Szerintetek kinek illendőbb átadni a helyét időseknek: egy gimnazistának, vagy egy huszonéves dolgozónak?
Mind a kettőnek. Az aki közelebb ül az ajtóhoz.
Korábban is rühelltem, hogy azért, mert én gimis/egyetemista/fiatal dolgozó vagyok, azért nekem kell átadni a helyemet csak azért, mert én 5 évvel fiatalabb vagyok. Nem. 50 éves korig mindenkinek át kell tudnia adnia a helyét!!!
Mindenkinek át kell adnia és elsősorban a férfiaknak, legyen az dolgozó huszonéves, vagy fiatalabb gimis srác. De sajnos előbb adják át a nők, mint a pasik, akik halál nyugodtan végignézik mindezt. Vagy csak néha reggel körülnézek héven, villamoson, pasik ülnek, nők állnak.
Direkt mélyen olvasnak, vagy alszanak, vagy szimplán ablakon nagyon erősen bámulnak ki, vagy a táskájukat direkt úgy teszik le hogy ne lehessen odaülni.
Sajnos ez van többségben, és elnézést inden tisztességes férfitól.
Egy huszonéves nő
A kérdés időre vonatkozott, úgy tudom, hogy demokratikus országban élünk, ráadásul azok a fránya nők már eléggé emancipálódtak és teljesen fel vannak háborodva, ha ők aztán meg vannak különböztetve, mert hát ők egyenlőek...
Idősnek, kismamának minden további nélkül átadom a helyem.
A buszon egy fiú sem adná át a helyét az időseknek..de az a furcsa, hogy az öregek a fiúkra nem is néznek csúnyán ilyenkor, hanem valamiért mindig engem pécéznek ki lány létemre. (Az ilyeneknek nem adom át egyébként..ha valaki normális, akkor annak persze igen.)
5.-es korom óta busszal járok, és emlékszem, hogy volt olyan,hogy TŐLEM várták el, hogy átadjam a helyem (konkrétan kiabált velem egy néni), miközben a sok kan csak lesett körülöttem.
Én csúcsidőn kívűl minden további nélkül átadom a helyem. Csúcsidőben ki sem lehet robbantani az ülésből, mer szerintem az nyugdíjasok ne a csúcsban menjenek piacozni, vásárolgatni.
Amúgy meg hogy nő vagy férfi álljon fel: Aki közelebb ül az ajtóhoz. A nők kiharcolták az egyenjogúságot hát ne csak akkor legyenek egyenjogúak ha szavazni kell!
Én időre gondoltam, a a gimis és a fiatal dolgozó nagyjából egy helyen, ül, tehát ajtótól ugyanolyan messze, akkor melyiknek illene előbb pattanni?
Igen a nők és a férfiak egyenlők sok mindenben, meg emancipáltak, de az ellen az egyenlőtlenség ellen, hogy egy fiú bármilyen nyüzüge is, erősebb fizikummal rendelkezik, mint egy lány, na ezen semmilyen emancipáció nem változtat egyenlőre. Tehát igenis nekik illene előbb átadni a helyet. De hát az sem változott az emancipálódással, hogy a nők szociálisan kissé érzékenyebbek, mint a férfiak, ezért ők fognak előbb pattanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!