A csomagtartóban lévő 12v power outleten keresztül feszültség alá tudnám helyezni az autót, hogy a központi zár működjön?
Lemerült az aksim, kivettem töltetni, de az első kilincsek pont most romlottak el, egyszer már lehúztam nagy nehezen a hátsó ablakot, hogy kinyissam az ajtót, de bármikor eltörhet, ezért egyszerűbb lenne feszültség alá helyezni az autót, hogy kulccsal kinyíljon a központi zár, feszültség alá tudnám a csomagtartón keresztül helyezni az autót? Nem kell sok amper vagy volt a központi zárhoz gondolom, nem az autót akarom elindítani onnan.
12V-os...
Először is, nem.
De magát a kérdést sem értem. Feltöltöd az akksit, visszateszed, kinyitod. Mi a probléma? Minek húzogatsz te hátsó ablakot, meg minek akarod szivargyújtóról táplálni?
és hogy rakom vissza az aksit, ha az utasteret nem tudom kinyitni?
ilyenre gondoltam:
akkor ilyen minek van?
Car Battery Terminal Clip-on Cigarette Lighter Power Socket Adaptor 12v Camping xmas
aksiról bedugnám a csomagtartón keresztül. csomagtartót tudom nyitni
Oké. Akkor jön a következő kérdés: miért nem használod a kulcsot?
A linkkel meg fogalmam sincs, hogy mire célzol. Ez egy szivargyújtó dugalj. A csipesz megy az akksira, a másik végébe meg tudsz fogyasztókat dugni.
Miért gondolod azt, hogy ennek így amúgy van bármi értelme? Nincs az autóban akkumulátor, azaz nyitott az áramkör. Nincs kapcsolat a pozitív és a negatív oldal között. Akkor mégis hogy szeretnéd működtetni a központi zárat?
használom a kulcsot. írtam : az első kilincsek pont most romlottak el
írtam: csak a dugó lenne másmilyen persze, amit a csomagtartón keresztül bedughatok.
A csomagtartóban lévő 12 v-os dugaszon keresztül szeretném működtetni a központi zárat, ahogy írtam. amper azon nem megy? a 12v-os konnektoron is megy amper amivel most az aksit töltöm.
és mielőtt még kérdés lenne, bal oldalt aksi nélkül kulccsal nem nyílik, mert nem nyit a zár.
jobboldalt meg a kilincs lett rossz hirtelen, hiába van nyitva az ajtó a kulccsal.
"amper azon nem megy?"
De. Kifelé. Mivel az egy kimeneti aljzat.
Ennek kb. annyi értelme van, mintha egy hangszórót akarnál mikrofonként használni. A hangszóró egy kimeneti eszköz, hiába beszélsz bele, nem fog történni semmi, mert a másik irányba nem működik.
És még mindig fennáll az a probléma is, hogy mivel nincs benne az akksi, ezért nyitott az áramkör. Hogyan jutna el szerinted a szivargyújtótól az áram a központi zárig, ha nyitott az áramkör, mivel nincs benne akksi?
Próba, szerencse.
Elvileg műkszik. Polarításra vigyázz, a test a minusz.
-Nehogy már egy erősítő ki/bemenetével hasonlítsuk össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!