Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztos vannak olyanok akik...

Biztos vannak olyanok akik nem cserélték le a nyári gumijukat. Miért?

Figyelt kérdés

Esetleg ismerősödtől milyen indokot hallottál?

Nekem bátyámnak az volt(5-6éve) az indoka hogy :tudok én vezetni nekem nem kell.

Azóta már lecseréli minden évben.

2012. febr. 1. 07:53
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Elfogytak a téli gumijaim, tavaly többször volt defektem, egy új garnitúrára már nem maradt pénzem. Ellenben nem is használom így télen az autót, csak száraz időben. Úgyhogy most majd pihen a parkolóban, ha valóban megérkezik a hó. Hozzáteszem, téli gumival bármikor bármilyen időjárásban elindultam, de nyárival nem kockáztatok.
2012. febr. 1. 08:08
 2/33 anonim ***** válasza:

Nálam csak a szomszéd hanyagolja a cserét, neki mindig nyári gumija van bármelyik évszakban is. Ő azt mondja mindig hogy feles pénzkidobás meg minden, pedig nem egyszer magyaráztuk már el többen is neki hogy a téli gumival télen mennyire jár jól, de nem érdekli addig tuti hogy nyárival fog közlekedni ameddig nem csapódik neki a fának, vagy nem történik valami komolyabb balesete.

Sajnos nem értem a logikáját, és nem egyszer volt hogy láttam hóba, meg jégen csúszni főleg tavaly amikor alig volt szárazabb része az útnak.

2012. febr. 1. 09:01
 3/33 anonim ***** válasza:

Én 1992 óta vezetek folyamatosan.Még soha nem volt téligumi egyik autómon sem és soha nem volt balesetem.Mi a titka?

Télen csak városban használom az autót és havazásban,havas úton nem használom.A városban folyamatosan takarítják és síkosság mentesítik az utakat.Vidékre nem megyek autóval télen.

Egyébként régen nem rakott senki téligumit az autójára.Többet ért a gumi garnitúra mint a Trabant,Wartburg amire feltették volna.

2012. febr. 1. 09:04
 4/33 A kérdező kommentje:

Csak mert tulajdonképpen nem kopik a nyári amíg a téli van fent.

És fordítva.

Tehát ha 4 nyári bírja 3 évig akkor ha lenne téli akkor 6 év lenne ugyanez a szám.

Nem spórol vele senki.

Szerintem.

2012. febr. 1. 09:07
 5/33 anonim ***** válasza:
Nincs rá pénz. Nekem egy négy évszakos szett van a kocsin, tehát télen és nyáron is tudom használni. Bevált.
2012. febr. 1. 09:11
 6/33 anonim ***** válasza:
mi se vettünk még soha téli gumit,mert jó pár éve az egyik szomszédunk használt téliket,de ő azt mondta,hogy ez is csak átba*ás,ugyanúgy megtud vele csúszni pl éles kanyarban az autó mint a nyárival,úgyhogy ezért kár pénzt adni
2012. febr. 1. 09:22
 7/33 A kérdező kommentje:

Átbaszás?

Na ezt még nem is hallottam.

2012. febr. 1. 09:23
 8/33 anonim ***** válasza:
Nincs rá pénz
2012. febr. 1. 09:34
 9/33 anonim ***** válasza:

a téligumi sem csodaszer,

azzal is kikaparhat a kerék

azzal is megfarolhat az autó

azzal sem megy föl minden hegyre

azzal sem garantált,hogy nem fogsz megcsúszni

stb,stb

2012. febr. 1. 09:46
 10/33 anonim ***** válasza:
Én 20 éve megvagyok téligumi nélkül.Nem hiányzik és szerintem baromi nagy luxus.Szerintem egy jó minőségű 4 évszakos gumi sokkal hasznosabb.
2012. febr. 1. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!