Van értelme azért tartani a kocsit, hogy csak munkába járjak vele?
Hát ha megtudod oldani kocsi nélkül ezt a 20-20km-t akkor add el.
Amúgy én most 15-15km-t megyek dízellel, ez van…
10: igen, köztudott, hogy a dízelnek 200km kell, hogy felmelegedjen a fűtése pedig 500km múlva jön csak meg...
Istenem, ki terjesztette el ezt a baromságot???? 😑😑😑
Egy dízel 10km alatt bőven üzemmeleg, max télen -15 fokban kell neki több, de az meg nálunk ritka mint a fehér holló!
Én mire kiérek a faluból már nyomja a langyos levegőt a fűtés, pedig ezer éves dízel, nincs benne elektromos előfűtés.
Nem teljesen értem ezt a hisztit.
Napi 40 km 9 literes fogyasztással átlag 45 ezer/hó. Csak te tudod eldönteni, hogy SZÁMODRA megéri-e ez a költség, keresel-e annyival többet, hogy kigazdálkodd, stb.
Kérdező az orvosnál:
Doktor úr, én olyan bizonytalan vagyok....
Vagy nem? 😏
Kicsit nagyon sokat fogyaszt. Emissziós értékek, lambda szonda, stb. rendben? Fékszorulás vagy hibás motoron hajtott segédberendezés nincs?
Nekem egy 2000-es Clio2 van, melyet régimódi 43 kW-os szívómotor hajt - mint a cifrafosás! Ha szabad a pálya, akkor száztízzel veretek vele, nyáron alapból klímázok, de a vegyes-fogyasztása így sem több mint 6,2liter/100km!
Kiégett szelepek esetleg gyújtáshiba a motorban?
Egy filléres kompressziómérést megér a téma, a magas fordulatnál fellépő gyújtáshibát pedig elárulja az emissziómérés! Ne használj autót hibás motorral!
Nyugi, az ilyen idős 1.4-esek is megkajálják a 7-7,5 litert, és még szarul is gyorsulnak.
Valami kis 1 literesre, vagy 1.2-es-re kellene cserélni, mert kis távra, sok megállással, kanyarodással rohadtul nem éri meg még az 1.4-es szívóbenzines sem. Erre a felhasználásra találták fel az 1.0-ás Swiftet, Corsát, stb.
Nekünk 2 közepes fogyasztású népautónk van, de a tankolással jobban járnánk, ha lenne egy kicsi takarékos, meg egy 1.4-es kombi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!