Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elektromos autók hatótávja...

Az elektromos autók hatótávja elég ?

Figyelt kérdés
Egy átlag embernek szerintetek az a hatótáv amit ma tudnak az elektromos autók (200-500km) az elég lehet a minden napokhoz ? Itt az átlag napra gondolok tehát munka, bevásárlás esetleg gyerekeket iskolába vagy óvodába vinni. Tehát nem arra , hogy Budapestről Portóba menni vele nyaralni. Bár ott már inkább a repülő játszik.

2022. jún. 18. 21:56
A kérdező szavazást indított:
Elég
Nem elég
25 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ma már azért vannak 600-800 kilométeres hatótávú elektromos kocsik is. De a kisebb hatótávúak inkább városi szaladgálásra elég, a 100-150 kilométeres hatótáv valakinek egy heti táv. Arra tökéletes.
2022. jún. 18. 22:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Nyilván mindenkinek eltér a használat. De én pl egy nap 100 kmnél többet évi max 10 alkalommal teszek meg. Olyankor viszont nem ritkák a 700-800-as távok és azokhoz még kicsit kényelmetlen lenne. De szerintem pár év és lesz már olyan, ami megfelel erre is.
2022. jún. 18. 22:18
 3/11 anonim ***** válasza:
A hétköznapi városi szaladgálásra, boltba menni, gyereket óvodába-iskolába vinni, dolgozni járni elég. Csak a töltése kényelmetlenebb, mint a benzines vagy dízel autóknak.
2022. jún. 18. 22:19
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért szépen elkezdték felárazni az áramot a töltőkön, nálunk 130 Ft/KWh a tarifa és 25 KW/100 km kell, tehát egy 600 km-es út húszezer. Ez még a mai árakon se sokkal olcsóbb a benzinnél. Kíváncsi vagyok, meddig megy még fel és mikor kezdik a lakossági kb 50 Ft-os áramdíjat hozzáigazítani a kutakéhoz.
2022. jún. 18. 22:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem kúton kell tankolni. Hosszú útra meg nem elektromos való de el lehet vele menni es nem lesz túl draga
2022. jún. 18. 23:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy adott városon belül, vagy legfeljebb agglomerizációban elég lehet. Bár én soha nem értettem, hogy ha valaki nem megy messzebbre, akkor minek autót tartani... Városon belül jó időben ott a bicikli, robogó, busz. Az autóm egy hétből legalább 5 napot garázsban áll és városon belül megoldom autó nélkül a közlekedést. Soha nem indítom be az autót külön azért hogy boltba menjek. Az is teljesen megoldható nélküle. A maradék két napon, viszont bőven elhagyom a városhatárt és 500-1000 km-t is leautózok. Ezt nem biztos, hogy egy olcsóbb elektromos autó nyáron klímával, télen fűtéssel, autópályán 130-as tempóval egy szuszra meg tudná tenni.
2022. jún. 19. 09:33
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

#1: egy kezemen megszámolom, hogy hány ilyen van. Aki ezeket megengedheti magának, annak igény esetén van 2-3 másik autója is, szóval nem téma.

A magyar valóság Leaf, Zoe, stb. amik ezt meg sem közelítik. Szóval, ezeknek a hatótávja elég? Városba szaladgálni igen. Érdemes ilyet venni? Ha otthon töltöd napelemről, akkor igen. Lehet csak ilyen autóval "élni"? Igen, ha hosszabb utakat jól megtervezel, vagy bérelsz autót. Én megtenném? Nem, mert nem vagyok hajlandó kilométereket számolgatni, sem kitenni magamat egy ilyen bizonytalanságnak. Van olyan elektromos autó, amit mégis megfontonlék? Ha az ár nem számítana, akkor van, igen, de azok mind az átlagember számára elérhető ár fölött vannak.

2022. jún. 19. 12:22
 8/11 anonim ***** válasza:
41%

Te ez úgy van hogy akiknek nincs elektromos autója azok azt hiszik hogy a hatótáv nem elég.

De akiknek van azok belátják hogy az a többszáz km hatótáv az bőven elég.

Mivel minden éjjel töltöd nem sok nap van amikor 3-400 km-nél többet mész. És ha többet mész is akkor is a benzin autóval is megállsz néhány óra út után pihenni, kajálni, lábakat kinyújtani, pisilni. Akkor töltöd.

Amíg nem vettél elektromos autót addig csak találgatsz. Nekünk akiknek van már beláttuk hogy milyen jól működnek.

Viszont csak akkor tudsz elektromos autót venni ha tudod éjjel otthon tölteni. Akinek saját háza van ezt egyszerűen meg tudja oldani. Társas házakban ezt nehezebb. De nem lehetetlen. Ugyanúgy mint kábel-TV, Internet, telefon, melegvíz és WC se volt anno az összes házban.

2022. jún. 20. 12:13
 9/11 anonim ***** válasza:
60%

Te ez úgy van hogy akik csak városban flangálásra tartanak autót, jó ha évente kétszer hagyják el a városhatár táblát, azok azt nem is értik mi a gond a hatótávval.

"Mivel minden éjjel töltöd nem sok nap van amikor 3-400 km-nél többet mész." Speciel ha kihozom az autómat a garázsból 480 km a minimum amit megteszek.

"a benzin autóval is megállsz néhány óra út után pihenni, kajálni, lábakat kinyújtani, pisilni. Akkor töltöd." Nem szoktam megállni. 3-4 órát simán kibírok végig autóban ülve. Bőven elég reggel 4-kor kelni. Amikor az ember nyaral, vagy csak hobbiból autózgat, akkor lehet hogy megáll, kajál, stb. Én időre megyek mert várnak. Este is szeretek időben hazaérni a családomhoz. Ezért nem érek rá beállni egy kamion mögé tötyörögni sem, hogy spóroljak és biztosan hazaérjek. A másik, hogy az uticélomnál, ahol a munkámat végzem, elég hülyén venné ki magát ha egy hosszabbítóért elkezdenék kuncsorogni, arra hivatkozva, hogy különben nem tudok hazamenni. Sokszor erre nincs is lehetőség.

Van házam, garázsom, tudnám itthon hol tölteni. De sokra megyek vele! Ezért írtam fentebb, hogy városban (bár én oda eleve nem tartanék autót, de ez most lényegtelen), agglomerizációban tök jó alternatíva. De nem mindent és minden használatot lehet vele helyettesíteni.

2022. jún. 20. 16:34
 10/11 anonim ***** válasza:
55%

Szerinted hányan vannak akik mindennap 480 km-t autóznak?

Neked még várni kell néhány évet mire lesz neked is megfelelő elektromos autó. (Elérhető áron. Méregdrága már van ma is.)

De a többségnek, akik úgy évente néhányszor mennek csak hosszabb útra azoknak már ma is bőven megfelelő a hatótáv.

2022. jún. 20. 17:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!