódhatnak, stb.)! Az autó benzinnel működik!!
Láb /koordináció/ kérdése.. Még tanultam vezetni, amikor véletlenül 3.-ba téve indultam. És elindultam, oktatóm nem kis meglepetésére.
Igazából szerintem semmi különbség nincs, ha érzék van..
A benzinesnél a gáz nélküli induláshoz kell 100 lóerő és 140 Nm.
Egyébként 100 lóerős autómmal gyönyörűen el tudok indulni gáz nélkül, pedig csak 700 az alapjárat.
Negyedgázzal már kipörög a hátsókerék
ídes apám áz á különbség ;) ez csak viccc :)
szal az a különbség hogy ha észrevetted (vagy nem) akkor a diselnél ha nyomsz egy kövéret a gázra akkor gondolkodik és utána kezd el felpörögni míg egy benzinesnél ha adsz neki egy kövér gázfröccsöt azonnal megindul és mint az állat elkezd húzni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!