Turbodiesel vagy turbobenzin? TDI vagy TFSI?
Előnyök, hátrányok, (ész)érvek és tapasztalatok érdekelnek, nem vagdalkozások.
Nekem is megvan a magam véleménye, kíváncsi vagyok, ki-mit oszt?
Csak mondok egy példát, aztán én be is fejeztem:
Nézd meg mekkora a csúcsnyomatéka egy Honda NSR, vagy Caigva Mito 125ös kétütemű motornak, és nézd meg, mekkora egy négyütemű Otto-motoros motornak, pl Honda CBR 125, Varadero 125... Sőt, akár egy ETZ 125-el hasonlíthatod, annak is nagyobb a csúcsnyomatéka, mint a négyüteműeknek. Mit gondolsz miért használják verseny célra pl Moto GB-pen előszeretettel?
Nézd meg, mekkora fordulaton..
Mint említettem, motoroztam s motorozom: végigjártam a létrát a Simsontól az FJR1300-ig.
Kétütemű motor alul "halott", azaz nyomatékszegény, a kipufogószelep nyitása után jön meg az ereje.
Mivel a chiptuningos részhez nem fűztél semmit, gondolom, sikerült megvilágítanom a témát.
Kellemes Ünnepeket k!
Már miért ne lenne nagy okosság a szívó blokkos autómat megchippelni, ha cirka 10-15 lóval erősebb lett, és közben meg több mint egy literrel csökkent az átlagfogyasztás? Nem értem, hol itt a gond.
Amúgy igen, gyárilag 8-9 volt. Naés? Ez még mindig fényévekkel kevesebb, mint amivel itt néhányan dobálóztak, hogy 12 meg 13. Persze, lehet annyi is, egy 2-3 literes blokknál, nade az már teljesítményben és nyomatékban is odaver a dízelek jó részének.
Amúgy az előző válaszoló írta jól. Aki sokat utazik, legalább évi 30-40 ezret, annak jó választás lehet a dízel. Azonban ez nem változtat azon a tényen, hogy a benzinmotor igenis jó lehet...csak más. Plusz az sem mind1, hogy milyen blokk, a dízelek között is van, amelyik relative sokat fogyaszt (dízel mércével), és közben nem is annyira nyomatékos. Ennyi "elfogyasztott" autó és motor után ezeket a dolgokat te is igazán felérhetnéd már ésszel. A dízel nem mindig, minden helyzetben jobb választás.
Ilyen az, amikor elfogynak az érvek :)
Boldog Karácsonyt neked is!
Nem, ilyen az, amikor az okos enged, a szamár szenved.
Fárasztó egy tag vagy, öreg, biztosan sokszor hallottad már.
Dugulj el, akadj le..amelyiket ismered..
Hagyjuk ezt, te vagy az okos, sőt, nagyokos vagy, így jobb?
Mindenesetre sokat elárul az is, hogy Szenteste ide irogatsz, ahelyett, h az ünnepnek megfelelő tevékenységet folytatnál..
Te egy troll lehetsz vagy egy "akkorisazenyémazutolsószó"-fajta megmondós pali. Neked a vita nem okfejtésről és a másik nézőpontjának, tapasztalatainak megismeréséről szól, hanem arról, h csak neked lehet igazad, még ha beledöglesz is.
Bármelyik is áll rád, csak sajnálni tudlak, h egy életet kell önmagad társaságában leélned...
Kösz, most hogy sajnálsz, már sokkal jobban érzem magam.
Amúgy meg annyit, hogy te tettél fel egy kérdést, csak aztán gyorsan kiderült, hogy számodra csak a dízel létezik, és kész. Akkor eleve minek vetted a fáradtságot, hogy kérdezz? Hámoztál volna inkább meg egy banánt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!