Miért van az, hogy a dízel motoros autó elindul CSAK kuplung engedéssel, de az Otto motoros (benzin) autónál kell némi gázadás is. Mitől függ ez? Részletes választ kérek!
Figyelt kérdés
2023. dec. 26. 20:52
1/11 anonim válasza:
Mert másmilyen a motor felépítése
2/11 anonim válasza:
Ez csak a lábadtól függ. Én még a Ladával is elindulok bármikor gáz nélkül.
3/11 nemaRendőrség válasza:
Benzines kocsim van és nem is kell a kuplunggal játszani. Lévén, hogy nincs ;)
A tételeid pedig magadnak dolgozd ki, már nem tudom hanyadik a héten
4/11 anonim válasza:
Nem igaz, a benzines is elindul.
5/11 anonim válasza:
Mind a kettő elindul, csak a dízelnek nagy a kezdeti nyomatéka, a benzinesnek alapjáraton sokkal kisebb.
6/11 anonim válasza:
A dízelnek más a nyomatékgörbéje, alacsonyabb fordulaton nagyobb a nyomaték.
Viszont egyikkel sem indulunk gáz nélkül, ez csak az oktatók többségének kuplungkímélő hülyesége
7/11 anonim válasza:
A dízelnek alacsonyabb fordulaton nagyobb a nyomatéka így alapjáraton is meg tudja mozdítani karosszériát. De lényegében az egész csak a teljesítmény-súly arányon múlik, egy nagyobb benzines egy könnyebb kocsiban is el tud indulni gáz nélkül.
9/11 anonim válasza:
"otto cyle vs diesel cycle", így keress rá.
Nagyobb sűrítési arány (kell az öngyulladáshoz), nagyobb nyomaték (alacsony fordulaton).
10/11 anonim válasza:
Hát én vezettem már Matizt, alig 800cm³ és elindult csak kuplunggal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!