Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új mercedesekről vélemény?

Új mercedesekről vélemény?

Figyelt kérdés

Nem volt még Mercedesem, nem is hiszem, hogy lesz, de mindig úgy tekintettem a márkára, hogy tényleg igazi minőséget nyújt. Néztem autóteszteket, C-osztály, EQE, EQS, az új E-osztály… és azt látom, hogy elég furcsa dolgok vannak az autókon. Pl: engem nem zavar a műszerfal, vagy a hatalmas kijelző, pl: EQS, E osztály akár 3 db. De a kamu kipufogó egy kicsit fura. És ott vannak még a csillagok mindenhol, hűtőrács, hátsó lámpa… vagy a műanyagok a beltérben, ami nem zavaró pl egy kia-ban, renault-ban… de azok az autók nem ennyibe kerülnek. Számomra elég fura volt, de hozzáteszem nem ültem még új merciben, nem tudom ez így van-e én azt írtam le amit láttam a tesztekben. Ti mit gondoltok erről? Ha esetleg van ilyen autótok, vagy ültetek már ilyenben írhattok saját tapasztalatot!

A válaszokat előre is köszi! :-)

2023. dec. 9. 14:09
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
95%

#12: de pont erről beszéltem. Nyilvánvaló, hogy a Mercedes nagyobb lesz. Amúgy én pont ezért nem a Suzukit akartam hozni példának, mert tudtam, hogy el fog hangzani ez az érv, hogy a Merci mennyivel erősebb :) Megint csak azt tudom mondani, menjünk vissza 25 évvel az időben. Milyen motorokat lehetett akkor kapni? A legtöbb gyártó épp hogy csak kihajította a karburátort. Technológiailag ma már ebben sincs akkora különbség, mindenki ugyanúgy rak turbót, változó szelepvezérlést, nagyon fejlett ECU-t, különféle hibrid meghajtásokat is akár. Az egyetlen igazi különbség a teljesítményben van, ami meg nyilván egy olyan dolog, hogy az erősebb jobb, de én itt is azt tudom mondani tapasztalatból, hogy ma egy belépő kategóriás egyliteres turbómotor köszönőviszonyban sincs nyomaték karakterisztika szempontjából egy 25 évvel ezelőtti szívóbenzinhez képest, tehát megint csak érzékelhető az előrelépés.

#13: "Ez az összehasonlítás csak azért tűnik értelmesnek, mert egy átlag prolinak halvány lila segédfogalma sincs arról, hogy mit tud ma egy felsőkategóriás Mercedes. Abból indulsz ki, hogy ma már egy szinten van egy Suzuki egy Mercedessel, mert benne van "ugyanaz", mint egy Mercedesben."

Minden amit elmondtam a saját véleményem, én ültem bennük és használtam is ezeket az autókat. Másrészt NEM azt mondtam, hogy a Suzuki és a Mercedes egy szinten lennének, hanem hogy a fennálló árkülönbség szerintem ma már jóval kevésbé indokolja a "prémium" kategóriának a meglétét, mivel a rendelhető extrák (és technológiai fejlettség) jelentős részét ma már a középkategóriában is meg lehet kapni, amire régen nagyon korlátozottan, vagy egyáltalán nem volt lehetőség.

#14: most akkor komolyan menjünk bele? A Mercinél a 80-as években már kipörgésgátlót lehetett rendelni, egy átlag márkánál az ABS még 10 évvel később is rendelhető extra volt. Igen, nem volt LED, de volt helyette xenon, ezt szintén a legtöbb autóban nem kaphattad meg. És lehet, hogy az alap a kazettás magnó volt, de annak már akkor semmi köze nem volt az átlag kazettás magnóhoz, sem hangminőségben, sem funkcionalitásban. Az a tenyér méretű navi, amit említesz, úttörő technológiának számított akkoriban!

#18: de az akkor is egy LED. Összehasonlítva egy bármilyen halogénhez, még mindig ezerszer jobb. Mégegyszer szeretném kiemelni, nem azt vonom kétségbe, hogy a Mercié ne lenne jobb (bár a LED mátrix ott sem mindenhol széria), de amit ma egy középkategóriás autóban meg lehet kapni MESSZEMENŐEN sokkal jobb, mint amit 20 évvel ezelőtt lehetett.

