Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen lenne egy benzin...

Milyen lenne egy benzin motoros kamion?

Figyelt kérdés
Láttam a videót,ahol az elektromos kamion lehagyta a dízelt emelkedőn... Milyen lenne egy ugyanakkora turbó benzines motor a kamionban dízel helyett? Nyilván a sokkal sokkal nagyobb fogyasztáson kívül...
okt. 29. 15:53
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Igen ,azt gondoltam,hogy a fogyasztása sokkal nagyobb , engem csak az ereje érdekelt volna. Köszönöm szépen a válaszokat! Úgyse lesz benzines kamion ,majd jön az elektromos. 🥳
okt. 29. 17:35
 12/31 anonim ***** válasza:

Meg lehet csinálni a nyomatékot benzines motorral is, csak nagyobb lökettérfogat és több henger kell. Ami magával hozza a jóval magasabb fogyasztást. Az 1973-as olajválságig voltak benzines nehéz teherautók is. De ekkortól már akkoriban sem érte meg, ma meg főleg! Nem csak úgy poénból szerelték át őket dízelre.

Valaki írta ezt a 2500-as fordulaton való összeesést. Nem tudom az milyen motor volt. Kamionban ez már bőven a piros mező, nincs is szükség ennél magasabb fordulatra. Modern CR-dízel személyautónál meg kötve hiszem ezt az összeesést. 2500-as fordulat valahol 140-150 km/h-t jelent átlagos váltóáttételezéssel számolva. Nem zárom ki, hogy van olyan mai dízel autó, aminek ennyi a végsebessége, mondjuk valami kis 1.3-as dízelnél, de nem általános. Összehasonlításul az 1200-as Zsigulniak volt a gyári végsebesség adat ha jól emlékszem 142 km/h körül. Tehát ez azt jelentené, hogy egy Zsiguli lehagyna egy mai modern dízelt. Ez azért nem általános...

Kíváncsiságból megnéztem a saját autómat. Valóban 1500-2250-es fordulaton van nyomatékcsúcson. Utána "összeesik". Az "összeesés" azt jelenti, hogy kb. 3800-as fordulatra esik le a pontosan ccm-re ugyanekkora lökettérfogatú benzines csúcsnyomatékára. Ekkor a saját csúcsnyomatékának 87%-át adja még le. Nem túl szemléletes erre a 13%-os csökkenésre az "összeesés" kifejezés. 3800-as fordulaton egyébként kb 210 km/h-val halad az autó. A csúcsteljesítményt 4000-nél adja le, utána az is "összeesik". Szép párhuzamot mutat az autó gyári végsebességével, 220 km/h-val. Én egyáltalán nem keveslem.

okt. 29. 17:37
 13/31 A kérdező kommentje:
Én az új Opel Astrat néztem csodálkozva,a turbó benzines csúcs nyomatéka már 1750-en előjött.
okt. 29. 17:40
 14/31 anonim ***** válasza:

#11 Sosem lesz elektromos kamion, ne aggódj (azt az 1-2 prototípust nyugodt szívvel figyelmen kívül lehet hagyni, volt például a Nikola, ami egy nagy átverés és csalás volt, illetve a Tesla is bohóckodott, ők legalább tényleg csináltak egyet, de nevetségesen szar, valamelyik nagy amerikai cég vásárolt belőlük, de legjobb tudomásom szerint rövid időn belül le is cserélték őket, mert egy zsák fos volt.

Halott koncepció az EV, ideiglenes parasztvakítás, de már jelenleg is csökkenő tendenciát mutat. 10 év és eltűnik.

okt. 29. 17:40
 15/31 A kérdező kommentje:
Azt hiszem a Pepsi használ elektromos kamiont
okt. 29. 17:42
 16/31 anonim ***** válasza:

#13 Persze, mert biturbós. :D

A turbónak az egyik nagy problémája ugye, hogy alacsony fordulaton nincs töltőnyomás. Minél kisebb a turbó, annál alacsonyabb fordulaton elkezd húzni, de annál kisebb teljesítményt ad, szóval nem lehet túl alacsonyra menni. Ilyen jó az, ha egy autóban két turbó van. Egy normál méretű a magasabb fordulatszám tartományokra, meg egy pici, ami alacsonyabb fordulatszámnál dolgozik addig a pontig, amíg az elsődleges turbó fel nem pörög.

okt. 29. 17:43
 17/31 A kérdező kommentje:
Nekünk a cégnél van Tesla. Ha nem használjuk 1 hétig , lemerül kb 30-40%-ra. Illetve nyilván az autót nem ,de az elektromos targoncát a raktárban töltjük és olyan büdös mérgező gáz termeléssel jár a töltése... Egy elektromos kamion töltése nyilván a többszöröse ennek.. nagyon zöld megoldás
okt. 29. 17:44
 18/31 A kérdező kommentje:
16# ez már nem opc opel úgyhogy sokat nem vártam tőle 😅
okt. 29. 17:45
 19/31 anonim ***** válasza:

7. Tudtad hogy nem értesz ehhez?

file:///C:/Users/Lajos/Downloads/DAF-PACCAR-MX-13-engines-HU-527061.pdf

Ha hasonlót tudsz mutatni benzinesbe akkor elismerem a tudásod.

2600 Nm 1000-1460 ford/perc.

A fogyasztás meg az egyik legfontosabb ami ezeknél számít.

okt. 29. 18:00
 20/31 Beviz Elek ***** válasza:

[link]

Nem lecserélték, hanem már majdnem 100db van a flottában és elégedettek vele. Ne aggódj, az EV eladás nem mutat csökkenő tendenciát, aki nem köti fel a gatyát és nem tud versenyképes áron jó EV-t árulni az becsukhatja a boltot. Pár hónap és meglátod a 2024-es eladások összesítését, újra sírni fogsz a Model Y számain ;)

A Teslátok azért merül mert be van kapcsolva a Sentry Mode, ez azt jelenti hogy folyamatosan figyeli hogy mi történik körülötte és ha valaki közel kerül akkor azt felveszi. Ez azzal jár hogy a rendszer sosem alszik, a számítógép dolgozik és zabálja az áramot. Ha az akku 20% alá esik akkor a Sentry automatikusan kikapcsol hogy ne merüljön tovább az autó. Kapcsoljátok ki a Sentryt és hónapok alatt sem merül le az akksi.

A targoncátok ólomsavas savas akkuval van szerelve és azért termel gázt, ez az a típusú akku ami minden autóban benne van meghajtástól függetlenül (12V). Kérlek ne keverd össze az elektromos autók és kamionok magasfeszültségű akkumulátorával mert az teljesen más.

okt. 29. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!