Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy FRANCIA DÍZEL AUTÓM,...

Van egy FRANCIA DÍZEL AUTÓM, ÉS SOSEM ROMLOTT EL! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

5 éve Renault Clio 1.5Dci-t használok. Tudjátok ez az a motor, amire egyesek szerint 50 ezer km-enként 500 ezer Ft-ot kell költeni. 150 ezer van az autóban, és soha semmi baja nem volt még.

A mai reggeli mínusz 10-ben viccen kívül pont ugyanúgy indult, mint plusz 30-ban. Ugyebár állítólag egy dízel autó télen a nagy hidegekben nem indulhat be reggel...különben is francia, és különben is 1.5dci, ezek a motorok sz@rok. Ja...a fogyasztása soha nem érte el még az 5 litert. De rossz lehet nekem... Ja a mai napig újan és használtan is több száz ezer Ft-al olcsóbb, mint egy német társa. Ja hogy a minőséget vesszük meg? Na persze...

Csak én vagyok fordítva bekötve? Vagy csak engem szívatnak ezek a hülye francia autók, hogy működnek, és soha egyetlen plusz Ft-ba nem kerül a javítás egy némethez képest? Hozzátenném, hogy 20 éve ugyanez a helyzet: francia dízel autók, 0 meghibásodás. Mindig sokkal jobban jártam, mintha németet vettem volna. Anyagilag, kényelmileg, mindenhogy.

Félreértés nem essék: nem a német autókat akarom bántani, hanem egyszerűen NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT KELL A FRANCIA AUTÓKAT SZIDNI, AMIKOR SEMMIVEL NEM ROSSZABBAK, MINT A NÉMETEK?

2012. febr. 1. 19:23
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
Semmit :) Örülj neki. Most nekünk is francia van.
2012. febr. 1. 19:28
 2/47 anonim ***** válasza:
Örülj, amíg megteheted. :)
2012. febr. 1. 19:29
 3/47 tetro ***** válasza:
65%
Hívd el a francia gyárat. Lehet megveszik tőled egy csomó pénzért, aztán kiállítják a dolgozók elé követendő mintaként, alatta valami kis táblával: "Megcsináltuk. Túl az 50ezren."
2012. febr. 1. 19:41
 4/47 anonim ***** válasza:
A mi autónk is francia viszont ez 11 éves Renault mégane , erre sem kellett olyan rengeteget rákölteni az évek alatt , közel 200.000 km van benne.Ahogy pár ismerősöm mondta ők többet költöttek a BMW és Audi kocsijukra cserébe az ő autójuk jóval erősebb , nyomatékosabb és talán takarékosabb.
2012. febr. 1. 19:47
 5/47 anonim ***** válasza:

A céges autóm egy Peugeot partner 1.6 HDI. Eddig bele tettem 170000 km-t 4 év alatt. Kétszer volt nagyobb hibája:

1.) Megadta magát a rail szenzor, így Tihanyból max 70-nel tudtam haza jönni (5000 Ft.)

2.) Szétment a láncvezető. (0 Ft, mert a farok szerelők nem cserélték ki a 100000-es kötelező szerviznél, ahogy az elő van írva!)

Tolom neki mint a barom, de nem akar 6,5 felett fogyasztani! :D

A saját autóm meg egy 16 éves Laguna...

2012. febr. 1. 19:52
 6/47 anonim ***** válasza:
Majd, ha egyik pillanatról a másikra csapágyas lesz, akkor ne lepődj meg... Sajnos hajlamos rá ez a motor.(mindenféle francia autó gyűlölet nélkül mondom)
2012. febr. 1. 19:54
 7/47 anonim ***** válasza:
Örülj! Nekem egy 2005-ös Peugeot 307 dízelem van, most 254ezer kilométerrel, semmi baja. Most kinn vagyunk vele Ausztriában, reggel mínusz 17 fokban pöccre indult. Mondjam tovább? Tökjó!
2012. febr. 1. 20:00
 8/47 anonim ***** válasza:
Nekünk Peugeot 206-osunk van! hibátlan! (lekopog)
2012. febr. 1. 20:08
 9/47 anonim ***** válasza:
Húú, van itt olyan, amivel túl lépték a 200 ezret komolyabb baj nélkül. Ez már döfi. :))
2012. febr. 1. 20:18
 10/47 anonim ***** válasza:
Igen, döfi. Ezek már nem azok a régi francia kocsik, mint Alain Delon idejében. Ezeket a PSA konszern hozta össze. Nagyszerű konstrukció, a Volvónak például ők szállítják a dízel motorokat...
2012. febr. 1. 20:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!