Hogyan cseréltek olajat az autótokban?
Miután le engeditek a motorból fáradt olajat,ki szoktátok mosni
valamivel a motort,mielőtt fel töltitek új olajjal?
Mosni nem..
Leengedés: meleg autóval beállok, olajcsavar nyit, szelepdekni sapkája levesz, olajszűrő kicsavar.
Otthagyom egy órára, visszafelé értelemszerű.
Talán kis olajtöltés az új szűrőbe, gumitömítés megkenése olajjal (fáradt is jó, úgyis olajos a kezem) többi már megy.
Újraindításkor semmi gázadás, fel kell töltődni a szűrőnek, mindennek, ez ca. 10-20 másodperc..
Melegen ajánlott csinálni. Hígabb az olaj hamarabb kifolyik nem marad fáradt olaj a motorban.
A szűrőket is ajánlatos cserélni ilyenkor.
visszatekered a csavart az olajdeknin ,mehet rá a szűrő. Fel kell tölteni az új olajjal és ennyi. Bár én egyszerre levegő szűrőt is szoktam cserélni csak előtte kezet kell mosni mert tiszta olaj lesz minden ha összefogdosom.
"Beviszem a szervizbe."
Igaz, nem mindenkinek van lehetősége, de szervizben sokszor az olajnívópálca helyén benyúlnak egy csővel, leszívatják (marad ami marad alapon), szűrőcsere, feltöltés, max 10 perc... Ez így nekem nem felel meg, és engedtessék meg, hogy az általam vásárolt olaj kerüljön bele, amit nem sajnálok a motortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!