Mi értelme kappant tartani, ha nemzeni se tud, és le se vágják?
Figyelt kérdés
máj. 20. 23:38
1/5 anonim válasza:
Régen úgy tudom csibék nevelésére használták, sokkal jobb "anya" volt mint a tyúkok. Lehet ez ma is van.
De javitsatok ki ha tévedek.
3/5 anonim válasza:
Régen azért tartották, mer valóban lehetett használni "csibe pásztornak", de a lényeg a hús volt.
A kappanok nem verekedtek, mint a kakasok, nagyobbra is megnőttek, és finom volt a húsuk íze.
Gyerekkoromban még nem volt szenzáció a kappan, és nem dísznek tartották, előbb-utóbb levágták azokat.
Mostanság már nem sokan értenek a kappanokhoz, a lakodalmakból is eltűnt a kappan, ami valamikor tradicionális étek volt
4/5 anonim válasza:
Dehogynem vágják le, az a lényege a kappannak. Régen az számított a legnemesebb baromfihúsnak. Nálunk szinte kihalt.
5/5 anonim válasza:
A többiek válaszához hozzátenném, hogy a kappanok jóval kevésbé agresszívak. Régen nem volt hűtő, hogy nagyobb mennyiségű húst eltartsanak, ezért csináltak olyat, hogy a kakasviadalok elkerülése érdekében egy kakast kivéve mindet kiherélték. Ha levágták volna őket, akkor problémás lett volna a hús hosszabb távú tárolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!