Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van értelme azért tartani a...

Van értelme azért tartani a kocsit, hogy csak munkába járjak vele?

Figyelt kérdés
1.6 benzines Focus, ha picivel többel megyek mint 80 leeszi a gatyám, 8.9 liter.. semmi hiba kód, semmi baja.. ez ennyi. Dolgozni járok csak vele, másért be sem indítom inkább sétálok, nem is szeretem vezetni, olcsó volt azért vettem, de semmi baja, okom sincs eladni csak annyi, hogy mentem vele eddig 15 ezer km-t egy év alatt és mindig rangat ha nem figyelek a váltásra ( ha más vezetni nincs baj ) pörög mint a fene 3500 120-nál. 270 km alatt fél tank benzint elszívott. Egyszerűen hihetetlen, hogy hogyan volt pofám ezt megvenni.. ha mentem volna vele 100km-t és rátankolok nem veszem meg, vicc.

okt. 9. 20:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha megtudod oldani kocsi nélkül ezt a 20-20km-t akkor add el.

Amúgy én most 15-15km-t megyek dízellel, ez van…

okt. 10. 06:38
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak ezt a 40km-t használod, az akkor évente 10.000km. Szóval valamire mégis csak szoktál vele pluszba menni
okt. 10. 06:39
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

10: igen, köztudott, hogy a dízelnek 200km kell, hogy felmelegedjen a fűtése pedig 500km múlva jön csak meg...

Istenem, ki terjesztette el ezt a baromságot???? 😑😑😑

Egy dízel 10km alatt bőven üzemmeleg, max télen -15 fokban kell neki több, de az meg nálunk ritka mint a fehér holló!

Én mire kiérek a faluból már nyomja a langyos levegőt a fűtés, pedig ezer éves dízel, nincs benne elektromos előfűtés.

okt. 10. 09:07
 14/42 anonim ***** válasza:
83%

Nem teljesen értem ezt a hisztit.

Napi 40 km 9 literes fogyasztással átlag 45 ezer/hó. Csak te tudod eldönteni, hogy SZÁMODRA megéri-e ez a költség, keresel-e annyival többet, hogy kigazdálkodd, stb.

okt. 10. 10:04
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező az orvosnál:

Doktor úr, én olyan bizonytalan vagyok....

Vagy nem? 😏

okt. 10. 11:19
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Egy kisautó jobb választás lett volna, de ha nincs más opció, tartsd csak meg az autódat. Városban mindegyik többet eszik.
okt. 10. 11:39
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Van értelme, de ez függ több tényezőtől. Vagy veszel egy kis benzinest a célra....
okt. 10. 15:20
 18/42 anonim ***** válasza:

Kicsit nagyon sokat fogyaszt. Emissziós értékek, lambda szonda, stb. rendben? Fékszorulás vagy hibás motoron hajtott segédberendezés nincs?

Nekem egy 2000-es Clio2 van, melyet régimódi 43 kW-os szívómotor hajt - mint a cifrafosás! Ha szabad a pálya, akkor száztízzel veretek vele, nyáron alapból klímázok, de a vegyes-fogyasztása így sem több mint 6,2liter/100km!

okt. 11. 04:58
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Kiégett szelepek esetleg gyújtáshiba a motorban?

Egy filléres kompressziómérést megér a téma, a magas fordulatnál fellépő gyújtáshibát pedig elárulja az emissziómérés! Ne használj autót hibás motorral!

okt. 11. 05:06
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, az ilyen idős 1.4-esek is megkajálják a 7-7,5 litert, és még szarul is gyorsulnak.

Valami kis 1 literesre, vagy 1.2-es-re kellene cserélni, mert kis távra, sok megállással, kanyarodással rohadtul nem éri meg még az 1.4-es szívóbenzines sem. Erre a felhasználásra találták fel az 1.0-ás Swiftet, Corsát, stb.

Nekünk 2 közepes fogyasztású népautónk van, de a tankolással jobban járnánk, ha lenne egy kicsi takarékos, meg egy 1.4-es kombi.

okt. 11. 08:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!