Az elektromos autók hatótávja elég ?
#1: egy kezemen megszámolom, hogy hány ilyen van. Aki ezeket megengedheti magának, annak igény esetén van 2-3 másik autója is, szóval nem téma.
A magyar valóság Leaf, Zoe, stb. amik ezt meg sem közelítik. Szóval, ezeknek a hatótávja elég? Városba szaladgálni igen. Érdemes ilyet venni? Ha otthon töltöd napelemről, akkor igen. Lehet csak ilyen autóval "élni"? Igen, ha hosszabb utakat jól megtervezel, vagy bérelsz autót. Én megtenném? Nem, mert nem vagyok hajlandó kilométereket számolgatni, sem kitenni magamat egy ilyen bizonytalanságnak. Van olyan elektromos autó, amit mégis megfontonlék? Ha az ár nem számítana, akkor van, igen, de azok mind az átlagember számára elérhető ár fölött vannak.
Te ez úgy van hogy akiknek nincs elektromos autója azok azt hiszik hogy a hatótáv nem elég.
De akiknek van azok belátják hogy az a többszáz km hatótáv az bőven elég.
Mivel minden éjjel töltöd nem sok nap van amikor 3-400 km-nél többet mész. És ha többet mész is akkor is a benzin autóval is megállsz néhány óra út után pihenni, kajálni, lábakat kinyújtani, pisilni. Akkor töltöd.
Amíg nem vettél elektromos autót addig csak találgatsz. Nekünk akiknek van már beláttuk hogy milyen jól működnek.
Viszont csak akkor tudsz elektromos autót venni ha tudod éjjel otthon tölteni. Akinek saját háza van ezt egyszerűen meg tudja oldani. Társas házakban ezt nehezebb. De nem lehetetlen. Ugyanúgy mint kábel-TV, Internet, telefon, melegvíz és WC se volt anno az összes házban.
Te ez úgy van hogy akik csak városban flangálásra tartanak autót, jó ha évente kétszer hagyják el a városhatár táblát, azok azt nem is értik mi a gond a hatótávval.
"Mivel minden éjjel töltöd nem sok nap van amikor 3-400 km-nél többet mész." Speciel ha kihozom az autómat a garázsból 480 km a minimum amit megteszek.
"a benzin autóval is megállsz néhány óra út után pihenni, kajálni, lábakat kinyújtani, pisilni. Akkor töltöd." Nem szoktam megállni. 3-4 órát simán kibírok végig autóban ülve. Bőven elég reggel 4-kor kelni. Amikor az ember nyaral, vagy csak hobbiból autózgat, akkor lehet hogy megáll, kajál, stb. Én időre megyek mert várnak. Este is szeretek időben hazaérni a családomhoz. Ezért nem érek rá beállni egy kamion mögé tötyörögni sem, hogy spóroljak és biztosan hazaérjek. A másik, hogy az uticélomnál, ahol a munkámat végzem, elég hülyén venné ki magát ha egy hosszabbítóért elkezdenék kuncsorogni, arra hivatkozva, hogy különben nem tudok hazamenni. Sokszor erre nincs is lehetőség.
Van házam, garázsom, tudnám itthon hol tölteni. De sokra megyek vele! Ezért írtam fentebb, hogy városban (bár én oda eleve nem tartanék autót, de ez most lényegtelen), agglomerizációban tök jó alternatíva. De nem mindent és minden használatot lehet vele helyettesíteni.
Szerinted hányan vannak akik mindennap 480 km-t autóznak?
Neked még várni kell néhány évet mire lesz neked is megfelelő elektromos autó. (Elérhető áron. Méregdrága már van ma is.)
De a többségnek, akik úgy évente néhányszor mennek csak hosszabb útra azoknak már ma is bőven megfelelő a hatótáv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!