Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem adják át a mai...

Miért nem adják át a mai fiatalok az ülőhelyet az időseknek? Miért csak fapofával elterpeszkedve nézik a buszon az álló időseket?

Figyelt kérdés

2015. máj. 18. 20:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Akin tényleg látszik, hogy rászorul az ülőhelyre, annak átadom a helyem. De va azok a fajta idősek, akik igazi bunkók, na nekik nem, vagy nem szívesen adom át.

Volt egy öregasszony, aki szólt hogy le szeretne ülni. Mondtam neki hogy foglalt, erre elkezd ordítani hogy a "mai fiatalok", meg "úgyis gész nap ülsz a padban" és a hasonló klasszikusokat. Mondom neki, hogy nézzen már körbe, van még pár üres hely. Erre elkezdi: Ő ott NEM SZERET ülni.

Na az ilyen ba***djon meg!!

2015. máj. 19. 09:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

utolsóhoz hasonló velem is történt 1 éve Szeged-Békéscsabai buszon...Szegeden, elsők között szálltam fel, utánam egy idős nő, én leültem a hátsó ajtó mögé, és a teljesen üres buszon még megjegyezte, hogy miért nem tudok máshova ülni, mert hogy ő szeretne az ajtónál ülni, meg amúgy is, minek használok távolsági buszt, ha csak a szomszéd városba megyek...mert hogy ő meg megy csabára...hát na az ilyenek tehetnek egy szivességet...villamoson meg olyan is történt már, hogy egy nálam kissé idősebb, olyan max 40-es férfi kocogtatta meg a vállamat mögöttem, hogy nem akarom-e átadni a mellettem álló idős nőnek a helyet...lovagias egy ember volt...:D

annak én is átadom, akinek szüksége is van rá.

2015. máj. 19. 13:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Érdekes, én legtöbbször azt látom hogy átadják. Bezzeg az öregek, maguk mellé teszik a cókmókot, vagy kedvencem mikor felszáll és megáll az ajtóban mert "neki ott jó". Akkor most ki is a hibás?

Na meg idős és idők illetve fiatal és fiatal közt is van különbség. A fiatal is lehet hogy éppen 10 óra munka után hulla fáradtan tat hazafelé, míg az "öreg" is lehet jó erőben ha a fél várost átutazza akciós paradicsomért.

2015. máj. 19. 20:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Talán mert a legtöbb idős (nagy tisztelet a kivételnek!) elég pofátlan a buszon. Ők még a mellettük lévő ülőhelyet sem akarják odaadni, inkább a lehető legtöbb cuccot maguk mellé pakolják. Meg felszállásnál is elég pofátlanul tudnak tolakodni. Mondjuk felénk nem tudnak tolakodni, mert az összes utas nagyon összetartó a mi buszjáratunkon az ilyenekkel szemben. Ha látjuk, hogy gyorsan előre akar sunnyogni valaki, hátranézünk a mögöttünk felszállóra aki már veszi is a lapot és közelebb húzódunk egymáshoz. Így tovább megcsinálja mindenki és már nem is tud feltolakodni. :) Ha meg megakar kerülni valakit, az az ember ugyanolyan ívet ír le felszálláskor, mint a vénasszony, így mindig előtte marad. :)
2015. máj. 22. 21:02
 15/16 anonim válasza:
100%

Az a baj, hogy az idősek az élettapasztalatuk ellenére ostoba módon közlekednek. A "nekünk minden jár", "ha üres a busz akkor is felállsz", "ha üres a busz akkor is melléd ülök".

Múltkori eset:

Elől az első két sor tele van, hátrébb már vannak felszabadult helyek bőven. Felszáll egy idős néni, megáll elől, a ülőhely mellett. Nem menne hátrébb akkor se, ha fizetnének neki. A következő megállónál felszabadul egy hely elől, leül, aztán elkezd pofázni, hogy ezek a fiatalok milyen szemtelenek, hogy nem adják át a helyet. MIKÖZBEN HÁTUL MÁR VOLT EGY CSOMÓ ÜRES HELY.

Első blikkre el lehet dönteni, hogy kinek adom át a helyem. Én átszoktam adni, de ha átadom, akkor már úgy adjam át, hogy ne legyen teher. Teljesen más, ha te adod át önként, vagy úgy, hogy durván kiköveteli magának. Iszonyat bunkók tudnak lenni, hatalmas színészek.

2015. máj. 22. 21:36
 16/16 anonim válasza:
Kérdező te egyáltalán szoktál buszozni? Mert ha buszoznál akkor nem játszanád itt az erkölcsbajnokot, hanem meglátnád a saját szemeddel, hogy mi megy ott.
2015. jún. 2. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!