Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztos vannak olyanok akik...

Biztos vannak olyanok akik nem cserélték le a nyári gumijukat. Miért?

Figyelt kérdés

Esetleg ismerősödtől milyen indokot hallottál?

Nekem bátyámnak az volt(5-6éve) az indoka hogy :tudok én vezetni nekem nem kell.

Azóta már lecseréli minden évben.

2012. febr. 1. 07:53
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
37%

Mindig jót mosolygok az agymosott téligumi-prófétákon.

Ha azt kezdené szajkózni a média, hogy vegyetek téli izzót a lámpákba, mert +7 fok alatt 5%-kal jobban látható a fénye, két év múlva már tömeggyilkosnak neveznének mindenkit, aki nem téli izzót használ ősztől tavaszig.

2012. febr. 1. 10:31
 12/33 anonim ***** válasza:
apósom azért nem cserélte le a gumit mert nem használta a télen az autót! le is ponyvázta az udvar közepén, és csak tavaszra veszi elő !!! a másik kocsiján van téli gumi!
2012. febr. 1. 10:35
 13/33 A kérdező kommentje:

És a tesztek?

Miért nem próbálod ki?

Ugyanazon a szakaszon(hóban-jeges úton vagy akár szárazon)

Elindulás-megállás-kanyarodás.

Ég és föld.

2012. febr. 1. 10:36
 14/33 anonim ***** válasza:
10:31 szerinted a téli gumi az agymosás?
2012. febr. 1. 10:37
 15/33 anonim ***** válasza:

Mit mondanak a tesztek?

Hogy nedves úton, hidegben de száraz úton sokszor jobbak a négyévszakos gumik, mint a direkt téliek?

Hogy jégen semmivel nem ér többet a téli, mint bármi más?

Magyarországon van az évben maximum tíz nap, amikor a téli gumi előnyei tényleg markánsan érezhetőek. Mármint vidéken, mert nagyobb városokban úgyis egy-két napon belül eltakarítják azt a havat, ahol sokat számítana a téli gumi.

Akkor?

Az már egészen mellékes, hogy sokszor a téligumisok azért törik össze magukat (vagy mást), mert azt hiszik, hogy a téligumi megvédi őket mindentől. Ellenben aki nyári vagy négyévszakos gumival vezet télen, az számol azzal, hogy csúszik és óvatosabban kell vezetni...

2012. febr. 1. 10:42
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt héten sokszor 10-12 fok is volt. Csapadék meg semmi. Mégis, ki közlekedett biztonságosabb gumival? A téligumis vagy a nyárigumis?

#14: Nem a téligumi az agymosás, az nyilván egy nagyon hasznos dolog bizopnyos körülmények között. A téligumihoz való ész nélküli ragaszkodás az agymosás.

2012. febr. 1. 10:45
 17/33 A kérdező kommentje:

""Mármint vidéken, mert nagyobb városokban úgyis egy-két napon belül eltakarítják azt a havat, ahol sokat számítana a téli gumi. ""

A géli gumi nemcsak a hóban jó hanem az összetétele miatt hidegben jobban tapad ugyanis a nyári gumi megkeményedik a hidegben és elveszti a tapadását.

De magyarázhatom itt reggelig.

Aki nem akarja az nem fogja fel.

2012. febr. 1. 10:47
 18/33 A kérdező kommentje:

ma 10:45

Azt azért tudhatnád hogy a téli gumi nyáron sem veszélyes nem úgy mint a nyári télen.

Nagyon sokan használnak télit nyáron.

Max picit hangosabb és jobban kopik.

2012. febr. 1. 10:49
 19/33 anonim ***** válasza:
51%
a téli kocsi törések nem a gumik hibája hanem a sofőré!!! A téli gumi nagyobb biztonságot szolgál mint a nyári télen ,de tehetsz te bármilyen gumit a járművedre ,ha hülye vagy az nem véd meg ellene!!! aki a nyári gumira esküszik na az is be állhat a hü... sorába, kivétel nélkül!!! A négy évszakos az más kérdés!!
2012. febr. 1. 10:51
 20/33 anonim ***** válasza:

Az idelyét sem tudom mikor,melyik évben vezettem havas ,csúszós úton.A városban rendszeresen takarítják az utakat.Most azért vegyek téligumit,mert 4 évente kb 10 napig hasznát venném.

Ha valaki sokat jár külföldre(sok országban kötelező a téligumi)akkor vegyen az autójára.

De az átlag magyar embernek,aki melóba és bevásárolni használja az autót,teljesen felesleges a téligumi.Én vagyok rá az élő példa,hogy nem kell téligumi.

Sofőrként levezettem több száz ezer km.-ert téligumi nélkül 20 év alatt baleset mentesen.Ezt nem lehet csak a szerencsére fogni.

2012. febr. 1. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!