Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ránt az autó az első...

Miért ránt az autó az első két fokozatban váltásnál?

Figyelt kérdés

Vettem egy passat CC-t és ha nem huzatom ki nagyon akkor egyszerüen ránt, főleg az első fokozatban.Ennek már több mint masfél éve, eleinte azt hittem megkell szokjam de borzasztó idegesitő, főleg hogy az ezelőtti 20 éves borámmal nincs ilyen gond.Azzal gond nélkül elindultam kuplunggal, ez fulladozik...

Baj lenne a kuplunggal vagy a kettőstömegüvel? Ha áll az autó és kicsit hirtelen felengedem a kuplung fogáspontig akkor hallatszik egy kis pukkanás, meg mintha mikor leállitom az autót kuplung benyomás nélkül akkor is mintha pukkanna egyet, de annyira halk hogy nemis tudom eldönteni, hogy tényleg azt hallom e vagy csak képzelem...

2023. dec. 26. 15:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát elsőre simán vezetéstechnikai hiányosság. De mutasd meg egy hozzáértőnek, és megmondja érez-e furcsaságot esetleg.
2023. dec. 26. 15:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Vagy 20 autót vezettem már, egyikkel sem volt problémám csak ezzel.
2023. dec. 26. 15:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Pedig ha a váltóval vagy a kuplunggal lenne a baj akkor minden sebességben illetve kihuzatásnál is rántana.
2023. dec. 26. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:
#3: ránt is az minden sebességben, csak 3-ban, meg felette már a hosszabb áttétel miatt falábbal nem érezni.
2023. dec. 26. 16:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Ötödik fokozatig érezni egy kicsit a rántást de ott már nem vészes
2023. dec. 26. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet haldoklik a kuplung, vagy még a váltótartó, motortartó bak oda van.
2023. dec. 27. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!