Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autók nagy többségét...

Az autók nagy többségét tényleg nem waxolják?

Figyelt kérdés

Ma, hogy ömlik az eső nézegettem az utcán parkoló autókat. 95%-ukról nem legördül az eső, hanem teljesen homogénen belepi a karosszéria felületeit. És nem csak öreg 20+ éves autók voltak. Típus és rendszám alapján már az ilyen 3-4 éves autók is ilyenek. Azt se hiszem, hogy mind céges lenne, mert nem mind fehér full fapad alapváltozatú kocsi.

Kicsit azért furcsállom, mert nem egy olyan hű de drága dolog. Meg ha amúgy is mosom, takarítom a kocsit, rászánok egy vasárnap délutánt, akkor már nem olyan nagy mutatvány a wax felvitele sem.

nov. 22. 09:40
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Pontosan!

Én sem waxolom naponta. Fél évente egyszer megcsinálni bőven elég. Ha valaki kéthetnte-hetnet mos, fél évente egyszer nem olyan hatalmas plusz munka. Ha meg már csinálja az ember érdemes normális minőségű waxot venni, nem az 500Ft-os teszkó-gazdaságost.

nov. 23. 19:24
 22/33 anonim ***** válasza:

Én amit eddig próbáltam kakit sem ért, milyet használtál?

nov. 23. 20:08
 23/33 anonim ***** válasza:
#22 utóbbi években a K2 Ultra Wax-ot használom, és még úgyis egész jó ár-értékarányban hogy pár éve kicsit rontottak az összetételén.
nov. 24. 09:43
 24/33 anonim ***** válasza:
Hát nem is nagyon van már olyan dolog ma, aminek ne rontottak volna a minőségén. 🫤
nov. 24. 09:46
 25/33 anonim ***** válasza:
#24 a zongorafeketén kicsit utána kell melózni, de rendes színeken teljesen oké még így is.
nov. 24. 09:49
 26/33 A kérdező kommentje:
#23 azt én is próbáltam, nekem annyira nem jött be. A Somax cuccai amik az árukhoz képest szerintem egész jók. Ha meg az ár nem annyira lényeges, akkor nálam egy Autoglym a minimum. Az ennél is drágábbakra már én is azt mondom, hogy nem biztos, hogy ér annyit.
nov. 24. 12:24
 27/33 anonim ***** válasza:
#26 mennyi a sonaxnak egy hasonló kiszerelésű carnaubaviasza?
nov. 24. 12:28
 28/33 A kérdező kommentje:

#27, nem tudom, nem vagyok boltos. Neten rá tudsz keresni. Szerintem nem a legdrágább cuccok a piacon. Meg nem is veszek túl sűrűn ilyet. Egy flakon nálam évekig elég.

Sonaxnak a fújós gyorswaxa (nem emlékszem mi a hivatalosa fantázianeve) szerintem kifejezetten jó. Elég nagy a flakon, talán valami 750 ml. Ezt legutóbb 2500 körül vettem. A K2 ha jól tudom egy lengyel márka. Valamivel olcsóbb az tény. De nem gondolnám óriásinak a különbségt. Tehát nem többszörös az árszorzó. Pár száz forinos spórolás engem nem motivál. Ez az ultraxaw nekem furán folyós állígú volt, a teteje meg bőrös és valami szürkés bevonat volt rajta, mintha penészes lenne. Persze lehet csak rosszul tárolták és pont kifogtam egy ilyet.

nov. 24. 12:36
 29/33 anonim ***** válasza:

Hát ha kijelentetted hogy az árukhoz képest nagyon jók, akkor mondj már árat ami alapján ezt kijelentetted..

Fújós waxot hagyjuk. az mosásról mosásra jó, abból legolcsóbb ha veszel 5 litert a benzinkúton kéz alól a kutasgyerektől hogy mentse meg a mosóból :D :D

1800ért vettem utoljára a K2-t biztos drágább azóta, de még van belőle.

nov. 24. 12:49
 30/33 A kérdező kommentje:

Ja értem, tehát csak kötzöködéből kérdezted...

Ha akadályoztatva vagy, tessék, rákerestem neked! Ezt a terméket konkrétan használtam már, tetszett. Lehet hoyg van olcsóbb is, em tudom...

[link]

2800Ft és ez sem egy alkalomra elég. Tényleg hatalmas különbség! Tudod már mire költöd, amit így megspóroltál hozzám képest? :D

A gyorswaxukat meg soha nem is használtad, de egyből kijelented, hogy sz@r. Oké... ez mindent elmond számomra.

nov. 24. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!