Miért nem adják át a mai fiatalok az ülőhelyet az időseknek? Miért csak fapofával elterpeszkedve nézik a buszon az álló időseket?
Miért kell reggel 7kor, csúcsidőben, amikor az emberek mennek iskolába, vagy munkahelyre, nem kirándulási céllal használva a tömegközlekedést, rohanni a banyatankokkal a csirkefarhátért? 9-10 fele kb. már üres minden járat hétköznaponként, nekik meg úgy is ott van az egész nap, ráérnek.
Lehet sztereotip vagyok, meg pofátlan, nem érdekel, én is leszek öreg, engem is lehet majd szidni, nem fogok megsértődni.
Ha engem megkérnek, vagy látom, hogy tényleg nagyon rászorul, esetleg terhes nő, szó nélkül átadom. De ha látom, hogy ott fintorog a bajsza alatt, meg morogva megy a "maifiatalok", hát az énk**vaanyámat, de oda nem fog leülni.
1, A mai fiatalok közül is van pl.: mozgássérült, akin elsőre lehet, hogy nem látszódik, hogy baja van;
2, Igazuk van a fentebbi hozzászólóknak;
3, Sok öreg azt gondolja, hogy "nekem minden jár", így jó, hogy sokunknál elszakad a cérna és csak azért sem adjuk át a helyet;
Egyetértek utolsók válaszaival, én azoknak az idősöknek akik szabályszerűen félre löknek a megállóba, hogy ők ugorjanak elsőként és még helyeket is válogatják azoknak bizony nem adom át. Akik látszólag rászorultak (bottal,járókelettel) utaznak azoknak természetesen átadom hisz számukra eleve is elég balesetveszélyes az állva utazás.
A másik pedig hogy valóban nem csúcsidőben, kéne menni a paradicsomért a piacra, reggel is mentem be suliba 7:20 már a kiló paradicsommal és rengeteg palántával tódultak felfelé az amúgy is diákoktól és munkába siető emberektől tömve lévő buszra. Hát már ne is haragudjanak meg nem ér rá 9-10 között az paradicsom?
Másik az ingyen utazás, és nem az irigység beszél belőlem, de én aki diákként kénytelen vagyok 8 ezer forintot fizetni két bérletért, hogy bejussak az iskolámba és tanulhassak, addig ők ingyen utaznak a világba. Már ne is haragudjak meg én fizetek a szolgáltatásért, ők pedig egy forintot se szóval ne válogassanak meg ne is akarjanak leülni amiért nem fizetnek semmit se.
Addig amíg nem fognak ők is legalább egy 50% bérletet fizetni addig a potenciálisan rászorultakon kívül soha nem fogom átadni a helyemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!