2023. dec. 10. 11:12
 22/38 anonim ***** válasza:
75%

"de amit ma egy középkategóriás autóban meg lehet kapni MESSZEMENŐEN sokkal jobb, mint amit 20 évvel ezelőtt lehetett"

no shit sherlock

2023. dec. 10. 12:22
 23/38 anonim ***** válasza:
64%
Túlárazott kacatok amik úgy vesztik az értéküket, hogy öröm nézni.
2023. dec. 10. 12:57
 24/38 anonim ***** válasza:
71%
#23: Milyen szerencse, hogy sosem lesz pénzed venni egyet. :) :) :) :) :)
2023. dec. 10. 13:45
 25/38 anonim ***** válasza:
82%

24: milyen kár, hogy pont Mercedesem van amúgy XDDD

csak nem új. ingyen sem kéne új.

2023. dec. 10. 14:16
 26/38 anonim ***** válasza:
67%
Tudjuk, tudjuk, a 30 éves, rozsdás, füstölő, check engine-es az igazi, újat csak a hülyék vesznek... :) :) :) :) :)
2023. dec. 10. 14:22
 27/38 anonim ***** válasza:
85%

Felőlem azt hiszel amit akarsz...

Többen leirtak, hogy nem tud annyival többet egy új mercedes mint amennyire drága.

Egy vw vagy audi is már nagyon jó. Illetve már az alsokategorias autók se tűnnek kőkorszakinak egy mercihez képest, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt.

Egyszerűen az embereket meg lehet etetni, hogy ha drága akkor jó... Közben meg a fele autó kínai hulladékból van.

4-5 év múlva az árának a felét fogja érni de legalább az alkatrészek marha drágák hozzá ugyanúgy. (és akkor még a felesleges baromsagokrol nem is beszéltem: savtarto asszisztens, eső érzékelős ablaktörlő, táblafelismerő rendszer stb stb...

Ebbol a szempontból egy új suzuki sokkal jobb autó a szememben. Vagy bármilyen francia.

2023. dec. 10. 16:47
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Akkor hozzászolnék én is, ha szabad

2 Mercim és 2 BMW-m van jelenleg, mellettük nem egy céges autót is vezettem már :)

Hát hasonlítás képpen tudom egyáltalán nem egy kutya a kettő de Mind 2 Mercedes.

Az egyik egy 92es 300SE W140 Bálna a másik pedig az asszony két éves B200d je

Na a B-ben minden ilyen sztereotípikus plasztik csörgés megvan főleg télen, már lassan minden alá tettem hangszigetelő akkusztikus szivacsot de még így is néha hallani. Maga az autó kívűl beül szép,komfortos,Full led, ezerféle asszisztens, sport bőrűlések két hatalmas touch-os képernyő stb stb.

De a plasztikok egyszerűen egy vicc kategória

Őszintés az 1 éves céges E300as Merci sem volt sokkal jobb

Ezzel ellentétben a bálna Merciben hulla csend van, még 200 körül is suttogva lehet beszélgetni benne rádió semmi nélkül. Most télen sem,se egy reccsenés, zörgés, nyikorgás egyszerűen semmit nem hallani.

Szóval az hogy régen jobb volt a minőseg meg régen Mercedes volt a Mercedes azt aláírom

2023. dec. 10. 18:42
 29/38 anonim ***** válasza:
95%

Na igen, a gagyi kínai műanyagokba már bele sem akartam menni amik télen úgy össze mennek, hogy recseg ropog az autó. De a 70 millás merci is, nem csak a 20.

Míg az általad említett 140-es vagy egy bő 10 évvel öregebb 126-osban valóban nem recseg semmi. De még a "lenézett" 201-esben sem.

Bálna volt az utolsó igazán jó merci ami tényleg minőségi volt. Drága volt de cserébe kaptál minőséget, nem szemfényvesztést mint manapság...

2023. dec. 10. 21:59
 30/38 anonim ***** válasza:
23%
Mit tudsz Te a 70 millás Mercikről te bohóc?! :D :D :D :D
2023. dec. 10. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!