Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A csomagtartóban lévő 12v...

A csomagtartóban lévő 12v power outleten keresztül feszültség alá tudnám helyezni az autót, hogy a központi zár működjön?

Figyelt kérdés

Lemerült az aksim, kivettem töltetni, de az első kilincsek pont most romlottak el, egyszer már lehúztam nagy nehezen a hátsó ablakot, hogy kinyissam az ajtót, de bármikor eltörhet, ezért egyszerűbb lenne feszültség alá helyezni az autót, hogy kulccsal kinyíljon a központi zár, feszültség alá tudnám a csomagtartón keresztül helyezni az autót? Nem kell sok amper vagy volt a központi zárhoz gondolom, nem az autót akarom elindítani onnan.

12V-os...

tegnap 10:25
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

meg a hangszórót hozza példaként b+ az áramkörre...

az nem óvodás?

tegnap 17:30
 32/41 anonim ***** válasza:

"A "+" meg megy a biztitáblára, stb."

De azt ugye tudod, hogy a pozitív az nem közös, mint a test? Ha kibontasz egy biztosíték táblát, akkor látni fogod, hogy minden egyes biztosítéknak külön kábelek van. Nincs közös kábel, amin keresztül az egyik fogyasztó irányából a másikba tud folyni az áram. Ezt pozitív zárlatnak hívják. Az áram kizárólag egy irányba tud folyni: az akksi felől a fogyasztó felé. Pont.

Akár elfogadjátok, akár nem. Felőlem nyugodtan játszhatjátok a fogyatékost, de itt kizárólag két dologgal tudjátok igazolni azt, hogy én tévedek:

1. Videós bizonyíték, hogy lehetséges.

2. Megmutatjátok a kapcsolási rajzon azt, hogy létezik a szivargyújtó és a központi zár között közvetlen kapcsolat.

Amíg ezek közül egyik sem történik meg, addig inkább kussolnotok kellene, mert én tőletek még egyetlen épeszű, tényszerű érvelést sem hallottam. Szánalmas mondvacsinált f*szságokon lovagoltok, de bizonyítani egyikőtök sem tud semmit, még óvodás szinten sem, nemhogy értelmes, hozzáértő felnőtt ember szintjén.

Nőjetek fel.

tegnap 18:19
 33/41 anonim ***** válasza:

Ezt jó volt végigolvasni 😄

A kérdésre a választ én sem tudom, csak azt nem értem, ha rossz a kilincs és nincs akku akkor miért zárod be.

Azt tudjuk egyébként milyen autó? Az aksi helye az utastérben van?

tegnap 20:07
 34/41 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a rajzot, ott is megtalálod a közös "+" sin/eket. A rajz az elhelyezés szerint ábrázolja a biztitáblát.

Egy külön sín van, amit a k-78-11 (a rajzon nehezen olvasható), a gyujtáskapcsoló kapcsolja, és külön van még a K-13-as által kapcsolt, ez lehet az önindító, ill. van egy negyedik, ami két biztire megy.

Van olyan, hogy pozitív zárlat, pl.: a gyújtásnál vagy az önindítónál, elég kellemetlen lehet...

tegnap 23:44
 35/41 A kérdező kommentje:

32. "minden egyes biztosítéknak külön kábelek van. Nincs közös kábel, amin keresztül az egyik fogyasztó irányából a másikba tud folyni az áram"

te tényleg fogyatékos vagy (és közben bájosan ránk mondod). nem is érted hol vagy, ugyanazt mondogatod. az aksitól is külön megy az áram, minden vezetéken minden biztosítékhoz? jössz megint a falvakkal, meg a felrobbantott hiddal? több kábelen nem folyhat? a rajzodon más van. mondom én hogy be kellett volna rajzolnom hogy folyhat visszafele az áram, és hogy mehet át mindnen diódán megfelelő irányban.

valószínű, hogy a power outletnek is van amúgy biztosítékja, szóval nagy kár nem biztos hogy tudnék okozni, főleg ha megfelelő erősséget tudnék bedugni pontosan.

majd facebook live-on fogom közvetíteni, hogy elhidd, persze.

valószínű amúgy nem így fogom kinyitni, mert macerásabb így kinyitni, buherálni egy megfelelő dugaszt (megfelelő dugaszt, tehát zárlat se lehet. (pozitív se )), mint manuálisan, de most már megkérdezem a villamosmérnök-villanyszerelő ismerősömet.

jellemzően még mindig nem vallottad be, hogy te se villanyszerelő, se autóvillamossági nem vagy. meg nem is villamosmérnök az tuti.

"Megmutatjátok a kapcsolási rajzon azt, hogy létezik a szivargyújtó és a központi zár között közvetlen kapcsolat."

azt elfelejtetted hogy a szivargyújtó (ami gyújtás nélkül szerintem nem működik) valahonnan kapja az áramot. ezt már írtam: nem az aksihoz van kötve a központi zár, hanem egy zárt elektromos rendszerben van. ezt már írtam, ahogy ezt is:

berajzoltad a szivargyújtó kábelezésének útját igen, köszi.

és ez mit cáfol?

hogy visszafele nem folyik az áram a biztosítékon? nem sikerült megértened, óvodás vagy?

!!!! te magad rajzoltad be te szerencsétlen: a szivargyújtó biztosítékod látod kékkel bekeretezve ? ott a piros vonal vízszinténesen a többi biztosítéknál! jó reggelt! fogyatékos vagy?!

33.

mert nem tudtam hogy rossz a kilincs? nehéz erre rájönni? vw, az aksi a motortérben van, és az utastérből lehet nyitni

ma 09:38
 36/41 A kérdező kommentje:
* az aksitól is külön megy az áram, KÜLÖN vezetéken minden biztosítékhoz?
ma 09:50
 37/41 anonim ***** válasza:

Hiába mondom, hogy igen, úgysem hiszed el. [link]

Úgyhogy menj és szedd ki a sajátodból és nézd meg. JA HOGY NEM NYÍLIK! 😂

ma 10:01
 38/41 anonim ***** válasza:

A motortérben nem érsz fel alulról , a leszedett sarukhoz egy bika kábellel?

Ha nincs nagyon leburkolva.

ma 12:01
 39/41 A kérdező kommentje:

38: jó ötlet, de szerintem 1 perc lesz kinyitni az ajtót egy vékony vassal.

37: milyen érdekes hogy rajzodon sorban vannak kötve.

ezek inkább a kifelé menő kábelek lesznek, és nem az áram megy külön kábelen minden biztosítékhoz...

kb 30-32 biztosíték van benne te "géniusz", fogyatékos óvodás, és kb 18 kábelt látunk a képen. na ha külön megy az áram, akkor hány kábel kell az áramnak minden biztosítéknak, és mennyi a kifelé menő egységekhez, mint pl a szivargyújtó, a power outlet, a központi zár, a lámpa, stb.

meg tudja mondani a haverod 4 éves gyereke fogyikám?

ma 18:51
 40/41 A kérdező kommentje:

37.

Gyaníthatóan a vastag kábel lesz a főkábel, amin megy az áram a SORBAN kötött biztosítókhoz, a másik vastag kábel meg akár lehet a power outlet - de ez csak egy tipp egy laikustól.

te mi is vagy? pék? vagy egy drogos ? fideszes nyugdíjas?

vagy Csádból irkálsz és unatkoztok két pártszékház ostroma között?

ma 19:06
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!