Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Turbodiesel vagy turbobenzin?...

Turbodiesel vagy turbobenzin? TDI vagy TFSI?

Figyelt kérdés

Előnyök, hátrányok, (ész)érvek és tapasztalatok érdekelnek, nem vagdalkozások.

Nekem is megvan a magam véleménye, kíváncsi vagyok, ki-mit oszt?

2011. dec. 11. 14:11
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:
Jah, a 2 ütemű motor nyomatékos. Ott vagy a szeren, apám..
2011. dec. 23. 12:26
 42/57 anonim ***** válasza:

Csak mondok egy példát, aztán én be is fejeztem:

Nézd meg mekkora a csúcsnyomatéka egy Honda NSR, vagy Caigva Mito 125ös kétütemű motornak, és nézd meg, mekkora egy négyütemű Otto-motoros motornak, pl Honda CBR 125, Varadero 125... Sőt, akár egy ETZ 125-el hasonlíthatod, annak is nagyobb a csúcsnyomatéka, mint a négyüteműeknek. Mit gondolsz miért használják verseny célra pl Moto GB-pen előszeretettel?

2011. dec. 23. 17:13
 43/57 A kérdező kommentje:

Nézd meg, mekkora fordulaton..

Mint említettem, motoroztam s motorozom: végigjártam a létrát a Simsontól az FJR1300-ig.

Kétütemű motor alul "halott", azaz nyomatékszegény, a kipufogószelep nyitása után jön meg az ereje.

Mivel a chiptuningos részhez nem fűztél semmit, gondolom, sikerült megvilágítanom a témát.

Kellemes Ünnepeket k!

2011. dec. 23. 18:50
 44/57 anonim ***** válasza:
68%

Már miért ne lenne nagy okosság a szívó blokkos autómat megchippelni, ha cirka 10-15 lóval erősebb lett, és közben meg több mint egy literrel csökkent az átlagfogyasztás? Nem értem, hol itt a gond.

Amúgy igen, gyárilag 8-9 volt. Naés? Ez még mindig fényévekkel kevesebb, mint amivel itt néhányan dobálóztak, hogy 12 meg 13. Persze, lehet annyi is, egy 2-3 literes blokknál, nade az már teljesítményben és nyomatékban is odaver a dízelek jó részének.

Amúgy az előző válaszoló írta jól. Aki sokat utazik, legalább évi 30-40 ezret, annak jó választás lehet a dízel. Azonban ez nem változtat azon a tényen, hogy a benzinmotor igenis jó lehet...csak más. Plusz az sem mind1, hogy milyen blokk, a dízelek között is van, amelyik relative sokat fogyaszt (dízel mércével), és közben nem is annyira nyomatékos. Ennyi "elfogyasztott" autó és motor után ezeket a dolgokat te is igazán felérhetnéd már ésszel. A dízel nem mindig, minden helyzetben jobb választás.

2011. dec. 24. 01:00
 45/57 A kérdező kommentje:
Mint írtam: Boldog Karit!
2011. dec. 24. 08:33
 46/57 anonim ***** válasza:

Ilyen az, amikor elfogynak az érvek :)

Boldog Karácsonyt neked is!

2011. dec. 24. 12:44
 47/57 A kérdező kommentje:

Nem, ilyen az, amikor az okos enged, a szamár szenved.

Fárasztó egy tag vagy, öreg, biztosan sokszor hallottad már.

Dugulj el, akadj le..amelyiket ismered..

2011. dec. 24. 13:29
 48/57 anonim ***** válasza:
Ja, és most arra célzol, hogy te vagy az okos? Jóóó vicc :D
2011. dec. 24. 21:16
 49/57 A kérdező kommentje:

Hagyjuk ezt, te vagy az okos, sőt, nagyokos vagy, így jobb?

Mindenesetre sokat elárul az is, hogy Szenteste ide irogatsz, ahelyett, h az ünnepnek megfelelő tevékenységet folytatnál..

Te egy troll lehetsz vagy egy "akkorisazenyémazutolsószó"-fajta megmondós pali. Neked a vita nem okfejtésről és a másik nézőpontjának, tapasztalatainak megismeréséről szól, hanem arról, h csak neked lehet igazad, még ha beledöglesz is.

Bármelyik is áll rád, csak sajnálni tudlak, h egy életet kell önmagad társaságában leélned...

2011. dec. 27. 15:15
 50/57 anonim ***** válasza:

Kösz, most hogy sajnálsz, már sokkal jobban érzem magam.

Amúgy meg annyit, hogy te tettél fel egy kérdést, csak aztán gyorsan kiderült, hogy számodra csak a dízel létezik, és kész. Akkor eleve minek vetted a fáradtságot, hogy kérdezz? Hámoztál volna inkább meg egy banánt...

2011. dec. 28. 23:21
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!