Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A csomagtartóban lévő 12v...

A csomagtartóban lévő 12v power outleten keresztül feszültség alá tudnám helyezni az autót, hogy a központi zár működjön?

Figyelt kérdés

Lemerült az aksim, kivettem töltetni, de az első kilincsek pont most romlottak el, egyszer már lehúztam nagy nehezen a hátsó ablakot, hogy kinyissam az ajtót, de bármikor eltörhet, ezért egyszerűbb lenne feszültség alá helyezni az autót, hogy kulccsal kinyíljon a központi zár, feszültség alá tudnám a csomagtartón keresztül helyezni az autót? Nem kell sok amper vagy volt a központi zárhoz gondolom, nem az autót akarom elindítani onnan.

12V-os...

tegnap 10:25
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
84%

Először is, nem.

De magát a kérdést sem értem. Feltöltöd az akksit, visszateszed, kinyitod. Mi a probléma? Minek húzogatsz te hátsó ablakot, meg minek akarod szivargyújtóról táplálni?

tegnap 10:30
 2/38 A kérdező kommentje:

és hogy rakom vissza az aksit, ha az utasteret nem tudom kinyitni?

ilyenre gondoltam:

akkor ilyen minek van?

Car Battery Terminal Clip-on Cigarette Lighter Power Socket Adaptor 12v Camping xmas

[link]

aksiról bedugnám a csomagtartón keresztül. csomagtartót tudom nyitni

tegnap 10:36
 3/38 A kérdező kommentje:
csak a dugó lenne másmilyen persze, amit a csomagtartón keresztül bedughatok
tegnap 10:41
 4/38 anonim ***** válasza:

Oké. Akkor jön a következő kérdés: miért nem használod a kulcsot?

A linkkel meg fogalmam sincs, hogy mire célzol. Ez egy szivargyújtó dugalj. A csipesz megy az akksira, a másik végébe meg tudsz fogyasztókat dugni.

Miért gondolod azt, hogy ennek így amúgy van bármi értelme? Nincs az autóban akkumulátor, azaz nyitott az áramkör. Nincs kapcsolat a pozitív és a negatív oldal között. Akkor mégis hogy szeretnéd működtetni a központi zárat?

tegnap 11:23
 5/38 A kérdező kommentje:

használom a kulcsot. írtam : az első kilincsek pont most romlottak el

írtam: csak a dugó lenne másmilyen persze, amit a csomagtartón keresztül bedughatok.

A csomagtartóban lévő 12 v-os dugaszon keresztül szeretném működtetni a központi zárat, ahogy írtam. amper azon nem megy? a 12v-os konnektoron is megy amper amivel most az aksit töltöm.

tegnap 11:34
 6/38 A kérdező kommentje:
illetve 240, de mennyi kéne a központi zárnak? a kocsit akarnám minimális áram alá helyezni. ahogy írtam
tegnap 11:36
 7/38 A kérdező kommentje:

és mielőtt még kérdés lenne, bal oldalt aksi nélkül kulccsal nem nyílik, mert nem nyit a zár.

jobboldalt meg a kilincs lett rossz hirtelen, hiába van nyitva az ajtó a kulccsal.

tegnap 11:42
 8/38 anonim ***** válasza:

"amper azon nem megy?"

De. Kifelé. Mivel az egy kimeneti aljzat.

Ennek kb. annyi értelme van, mintha egy hangszórót akarnál mikrofonként használni. A hangszóró egy kimeneti eszköz, hiába beszélsz bele, nem fog történni semmi, mert a másik irányba nem működik.

És még mindig fennáll az a probléma is, hogy mivel nincs benne az akksi, ezért nyitott az áramkör. Hogyan jutna el szerinted a szivargyújtótól az áram a központi zárig, ha nyitott az áramkör, mivel nincs benne akksi?

tegnap 11:53
 9/38 anonim ***** válasza:
61%

Próba, szerencse.

Elvileg műkszik. Polarításra vigyázz, a test a minusz.

-Nehogy már egy erősítő ki/bemenetével hasonlítsuk össze.

tegnap 12:05
 10/38 anonim ***** válasza:
63%
Abban az esetben tud mukodni a dolog, ha gyujtas nelkul is aram alatt van az aljzat. Ha csak ACC-n, vagy gyujtason, akkor ertelemszeruen nem.
tegnap 12:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!