Biztos vannak olyanok akik nem cserélték le a nyári gumijukat. Miért?
Esetleg ismerősödtől milyen indokot hallottál?
Nekem bátyámnak az volt(5-6éve) az indoka hogy :tudok én vezetni nekem nem kell.
Azóta már lecseréli minden évben.
Mindig jót mosolygok az agymosott téligumi-prófétákon.
Ha azt kezdené szajkózni a média, hogy vegyetek téli izzót a lámpákba, mert +7 fok alatt 5%-kal jobban látható a fénye, két év múlva már tömeggyilkosnak neveznének mindenkit, aki nem téli izzót használ ősztől tavaszig.
És a tesztek?
Miért nem próbálod ki?
Ugyanazon a szakaszon(hóban-jeges úton vagy akár szárazon)
Elindulás-megállás-kanyarodás.
Ég és föld.
Mit mondanak a tesztek?
Hogy nedves úton, hidegben de száraz úton sokszor jobbak a négyévszakos gumik, mint a direkt téliek?
Hogy jégen semmivel nem ér többet a téli, mint bármi más?
Magyarországon van az évben maximum tíz nap, amikor a téli gumi előnyei tényleg markánsan érezhetőek. Mármint vidéken, mert nagyobb városokban úgyis egy-két napon belül eltakarítják azt a havat, ahol sokat számítana a téli gumi.
Akkor?
Az már egészen mellékes, hogy sokszor a téligumisok azért törik össze magukat (vagy mást), mert azt hiszik, hogy a téligumi megvédi őket mindentől. Ellenben aki nyári vagy négyévszakos gumival vezet télen, az számol azzal, hogy csúszik és óvatosabban kell vezetni...
Az elmúlt héten sokszor 10-12 fok is volt. Csapadék meg semmi. Mégis, ki közlekedett biztonságosabb gumival? A téligumis vagy a nyárigumis?
#14: Nem a téligumi az agymosás, az nyilván egy nagyon hasznos dolog bizopnyos körülmények között. A téligumihoz való ész nélküli ragaszkodás az agymosás.
""Mármint vidéken, mert nagyobb városokban úgyis egy-két napon belül eltakarítják azt a havat, ahol sokat számítana a téli gumi. ""
A géli gumi nemcsak a hóban jó hanem az összetétele miatt hidegben jobban tapad ugyanis a nyári gumi megkeményedik a hidegben és elveszti a tapadását.
De magyarázhatom itt reggelig.
Aki nem akarja az nem fogja fel.
ma 10:45
Azt azért tudhatnád hogy a téli gumi nyáron sem veszélyes nem úgy mint a nyári télen.
Nagyon sokan használnak télit nyáron.
Max picit hangosabb és jobban kopik.
Az idelyét sem tudom mikor,melyik évben vezettem havas ,csúszós úton.A városban rendszeresen takarítják az utakat.Most azért vegyek téligumit,mert 4 évente kb 10 napig hasznát venném.
Ha valaki sokat jár külföldre(sok országban kötelező a téligumi)akkor vegyen az autójára.
De az átlag magyar embernek,aki melóba és bevásárolni használja az autót,teljesen felesleges a téligumi.Én vagyok rá az élő példa,hogy nem kell téligumi.
Sofőrként levezettem több száz ezer km.-ert téligumi nélkül 20 év alatt baleset mentesen.Ezt nem lehet csak a szerencsére fogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!