Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Turbodiesel vagy turbobenzin?...

Turbodiesel vagy turbobenzin? TDI vagy TFSI?

Figyelt kérdés

Előnyök, hátrányok, (ész)érvek és tapasztalatok érdekelnek, nem vagdalkozások.

Nekem is megvan a magam véleménye, kíváncsi vagyok, ki-mit oszt?

2011. dec. 11. 14:11
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:
Jól van, naffiam, megmondtad a tutit, leülhetsz...
2011. dec. 29. 10:08
 52/57 anonim válasza:
Háát jó... akkor most végül is megtudtam mi a különbség, az életérzés...:)
2013. szept. 3. 11:12
 53/57 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más a véleménye.

Itt a környéken mindenki inkább a Benzin felé hajlik, akár csak jómagam is.

Dízel mellett szóló érvek: nagyobb nyomaték, kevesebbet fogyaszt, tartósabb és mintha úgy tapasztaltam volna, talán kényelmesebb is...

ellenérve hogy füstöl nagyobb gázadásnál, és drágább egy kicsit...

A benzines mellett voksolnék, szebb a hangja, viszont többet fogyaszt. Többet forog, viszont hamarabb megadja magát, de olcsóbb.

Itt magadnak kell dönteni, szerintem benzin, de a te döntésed. Nézelődj neten, és ha van lehetőséged, próbálj ki két azonos kategóriájú autót dízelben, és benzinben is.

2013. okt. 1. 14:43
 54/57 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy mondom, hogy erősen benzin párti vagyok és hogy a porsche a kedvencem. Először is ha hosszú távra kéne meg városba akkor mitudomén, 1.4es tdi fiestát vennék, 3,5 a min fogyasztása. Ha meg szomszéd faluba akarsz átjárni dolgozni, meg hétvégén teszkózni stb, tehát hobbi autonak meg a többi akkor mitudom én 2.0 fiesta st turbobenzin... vagy esetembe porsche. tehát első szempont, hosszú távolságok kis fogyasztás tdi (egyéb más bonyolítást pld pdtdi-t kerülj el mert csak gázos) ha meg gyorsulni akarsz akkor benzin (szívó, turbó vagy inyektoros is lehet...) ja dizelnek van nyomatéka, csak nincs nagy fordulatszám-tartománya, tehát hiába a nyomaték, nem tudod pörgetni a motorodat, benzinnek meg van egy pontja ahol nagyon nagy a nyomatéka és nagy a fordulatszám tartománya. dizel max ha elektro dizel lenne akkor lenne jó gyorsulás szempontjából amúgy meg hát elégé izadság szaga van az önigazolásuknak..
2015. szept. 23. 20:43
 55/57 istvanka1983 válasza:
2010es Mercedes E250 CGIm van, benzines, 204 le, a dizel valtozat 500 nm nyomatek, de minek nekem 500nm ha ez is huz rendesen, es ez is pillanatok alatt 100 on van ugy hogy beleprésel az ülésbe, es a hangja is szép
2016. aug. 26. 09:34
 56/57 Jeriz válasza:
Nekem egy Golf VI GTI-m van még húzva. 400nm és 260 paci. Ha verdesem neki meg áll 13ban, de aki ilyen autót vesz az nem a fogyasztás miatt veszi, hanem hogy ott hagyja a májat az ülésben!! Próbálkoztak már pályán nagyobb ccm-es diesel autók is de rendre feladják mert 220nál elfogy az összes míg az enyém ott még húz!! Nem beszélve arról, hogy az ABT-nek és a dsg váltónak köszönhetően nyomatékból sem hagynak el.. szóval nekem egyértelműen Turbo Benzin!!
2016. nov. 30. 09:00
 57/57 anonim válasza:

Seni ne haragudjon meg , de itt senkinek sincs fingja ahoz amit mond/ír.

1. Amin jót nevettem, hogy a 2t-nél nyit a szelep. 2t rés , forgó tárcsás és membrán vezérelt lehet , szelep nincs.

2. Jöttök nagyon a dízel nyomatékával , csak annyi kis probléma van , hogy szívó motoral hasonlítod össze ami alapvetően fasz*ág. Nézz meg mondjuk egy 1.6d 2-es golfot meg egy 1.6 szívó benzint, megsúgom elbújhat a diesel , abba már bele sem mennék , hogy az 1.9 tdi mondjuk egy golf 3-ba létezik 90 és 110 lovas változatban amit egy 1.6 szívó benzin gond nélkül tud, feltöltő rendszerek nélkül. Értelmetlen vitát folytattok hozzáértés nélkül. A végén pedig hozzá tenném , hogy 2008 után dízel autót városban használni a részecske szűrő miatt, igen nagy baromság mivel amit talán megtakarítasz üzemanyagon , azt ott amikor a réyzecyke szűrőt cserélni kell 4x bebuktad....

Végeredményében , ha napi 100 + kilométert mész egyhuzamban akkor dízel , ha alatta akkor benzin.

2018. márc. 4. 23:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!