Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan miért vannak oda az...

Sokan miért vannak oda az elektromos autók hatótávja miatt?

Figyelt kérdés
Ma már vannak 500-600-700 kilométeres hatótávú elektromos autók is. De sok ember azért ellenzi az elektromos autókat hogy mert ez túl kevés. Viszont a legtöbb embernek ez egy heti távolság kb vagy még több tehát bőven ki sem használnák, továbbá egy átlag benzines autó hatótávja sem sokkal több ha több. Na meg ha valakinek mégsem elég ekkora hatótáv, ember legyen a talpán ha megállás nélkül képes ekkora távot levezetni, beiktatva 1-2 órás pihenőt pont elegendő a ma már lehetséges gyorstöltésre.

2023. szept. 17. 19:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
63%
Igen akinek gyakran kell vizelni egészségügyi okok miatt.
2023. szept. 18. 13:43
 32/37 anonim ***** válasza:
13%

"Nagyon jó az elektromos autó... városba! Meg agglomerizációba! De az emberek közel sem 100%-a kivétel nélkül erre használja az autóját. Ha rendszeresen ingázol pl. Németországba"

Az emberek többsége nem megy rendszeresen nagy távokat, csak a városban és a környékén autózik. Nekik jó lenne az elektromos is, ha az ár és a töltési lehetőség megfelelő, és csak azoknak kellene robbanómotorost venni, akik nagy távolságokat mennek.

2023. szept. 18. 13:56
 33/37 anonim ***** válasza:
80%
#32 és én nem ezt írtam? Vagy most mi a vita, rákontrázás tárgya? Pont azt írom én is, hogy városba, város környékén teljesen jó. Olyat se írtam, hogy a többség nem arra használja, hogy pár km-re futkosson. Csak nem mindenki! Így ma még van olyan igény, aminek csak kompromisszumokkal felel meg.
2023. szept. 18. 14:03
 34/37 anonim ***** válasza:
9%
Elemes kisautóval játszon a gyerek. Nekem jó a benzines.
2023. szept. 19. 15:13
 35/37 anonim ***** válasza:
44%
Ez ütött mint a zárlatos hilti!
2023. szept. 19. 15:40
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Azt látom, hogy ilyen autó a közepesen gazdag embereknél játszik szerepet második-harmadik autóként. Alapvetően használják, de ha kell akkor ott van a benzines/dízel is.

Akinek nincsen pénze az nyilván nem ezt veszi. Akinek meg nem számít a pénz az pont le fogja szarni, hogy elektromos-e vagy sem, megveszi a fullos 500 lovas SUV-ot.

2023. szept. 19. 18:05
 37/37 anonim ***** válasza:
83%

"Az emberek többsége nem megy rendszeresen nagy távokat, csak a városban és a környékén autózik."

Az a probléma szerintem, hogy nem kell rendszeresen nagy távokat menni ahhoz, hogy gondot okozzon a hatótáv. Elég, ha NÉHA kell nagyobb távokat is mennie valakinek (ráadásul esetleg pont nyáron, mikor kellene a klíma), máris ott a probléma. Olyankor mit csináljon az e-autós? Kérjen kölcsön benzinest, vagy béreljen? Menjen vonattal? (Persze ezekkel sincs probléma, én is szeretek vonatozni, de sokaknak ez + kellemetlenség pl. gyerekekkel, csomagokkal.) Akinek "csak" egy autóra van pénze (nem mint ha bármelyik olcsó lenne), az vesz egy benzinest, amit könnyen meg tud tankolni, és 500 km-re is pont ugyanolyan egyszerűen tud menni vele, mint 15-re. Ahogy #36 írja, ahol több autóra van keret, ott opció, hogy az egyik elektromos legyen, azzal mászkálnak a városban, a Balatonra nyaralni vagy a nagyihoz a faluba meg mennek a benzinessel.

2023. szept. 19. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!