Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem indul a kocsi. Lemerült...

Nem indul a kocsi. Lemerült az akku, újra töltés után sem indul. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Rajtahagytam a gyújtást a kocsin, lemerült az akku. Feltöltöttem az akkut (kivettem a kocsiból), miután visszatettem indítanám de villig meg kerreg csattog minden, mintha rövidzárlat lenne. De elvileg nem lehet mert azelőt indult pöcre a kocsi. Mi lehet a gond?

2023. dec. 19. 14:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nem szeretik az aksik a teljes lemerülést, általában olyankor kuka az aksi. Nem mondom, hogy nem követhettél el hibát az aksi feltöltésénél, és okozhattál zárlatot, de valószínűleg az aksi gyenge ahhoz, hogy elég energiát adjon az autónak. Ideje újat venni.
2023. dec. 19. 16:04
 12/22 anonim ***** válasza:
Mennyit töltötted, mert elég sok idő kell neki mire rendesen feltöltődik.
2023. dec. 19. 16:04
 13/22 A kérdező kommentje:
Jó pár óra volt. Akku töltő is új.
2023. dec. 19. 16:13
 14/22 anonim ***** válasza:
38%
Én egy új töltővel nem tudtam feltölteni az akkumulátort, egy ősrégivel pedig sikerült.
2023. dec. 19. 16:15
 15/22 anonim ***** válasza:

Ennyi idő alatt én már megkértem volna valakit hogy bikázzon be.

Ha beindul az autó, némi járatást követően leállítanám és újra próbálnám a slusszkulcsos indítást.

Ha nem indul akkor az akku a rossz, illetve lehetnek még szétcsúszott vezetékek.

Az önindító semmiképp ha ad ki berregő hangot.

De hát ehhez tényleg buta vagyok.

2023. dec. 19. 16:27
 16/22 anonim ***** válasza:
Hiába vagyok lepontozva, akkor is meghalt az akksi. Ha túlságosan lemerül, akkor onnantól hiába töltöd fel, a kémiai folyamat nem fog újraindulni. Nem fogja a töltést tartani. A feszültség egy rövid ideig meg lesz, mivel a töltő polarizálja, de például ha rátennél egy terheléses tesztert, akkor csak azt látnád, hogy potyognak a voltok lefele. Ugyanez történik az autóban is, amint indítanál és megkapja a terhelést az akksi, a feszültséget azonnal lehúzza egyszámjegyűbe.
2023. dec. 19. 16:32
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha nagyon le van merülve, akkor az automata töltő nem kezdi el tölteni. Vagy rossz esetben 6V-,osnak ismeri fel.

Ilyenkor rá kell "bikázni", hogy felismerje és elkezdje tölteni.

2023. dec. 19. 16:35
 18/22 A kérdező kommentje:

Bebikáztam volna ha tudnám, de elég nehéz lenne letolni az udvarról, mert pont rossz pozícióban van.

Amúgy az igaz ha az akku sz@r akkor tényleg nem tartja meg a feszültséget és rögtön leeseik a feszkó. De ha zárlat van valahol úgyan így viselkedni.

2023. dec. 19. 16:38
 19/22 anonim ***** válasza:
67%
#18 Hát leginkább azért viselkedik ugyanígy, mert a megállt kémiai folyamatú akksi az kvázi zárlat. Azért viselkedik ugyanúgy, mert az ugyanaz. :D
2023. dec. 19. 16:54
 20/22 veterán vas ***** válasza:

Azt írod #18-ban:

"Bebikáztam volna...de nehéz letolni..rossz pozícióban van"

Szerintem a bikázáshoz a motorháztető kell felnyitni, nem pedig az autót tologatni.🤨

2023. dec. 20. 10:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!