Miért egyre megfizethetetlenebb a jogositvány? Hogyan tudjuk ezt kifizetni mi mai fiatalok?
#20 1. Én egészen biztosan nem kérdezhettem, mivel bőven utánam írtad már a legelső válaszodat is.
2. Más sem kérdezte.
Értelmi szinted azért átjött, köszönjük a bemutatót. A jövőben vigyázunk, az autizmussal küzdőkkel türelmesebbek vagyunk. :)
"Felmennek az emberek a marketplacere es megveszik 150-400 ezerert a hasznalt suzukit meg opelt stb.."
Ez igazából nem így van, de hidd ezt :D
Pontozzatok le nyugodtan, de a rinyálást nem értem.
Ott van a nyári "szabadság" a diákoknak.
1500 alatt nem láttam most diákmunka órabért. Elmegy valaki heti 3 alkalommal egy raktárba, gyárba 10 órában az 15000 / nap egy hónapra vetítve 180 ezer Forint. 3 hónap alatt az 540 ezer Forint, ennyiből pedig simán megvan a jogosítvány.
És akkor csak heti 3 napot dolgoztál, ha bevállalsz 5-6 napot is akkor 2 hónap alatt megvan a jogsi ára.
Ja, hogy büdös a munka? Mindenkinek az.
Számoljunk egy raktári diákmunkával, 8 óra, 1500 órabér, 12 ezer / nap.
Jogsi árak:
Elmélet + vizsga 45-55 ezer, azaz kemény 4-5 napot kell dolgozz érte.
Elsősegély + vizsga 1-2 nap munka
Vezetés óránként 10 ezer, amit mindig aktuálisan fizetsz. Azaz heti 2 alkalomhoz heti kétszer kell elmenned dolgozni. Hát úristen, ez még hétvégén is belefér. Max nem lesz időd otthon gépezni.
#26 vagyok, annyival pontosítanék, hogy sok helyen nem óránként kell fizetni a vezetést, hanem 3 részletben az alap 30 óráig átlag 80-90 ezer és a pót órákat kell alkalmanként.
De még mindig ott tartunk, hogy alapvetően egy átlagos diák simán kigazdálkodja az árát, hiszen 16 éves korától diákmunkázhat, hétvégén is ráér, nyári szünete is van.
Cserébe viszont eszembe jutott, hogy az elméleti vizsga ára tudtommal visszaigényelhető, így az eleve 40-50 ezer mínusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!