Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztos vannak olyanok akik...

Biztos vannak olyanok akik nem cserélték le a nyári gumijukat. Miért?

Figyelt kérdés

Esetleg ismerősödtől milyen indokot hallottál?

Nekem bátyámnak az volt(5-6éve) az indoka hogy :tudok én vezetni nekem nem kell.

Azóta már lecseréli minden évben.

2012. febr. 1. 07:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
erdekes hogy evekkel ezelott amikor meg nem volt teli gumi akkor sem allt meg az elet,apaink megoldottak........ma meg esik 2centi ho megall az elet........sokan jonnek itt a neyevszakos gumival,na azt meg en tartom baromsagnak hiszen ami mindenben jo semmibe sem eros igazan........a teli gumi fanoknak meg annyit hogy 50km/h-rol fekezve a teli gumival 40centivel rovidebb a fekut......hat ha vmi ezen a 40centin mulik akkor azt mar megbaxta a jo ég.......
2012. febr. 1. 11:28
 22/33 A kérdező kommentje:

"40centin mulik akkor azt mar megbaxta a jo ég."

Neked mindegy hogy megállsz a pl kisgyereke előtt 20 centivel vagy elütöd?

Vagy a lökhárítód és az oszlop között van pl 10cm VAGY -30cm?

Egy nem túl új autónál is lehet ez a 40cm több százezer ft.

Szerintem de ez csak én véleményem.

2012. febr. 1. 11:32
 23/33 anonim ***** válasza:
25 éve vezetek, volt téli, nyári, négy évszakos gumim, úgyhogy van összehasonlítási alapom. A négy évszakossal is közlekedtem hóban, kicsit csúszkált, de komolyabb gondom soha nem volt vele. A télivel simán fel tudtam menni a hegyekbe (és le istudtam jönni..) jeges úton, hóban, amikor sokan nyárival a parkolóból nem tudtak kiállni (tudom, az autó felépítésén is múlik) és meg sem csúsztam. Más kérdés hogy most már alig használom az autót és csak városban, így nem vettem téli gumit, mert így nem látom értelmét, de azért a különbségek nem vitathatóak.
2012. febr. 1. 11:53
 24/33 anonim ***** válasza:
igen kis fiam mi is meg oldottuk a trabinál ,akkor még 4 évszakosak voltak a gumik! Ősszel új gumit raktunk fel magunknak nem a gumisnál hanem sk. érdekes olvasni a véleményeket, a téli minek ,jó a nyári, télen szart sem ér a nyári , a 4 évszakos meg nem lehet jó. akkor most mi van? ki ne találja valaki ,hogy a lőcsös kocsin volt jó az abroncs!
2012. febr. 1. 11:54
 25/33 Dozer007 ***** válasza:

Ha valaki rendszeresen közlekedik autóval (munkába jár, stb) télen, akkor a téli gumi hasznos.

Egyszerű az ellenőrzés, sík vidéken is.

Menj el egy enyhén emelkedő körforgalomhoz az első hónál, és nézd meg mennyi majom nem bír elindulni azon a kicsi emelkedőn miután megállt... és ugyanezt képzeld el dombra fel, esetleg dombról le... amikor kontrollálhatatlanul csúszik lefelé a mókus.

A 40 centis embernek üzenem, hogy próbáljuk ki.

Egy átszerelést megér nekem.

Most fenn levő téli gumival adott pontnál fékezve megállok (kocsin abs, szóval beletaposok amekkorát bírok) 50 km/h -ról.

Álljon oda ahol megálltam.

A fékezési pontot távolabb viszem 40 centiméterrel, és megismételjük... kíváncsi leszek hány km/h -val fogom elütni.

Nah a mindkét lábán levő fekvőgipsz kötőtűvel való vakargatása közben pedig kereshet egy HITELES forrást, amely kimondja, hogy 50 km/h sebességnél 40 cm a fékút különbsége téli illetve nyári gumik között!

2012. febr. 1. 13:13
 26/33 Dozer007 ***** válasza:
Jah a tesztet persze nedves, vagy havas esetleg jeges útviszonyok között kellene végezni, de szerintem szárazon is nagyobb a különbség most -10 fokban mint 40 cm.
2012. febr. 1. 13:15
 27/33 anonim ***** válasza:
2012. febr. 1. 15:48
 28/33 anonim ***** válasza:

És ez mi ellen vagy mellett szól?

Nézegess inkább ADAC-teszteket, ahol egyértelműen látszik (táblázatokban, nem csak ilyen hasraütésszerűen), hogy a márkás négy évszakos gumik majdnem azt a teljesítményt tudják, mint a márkás téli gumik, valamint sokkal jobbak, mint a noname téli gumik.

2012. febr. 1. 16:34
 29/33 anonim ***** válasza:

Most őszintén,hány ember lakik dombtetőn és évente hány alkalommal havasak az utak.

Mostanra mondanak havazást,de eddig kidobott pénz volt a téligumi.Skandináv országban vagy alpok környékén még megérteném,de ide minek.És,ha picit több a fék út?Miért egy Skoda 120 nak is több a fék útja egy új Mercihez képest(ha csak a fék hatékonyságát nézzük).Még is évtizedekig balesetmentesen közlekedtek a Skodák nyárigumival.Mivel a 90'es években senkit nem érdekelt ez a téli-nyári gumi mizéria.Ezt az elmúlt kb.10 évben szedték elő ès etetik vele a jó népet.

2012. febr. 1. 17:21
 30/33 Dozer007 ***** válasza:

Pénzkidobás... más az értékrendünk.

Tegyünk fel egy szituációt. Az alföldön laksz, nagy síkság.

Sürgős dolgod akad, és el kell menned mondjuk zalaegerszegre. (Legyen mondjuk a lányod diplomaosztója) Nincs egész télen hó, csak akkor pont... és vakarod a fejed a dombok lábánál.

Másik szituáció:

Lejtő, alján vasúti átjáró. Megállsz mert a fénysorompó piros. Látod egyszer csak a tükörben, hogy mögötted egy kolléga gépészkedik lefelé a dombról csúszó kerekekkel, megállni nincs esélye irányítani sem.

A vonatot is már véled látni. Mit csinálsz? Kiugrasz a kocsiból, mented a bőröd... Okés

Nehezítsük a feladványt egy gyerkőccel a hátsó ülésen bekötve a gyerekülésbe. Van elég időd?

De képzeld magad a kolléga helyébe. Tekerjük a kormányt, nyomjuk a pedált és mégsem csinálja az autó amit akar.. mit él át?

Ilyen dolgok sem egész télen történnek, csak egyszer de az bőven elég!

Elárulom mi a pénzkidobás. Ha átmész a kocsmába, megiszol 3 sört, meg fizetsz egy kört és otthagysz 5000 forintot... meg párszor megismétled. Nah az a pénzkidobás.

Meg amit én csinálok, a dohányzás az is az!

Egy dohányos 2 hónap alatt elfüstöli egy szett téligumi árát.

Ezzel lehet vitatkozni, de nem érdemes.

2012. febr. 1. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!