Biztos vannak olyanok akik nem cserélték le a nyári gumijukat. Miért?
Esetleg ismerősödtől milyen indokot hallottál?
Nekem bátyámnak az volt(5-6éve) az indoka hogy :tudok én vezetni nekem nem kell.
Azóta már lecseréli minden évben.
Nálam csak a szomszéd hanyagolja a cserét, neki mindig nyári gumija van bármelyik évszakban is. Ő azt mondja mindig hogy feles pénzkidobás meg minden, pedig nem egyszer magyaráztuk már el többen is neki hogy a téli gumival télen mennyire jár jól, de nem érdekli addig tuti hogy nyárival fog közlekedni ameddig nem csapódik neki a fának, vagy nem történik valami komolyabb balesete.
Sajnos nem értem a logikáját, és nem egyszer volt hogy láttam hóba, meg jégen csúszni főleg tavaly amikor alig volt szárazabb része az útnak.
Én 1992 óta vezetek folyamatosan.Még soha nem volt téligumi egyik autómon sem és soha nem volt balesetem.Mi a titka?
Télen csak városban használom az autót és havazásban,havas úton nem használom.A városban folyamatosan takarítják és síkosság mentesítik az utakat.Vidékre nem megyek autóval télen.
Egyébként régen nem rakott senki téligumit az autójára.Többet ért a gumi garnitúra mint a Trabant,Wartburg amire feltették volna.
Csak mert tulajdonképpen nem kopik a nyári amíg a téli van fent.
És fordítva.
Tehát ha 4 nyári bírja 3 évig akkor ha lenne téli akkor 6 év lenne ugyanez a szám.
Nem spórol vele senki.
Szerintem.
Átbaszás?
Na ezt még nem is hallottam.
a téligumi sem csodaszer,
azzal is kikaparhat a kerék
azzal is megfarolhat az autó
azzal sem megy föl minden hegyre
azzal sem garantált,hogy nem fogsz megcsúszni
stb,stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!