Turbodiesel vagy turbobenzin? TDI vagy TFSI?
Előnyök, hátrányok, (ész)érvek és tapasztalatok érdekelnek, nem vagdalkozások.
Nekem is megvan a magam véleménye, kíváncsi vagyok, ki-mit oszt?
szőke nő vagy vörös nő
rántott hús vagy sült hús
benzin vagy dízel
ezekről mindenkinek más a véleménye,észérvek meg izlésben nincsenek
előző: Azt ügye tudod, hogy CSAK M.O-n drágább a dízel? Egész Európában olcsóbb, mint a benzin. A TDI egyáltalán nem bonyolultabb, mint egy TFSI vagy egy TSI, és garantálom, hogy a 2 közül a TDI fog tovább futni.
Ha főként autópályán használod, hosszútávon, akkor mindenképpen TDI, egyébként is, de ízlés kérdése...
Sztem ez nem egy szín pl., h ízlés kérdése legyen.
A dízelmotorok tartósabbak-ez tény. Az más kérdés, h a köréjük épített perifériák mennyit bírnak majd.
Egy TDI-motor alacsonyabb fordulaton él, bár a korszerű TFSI-k szintén mennek lefelé csúcsnyomatékhoz atrtozó fordulatszámokkal. Talán a dízel turbóját hamarabb képes bepörgetni a kipufogófüst a koromtartalom miatt?
Működési elvéből adódoan a dízelmotorban sokkal nagyobb a kompresszió és az égési végnyomás, mint egy benzinmotorban, ezért is nehezebbek, ugyanis ezeket az értékeket el kell viselni a blokknak.
Azonos lökettérfogatú turbós benzin-, ill. dízelmotor közül manapság némileg a benzinesnek nagyobb a lóereje, ám nyomatékban a dízelek a nyerők: nagyobb arányban, mint benzinesek lóerő-fölénye.
A benzinesek viszont jobbak kiforgathatóak.
Fogyasztásban a mai napig a TDI-k a jobban és minél inkább hajtva vannak, annál inkább szétnyílnak az olló szárai: egy 2.0TDI nagyjából 5 és 15 liter között fogyaszt szélsőséges esetekben, egy 2.0TFSI idevágó értékei 8-22 liter/100km.
A 220le-s 2.0TFSI 300nm-t tud és itt nem írják, h kompresszoros is lenne: [link]
Mind2 feltöltő "fúj", ugyanis így juttatják a levegőt a szívócsonkba.
6.57 l kontra 9.18 l: ezek az átlagfogyasztások 100 km-en egy B7 A4-es 2.0TDI(170PS) és 2.0TFSI(211PS)-motorral.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!