Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új mercedesekről vélemény?

Új mercedesekről vélemény?

Figyelt kérdés

Nem volt még Mercedesem, nem is hiszem, hogy lesz, de mindig úgy tekintettem a márkára, hogy tényleg igazi minőséget nyújt. Néztem autóteszteket, C-osztály, EQE, EQS, az új E-osztály… és azt látom, hogy elég furcsa dolgok vannak az autókon. Pl: engem nem zavar a műszerfal, vagy a hatalmas kijelző, pl: EQS, E osztály akár 3 db. De a kamu kipufogó egy kicsit fura. És ott vannak még a csillagok mindenhol, hűtőrács, hátsó lámpa… vagy a műanyagok a beltérben, ami nem zavaró pl egy kia-ban, renault-ban… de azok az autók nem ennyibe kerülnek. Számomra elég fura volt, de hozzáteszem nem ültem még új merciben, nem tudom ez így van-e én azt írtam le amit láttam a tesztekben. Ti mit gondoltok erről? Ha esetleg van ilyen autótok, vagy ültetek már ilyenben írhattok saját tapasztalatot!

A válaszokat előre is köszi! :-)

2023. dec. 9. 14:09
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem alapvetően tetszik az új Mercik dizájnja. Kivéve például az EQS hatalmas anyós elé is belógó kijelzője, meg úgy az egész olyan mint egy tervezőasztal: [link]

De például egy C, vagy S-osztály egész formás.

2023. dec. 9. 14:28
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
Ültem néhány új Merciben, bár egyik sem a saját autóm volt, de volt lehetőségem alaposan kipróbálni őket. Mint jármű, nehéz belekötni, a Mercedes mindig is a csúcstechnológia volt, és ma is az. A dizájn már más kérdés. A legújabbak full érintőpaneles beltere nekem sem tetszik (különösen a kormányon), szerintem funkcionálisan nem tesz hozzá, hanem inkább elvesz, de megszokható. Anyagfelhasználás tekintetében nem kell csodákat várni, ugyanúgy megtalálható a nagyon gagyi zongoralakk a nagyon minőségi bőrülés mellett, és ha izmosabban megnyomod a központi panelt, ez is recsegni fog, legfeljebb nem annyira. Sajnos kamu kipufogók és légbeömlők terén sem óvakodnak a használattól. Ettől mégs szerintem nagyon jó autók, de ezeket a szemfényvesztő dolgokat én sem értem bennük igazán.
2023. dec. 9. 15:41
 3/38 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy tényleg az a durva, hogy mennyi ember elhiszi, hogy ezek a kategóriájú autók "prémium" autók. Miközben ugyanolyan gyártósoron készülnek, ugyanolyan hitvány alkatrészekkel, mint egy középkategóriás autó. Persze nem mondom, ha tuti a futómű és a hajtáslánc akkor lehet egy nagyon jó autó belőle, és én sem panaszkodnék, ha lenne egy Mercim. De mekkora a különbség egy több tizen milliós autó, és egy átlag középkategória között? Tud-e annyival többet egy Mercedes, mint egy hasonló specifikációjú Volkswagen, ha az árkülönbözetet belenézzük? És itt szerintem nagyon elszáll az olló, mert ezek a kocsik már többszörösébe is kerülhetnek, miközben lehet, hogy a felhasznált alkatrészek fele kb. ugyanaz (mondjuk egy Audi - VW esetén). Szerintem az igazi prémium az kb. a Bentleynél és a Rolls Roycenál kezdődik, nem a Mercedesnél. És sajnos, amilyen bután bántak a Maybach márkával, már azt sem feltétlenül sorolnám ide, mivel tulajdonképpen egy felszereltségi szint lett.
2023. dec. 9. 15:47
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
#3 Mert szerinted a Rollsban hány BMW alkatrész van? A Bentleybe meg VW? Mindkettőben sok, mégis többszöröse az anyamárkához képest.
2023. dec. 9. 15:54
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
#3 A Bentley és a Rolls-Royce már luxuskategória ami több mint a prémium kategória. A prémium a Mercedes és társai. Az hogy mennyibe kerül relatív, persze hogy sok egy új autóért 25-30 millió de ha azt veszed hogy egy új Suzuki is több mint 10 millió és az valóban egy puritán autó akkor nem is olyan drága egy új prémium. Meg hát oké átlag magyarnak drága, de nem is az átlag magyarnak tervezett autók ezek.
2023. dec. 9. 15:57
 6/38 anonim ***** válasza:
82%
#5: nem is ezt kifogásolom. Hanem, hogy 20-30 évvel ezelőtt ég és föld volt a különbség egy Mercedes és egy Suzuki között. Ma ennél a különbség jóval kisebb, miközben az árkülönbség megmaradt.
2023. dec. 9. 16:32
 7/38 anonim ***** válasza:
88%
mikor a gyárimelós proli arról mesél, hogy mi az igazi luxus :) :) :) :) :)
2023. dec. 9. 16:37
 8/38 anonim ***** válasza:
61%
#6 20-30 éve sem volt ég és föld a különbség. Az az ég és föld most is megvan.
2023. dec. 9. 16:45
 9/38 anonim ***** válasza:
19%

#7: szerintem nincs. Vegyük akkor a Suzukit, ma már simán rendelheted egy modern turbómotorral, olyan automata váltóval, ami legfeljebb annyiban tér el, hogy kettővel kevesebb fokozat van benne. Fedélzeti elektronikát tekintve kb. ugyanazt tudja, természetesen egy picit rosszabbul néz ki benne minden. Kapsz bele ledes fényszórót, a világ összes menetbiztonsági elektronikáját, többzónás automata klímát, sebességfüggő szervokormányt, különféle asszisztenseket, tényleg szinte mindent, amit akarsz.

Nyilvánvaló, hogy a Merci gyárt olyan modelleket, ami ezeknél jóval többet tud, de bőven akad olyan is, ami kb ugyanezeket tudja. De 20 éve ezekből melyiket kaptad meg egy Suzukiban? Vagy egy Skodában, Fordban, stb? Van, ami egyszerűen nem is volt elérhető egy adott modellben. Ma egy átlag középkategóriás autó messzemenően többet tud, mint 20 évvel ezelőtt.

2023. dec. 9. 16:53
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
Volt szerencsém új a4hez, új 3as bmw-hez, és új c-osztályhoz is, és meglepődve tapasztaltam, hogy a mercedes összeszerelési minősége konkrétan hanyatlik a konkurensekéhez képest, toronymagasan az a4nek volt a kategóriában a legjobb összeszerelési minősége, a 9g váltó pedig többet gondolkozik mint egy nő a rossmannban.
2023. dec. 9. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!