Az autók nagy többségét tényleg nem waxolják?
Ma, hogy ömlik az eső nézegettem az utcán parkoló autókat. 95%-ukról nem legördül az eső, hanem teljesen homogénen belepi a karosszéria felületeit. És nem csak öreg 20+ éves autók voltak. Típus és rendszám alapján már az ilyen 3-4 éves autók is ilyenek. Azt se hiszem, hogy mind céges lenne, mert nem mind fehér full fapad alapváltozatú kocsi.
Kicsit azért furcsállom, mert nem egy olyan hű de drága dolog. Meg ha amúgy is mosom, takarítom a kocsit, rászánok egy vasárnap délutánt, akkor már nem olyan nagy mutatvány a wax felvitele sem.
Én nem "leszarom" mert ami szervizt kell megkap, de ettől még egy tárgy ami értem van és nem én vagyok érte.
Eleve normális autón van több réteg festék, lakk réteg, onnantól kicsit humbug ez a waxolás téma. Másrészt használati tárgy, megyek vele évente 20+ ezret, ott azért kap mindent hóban, sárban, kavicsos úton, kátyús úton.
Nekem 8 éves és semmi baja nincsen a fényezésnek, nyilván a konkrét fizikai sérüléseken kívül, mert aktív használatnál benne van, hogy meghúzzák, ajtót nyitnak rá, kavicsok verődnek rá. Vagy ma reggel egy nagy faágat szedtem le róla.
Tudom persze, minek állok oda, hát azért mert 10-ből 9 parkoló fa alatt van a környéken és 10-ből 9 amúgy is foglalt.
160 Forint egy flakon fényező valami az osanban például...lemosod, és ezzel halványan átkened..
Fényesebb lesz, mint a szomszéd Bentley-e.
Ja és ha már parkoló, meg árak.
Panellakásom van. A mi tömbünkben van 132 lakás amire jut 15 darab garázs. Azaz minden 9. lakásra jut egy darab. Autó meg nyilván nem 9 lakásonként van, hanem 3-4 lakásonként, van ahol több is. Az egész lakótelepen nincsen amúgy sem eladó, sem kiadó garázs, akkora kincs.
Most ezzel mit csináljak?
Csak azért ne vegyek jó/új autót magamnak, mert panelban élek? Persze szívesen költöznék családi házba, vagy lakóparkba (modern lakótelepre) de ahhoz meg 2-3 panellakás ára kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!