Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem indul a kocsi. Lemerült...

Nem indul a kocsi. Lemerült az akku, újra töltés után sem indul. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Rajtahagytam a gyújtást a kocsin, lemerült az akku. Feltöltöttem az akkut (kivettem a kocsiból), miután visszatettem indítanám de villig meg kerreg csattog minden, mintha rövidzárlat lenne. De elvileg nem lehet mert azelőt indult pöcre a kocsi. Mi lehet a gond?

2023. dec. 19. 14:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
önindító
2023. dec. 19. 14:47
 2/22 anonim ***** válasza:
Ki fogyott a benzin. Told el az autódat egy benzin kutra és tankolj bele benzint.
2023. dec. 19. 14:52
 3/22 anonim ***** válasza:
Kinyiffant az akku.
2023. dec. 19. 14:57
 4/22 A kérdező kommentje:
Önindító tönkremehet egy akku lemerüléstől? Akkor ha elvileg betudom tolni és indul, akkor lehet önindító. De ezt még kizárom.
2023. dec. 19. 14:59
 5/22 anonim ***** válasza:
Nem. Az akku viszont igen.
2023. dec. 19. 15:02
 6/22 anonim ***** válasza:
Ha már mindenképpen magad akarod megoldani, 1000 forintért lehet venni egy multimétert, és minimális ismeretekkel behatárolni a hibát. Ha bármelyik hiányzik, akkor lehet hasraütésszerűen alkatrészeket cserélni, esetleg elvinni egy hozzáértőhöz.
2023. dec. 19. 15:14
 7/22 anonim ***** válasza:
22%
Halott az akku. 9V alatt megdöglik a kémia, hiába töltöd, nem fogja a töltést megtartani.
2023. dec. 19. 15:21
 8/22 A kérdező kommentje:

9.5 V-ra merült le.

Sima multiméterrel szerintem nem sokra megyek. Felvevő ampert azzal nemtudom kimérni, se a cella zárlatot. Terhelő villával tudom csak. Az önindítót max zárlatott tudok mérni, de ahhoz meg nem férek hozzá :/ .

2023. dec. 19. 15:28
 9/22 anonim ***** válasza:

Szerintem az akku lesz a hibás.

Ha az önindító lenne, akkor nincs kerregő hang.

De én ehhez buta vagyok.

2023. dec. 19. 15:57
 10/22 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy gyújtás ráadáskor a fordulatszám mérő mutató is remeg.
2023. dec. 19. 16:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!