Turbodiesel vagy turbobenzin? TDI vagy TFSI?
Előnyök, hátrányok, (ész)érvek és tapasztalatok érdekelnek, nem vagdalkozások.
Nekem is megvan a magam véleménye, kíváncsi vagyok, ki-mit oszt?
Mindenkinek más a véleménye.
Itt a környéken mindenki inkább a Benzin felé hajlik, akár csak jómagam is.
Dízel mellett szóló érvek: nagyobb nyomaték, kevesebbet fogyaszt, tartósabb és mintha úgy tapasztaltam volna, talán kényelmesebb is...
ellenérve hogy füstöl nagyobb gázadásnál, és drágább egy kicsit...
A benzines mellett voksolnék, szebb a hangja, viszont többet fogyaszt. Többet forog, viszont hamarabb megadja magát, de olcsóbb.
Itt magadnak kell dönteni, szerintem benzin, de a te döntésed. Nézelődj neten, és ha van lehetőséged, próbálj ki két azonos kategóriájú autót dízelben, és benzinben is.
Seni ne haragudjon meg , de itt senkinek sincs fingja ahoz amit mond/ír.
1. Amin jót nevettem, hogy a 2t-nél nyit a szelep. 2t rés , forgó tárcsás és membrán vezérelt lehet , szelep nincs.
2. Jöttök nagyon a dízel nyomatékával , csak annyi kis probléma van , hogy szívó motoral hasonlítod össze ami alapvetően fasz*ág. Nézz meg mondjuk egy 1.6d 2-es golfot meg egy 1.6 szívó benzint, megsúgom elbújhat a diesel , abba már bele sem mennék , hogy az 1.9 tdi mondjuk egy golf 3-ba létezik 90 és 110 lovas változatban amit egy 1.6 szívó benzin gond nélkül tud, feltöltő rendszerek nélkül. Értelmetlen vitát folytattok hozzáértés nélkül. A végén pedig hozzá tenném , hogy 2008 után dízel autót városban használni a részecske szűrő miatt, igen nagy baromság mivel amit talán megtakarítasz üzemanyagon , azt ott amikor a réyzecyke szűrőt cserélni kell 4x bebuktad....
Végeredményében , ha napi 100 + kilométert mész egyhuzamban akkor dízel , ha alatta akkor benzin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!