Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cisszenő hang kuplung felenged...

Cisszenő hang kuplung felengedésnél?

Figyelt kérdés

Vadi új autómon (500km sincs benne)azt vettem észre, hogy ha a kinyomott kuplungot felengedem kb. "félúton" ad egy "cisszenő" hangot. Tudom ez egy elég hülye szó, de ez az ami a legjobban leírja. Amúgy csendes, kinyomom semmi, váltás ok, meghát zsír új. Ezt álló motornál hallom csak nyitott ajtónál, bentről nem hallani. Igazából ma vettem észre, eddig nemtudom csinálta e. Ez vajon normális? :D

Egy isszonyat beteges Fordból ültem bele 2 hete ebbe az autó, sajnos még picit paranoid vagyok, nézzétek el nekem. :D

2023. dec. 19. 17:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a kuplung még nem kopott össze azért van egy kis surlódó hangja felengedéskor. Ez idővel majd megszűnik.
2023. dec. 19. 18:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Mondta is a kereskedő, h a váltó adhat recsegő hangokat az első 1-2000km alatt, ez normális ennél az autónál. Erről nem szólt, de akkor nem foglalkozom vele.

Köszi. 🙂

2023. dec. 19. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van, amíg az új kuplung nem kopik be, és nem jönnek létre a kuplungtárcsa-szerkezet-lendkerék között a finom kis abrazív bemélyedések, addig ilyen súrlódó hangot fog kiadni.
2023. dec. 21. 23:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2023. dec. 22. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!