Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy FRANCIA DÍZEL AUTÓM,...

Van egy FRANCIA DÍZEL AUTÓM, ÉS SOSEM ROMLOTT EL! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

5 éve Renault Clio 1.5Dci-t használok. Tudjátok ez az a motor, amire egyesek szerint 50 ezer km-enként 500 ezer Ft-ot kell költeni. 150 ezer van az autóban, és soha semmi baja nem volt még.

A mai reggeli mínusz 10-ben viccen kívül pont ugyanúgy indult, mint plusz 30-ban. Ugyebár állítólag egy dízel autó télen a nagy hidegekben nem indulhat be reggel...különben is francia, és különben is 1.5dci, ezek a motorok sz@rok. Ja...a fogyasztása soha nem érte el még az 5 litert. De rossz lehet nekem... Ja a mai napig újan és használtan is több száz ezer Ft-al olcsóbb, mint egy német társa. Ja hogy a minőséget vesszük meg? Na persze...

Csak én vagyok fordítva bekötve? Vagy csak engem szívatnak ezek a hülye francia autók, hogy működnek, és soha egyetlen plusz Ft-ba nem kerül a javítás egy némethez képest? Hozzátenném, hogy 20 éve ugyanez a helyzet: francia dízel autók, 0 meghibásodás. Mindig sokkal jobban jártam, mintha németet vettem volna. Anyagilag, kényelmileg, mindenhogy.

Félreértés nem essék: nem a német autókat akarom bántani, hanem egyszerűen NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT KELL A FRANCIA AUTÓKAT SZIDNI, AMIKOR SEMMIVEL NEM ROSSZABBAK, MINT A NÉMETEK?

2012. febr. 1. 19:23
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
77%

Bébikéim!

Most, hogy már kiálmodoztátok magatokat,

leírom a tutit:

Közel 1.000.000 km van az autómban.

Dízel és természetesen pöccenésre indul.

Természetesen ez egy Mercedes!!

Hja, és sz@rok a francia autókra!

2012. febr. 2. 00:14
 32/47 anonim ***** válasza:
Utolso otta pont :) Az 1994-ig gyartott autok nagyresze az orokkevalosagnak keszult maraki meg tudta csinalni lasd Merci, Nemet autok tomkellege, Japan Technika. A mai autokro nem latom ertelmet vitat nyitni. Aki hallott a tervezett avultatasrol az tudja mirol beszelek. Eleve ipari hulladekot gyartanak szandekosan. Erdekes modon Ebben is a Nemetek es a Japanok jarnak most elol ugyhogy senki se csodalkozzon rajta hogy mi fog tortenni par even belul. Es hat a Renault Dieselrol van egy privat elmenyem egy Navarraban: Turbocsonk letorott eppen a garancia vegeztevel, majd ra nemsokra megallt a Turbo, Eztan felzabalta az Osszes olajat es Csapagyasra tette magat par kilometeren belul. Es igen vontatott kb 2.5 tonnat de ennyi a max amit lehet vele. Es mindez 100E alatt. A masik Nissan egy regi adagolos 4.8L Turbos V8 diesel erdekes modon meg meg sem lepodik az utanfuton es loeroben egyezzenek es az Meg Japanban keszult a `90-es evek derekan. Szerintem ennyit a Mai autokrol.
2012. febr. 2. 08:51
 33/47 A kérdező kommentje:
Bébikém! Csináld meg ezt egy új mercivel is!
2012. febr. 2. 09:18
 34/47 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként meg minden autóval el lehet érni többszázezer kilómétert, egy titka van csak mégpedig, hogy törődni kell vele... Mit gondoltok a veterán (vagy még régebbi) autók, hogy maradnak életeben ennyi év után is?
2012. febr. 2. 21:05
 35/47 anonim ***** válasza:
Utolsó nemtudom hogy lették 39%-os, de ez a válaszod 100%.
2012. febr. 2. 21:27
 36/47 anonim ***** válasza:
Szerinted.:))
2012. febr. 3. 10:26
 37/47 A kérdező kommentje:
Szerintem is csak általános törődés a lényege az egésznek, meg hogy ne taposd ki a belét.
2012. febr. 3. 12:58
 38/47 anonim ***** válasza:
Azért vannak az autóknak bizonyos, a konstrukcióból adódó sajátosságai is.
2012. febr. 3. 13:08
 39/47 anonim ***** válasza:
Ez olyan dolog, hogy meggyőződés kérdése az egész, és nem lehet eldönteni, hogy kinek van igaza. Nekem most egy Golfom van előtte meg egy A4esem volt. Meg vagyok elégedve velük. Nem kéne francia autó mert nem az én izlésvilágom. Ha te meg vagy elégedve velük örülj neki.
2012. febr. 3. 21:06
 40/47 anonim ***** válasza:
Ja én például nem vagyok meglepődve, ha az olasz kocsim kéken füstöl, mert az előző gazdája gyakorlatilag légszűrő nélkül használta.
2012. febr. 3. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!