Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Második forgalmi vizsga,...

Második forgalmi vizsga, hogyan küzdjem le a stresszt?

Figyelt kérdés

Először is elnézést szeretnék kérni, nem lakok magyarországon és nem magyar az anyanyelvem, úgy, hogy lesznek itt hibák, főleg a szituáció magyarázásában.

Június 14én volt a forgalmi vizsgám. Féltem kicsit, de nem pánikoltam, magamhoz képest elégg nyugodt voltam. Minden szuperul ment, jobban mint addig az órákon, nagyon örültem, az oktató is megdícsért, hogy csak így tovább. Már mentünk volna vissza a pályára, és az egyik balra kanyorásnál piros volt, megálltam, bekapcsolt a zölt, behajtottam a kereszteződésbe és vártam, hogy azok akik szembe jöttek elmenjenek. Annyian voltak, hogy időközbe nekem piros lett, de mivel már benn voltam a kereszteződésbe nem láttam a lámpát, és amikor kiürült az a sáv ahol szembe velem jöttek, elindultam. Itt a vb közölte, hogy vége a vizsgának, veszélyeztettem a saját és mások biztonságát. A nap végéis sírtam, hogy ilyen “hülye” szituáció miatt megbuktam.

A következő időpont majd csak július 12én lesz, nem tudom kivárni. Viszont a múlt bukásom miatt és a bukásom oka miatt nagyon stresszelek, félek mi ha megint hasonló szitu miatt megbukok, mi a a stressztől nem tudok majd rendesen odafigyelni, nem leszek olyan jó munit múltkor. Nem szeretnék újból megbukni.

Hogyan tudnám ezt leküzdeni és nem remegve ülni a volán mogé köv. vizsga előtt?

jún. 20. 12:45
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

9es: Gratulálok :)

Sajnos nem sikerült. Elment őszintén a kedvem az egésztől :( Remegett kezem lábam úgy izgultam és elrontottam :(

júl. 12. 12:40
 12/26 anonim ***** válasza:

Sajnálom :(

Ne add fel! Legközelebb sikerülni fog, nem kell izgulni :) Én amikor vizsgáztam, úgy csináltam minta a barátaimal mentünk volna valahova :D

júl. 12. 14:28
 13/26 anonim ***** válasza:

12-es vagyok

mikor mész legközelebb?

júl. 12. 14:30
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
#15 Basszus, remeg kezed-lábad, akkor nem ülsz volán mögé. Meglenne a jogsi, remegő kézzel két kisgyerekedet elvinnéd az iskolába, vagy felelősségteljesen azt mondanád, hogy "bocs, nem vagyok vezetésre képes állapotban"? Bukjon is meg az, akibe ennyi józan ész és felelősségérzet nem szorult. Legalább vizsgán, ellenőrzött körülmények között, védőhálóval derül ki, nem élesben, más embereket meggyilkolva.
júl. 12. 15:40
 15/26 anonim ***** válasza:
47%
A 16-os meg még okosabb. Azt kéne felfogni, hogy egy ilyen szituációban a tanuló vezető NEM a vezetéstől és a forgalomtól fél, hanem maga a vizsga szituáció okoz iszonyat nagy stresszt. Ott ül mögötted valaki, aki minden mozdulatodat árgus szemekkel figyeli és bírálja, neked meg rengeteg befektetett idő, pénz és energia forog kockán. Általában nem az ilyenek mennek az utakon "más embereket meggyilkolva", hanem a hű de nagy jampi vagyok, elsőre meglett, kisujjamban a vezetés mentalitással rendelkező, nagyképű sz*rjankók.
júl. 12. 17:10
 16/26 anonim ***** válasza:
23%

#17 A vizsgaszituáció NEM OKOZHAT STRESSZT! Nem szól a rádió. Nem pofázik az asszony vagy az anyós. Nincs gps, amit figyelni kell, mindig időben mondják, mikor merre. Balesetet sem okozhat, mert egy bukásért cserébe az oktató megelőzi. Aki a vizsgán stresszel, az nem való volán mögé egyáltalán. A vizsgán kéne sokkal nyugodtabban menni, mint bármikor máskor. Főleg, mert a vizsga alig egy óra, azt méri, hogy steril körülmények között egy órán keresztül észnél tud-e a vizsgázó lenni. Utána jogsival meg napi 16 órát vezethet a kontinensen bárhol saját felelősségére.

Ne haragudj, ha valakit szimplán az stresszel, hogy "vizsgaszituáció", az nemhogy közúti közlekedésre alkalmatlan, hanem kb. az egész életre. Vizsgán csak az izgul, aki nem készült fel eléggé.

júl. 12. 17:42
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszolóknak :) Hétfőn megyek be a suliba új időpontot kérni, nem tudom még mikor lesz.
júl. 14. 00:50
 18/26 anonim ***** válasza:

#17 Jajj, de nagyon okosnak hiszed magad. Elárulom neked, hogy a vizsgadrukk engem annyira kikészített, hogy ötödjére lett meg a jogsim. Ahhoz képest 3 éve vezetek napi szinten, mögöttem van kb. 50 ezer kilométer, és képzeld, senkit nem "nyírtam ki", még csak egy karcolást nem okoztam sem a saját autómon, sem máséban.

Engem pont az az életszerűtlen, "steril" körülmény frusztrált iszonyatosan. Rohadtul nem zavar sem a rádió (mindig megy, ha vezetek), sem az, ha mellettem, vagy épp nekem dumál valaki vezetés közben. Az annál inkább zavaró, hogy ül valaki mögötted, aki abba is beleköt, ha rosszul áll a hajad szála,és simán megbuktat, ha úgy tartja kedve, mert annyira rohadtul szubjektív az egész. Soha, senki nem panaszkodott, sőt, dicsérnek is, hogy jól vezetek. Hálistennek azt rohadtul nem te fogod eldönteni, hogy ki mire alkalmas.

[link]

Búcsúzásképp ezt az ironikus videót itt hagyom neked, kérlek, nézd meg és gondolkodj el rajta. Én speciel rád ismertem! :) Több időt nem vagyok hajlandó szánni erre a meddő vitára.

júl. 14. 16:47
 19/26 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, 16-osnak szólt, bocsi. Úgy látszik közben törölgettek kommenteket... 😅
júl. 14. 16:48
 20/26 anonim ***** válasza:
#18 Dísznek van akkor a teljesen objektív vizsgalap. :)
júl. 14. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!