Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elég lenne az elektromos...

Elég lenne az elektromos autók hatótávja?

Figyelt kérdés
Neked a napi használatra egy elektromos autó hatótávja az elég lenne ? Tudom nagyon drága autók drágább mint a benzines és dízelek de ha lenne rá pénzed neked elég lenne?
2023. jan. 14. 17:36
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
19 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Bőven, a mindennapokban 100 kilométer is elég lenne, de 3-400 kilométer már mindig megfelelő lenne számomra.
2023. jan. 14. 17:41
 2/12 anonim ***** válasza:
55%

Nekem az esetek 99%-ban elég lenne,azt a kevés alkalmat kibírnám hogy meg kell állni tölteni.Napi szinten pár km-t megyek városban és 7 km-re járok be,havonta párszor megyek hosszabb távot de az is max 100 km egy irányba.

Csak nagyon drágák ugye,most 2 milliós benzines autóm van tehát elérhető EV alternatíva legalább 10 év múlva lesz.

2023. jan. 14. 18:27
 3/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem, mert több helyen lakom egyszerre, és még odafele oké, kibírja, de a helyi közlekedés, plusz visszajönni ahhoz már kevés. Ha 1000 km lenne a hatótávja akkor talán. Persze, kétszer is ki lehetne építeni a töltőt mindkét helyen, de iszonyú drága lenne, egyáltalán nem éri meg. Nyilvános helyen meg főleg nem éri meg tölteni, mert nagyon drága. Nekem nem lenne jó az elektromos autó.
2023. jan. 14. 18:49
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 Te 1000km-et ingázol naponta?
2023. jan. 14. 19:09
 5/12 anonim ***** válasza:
#4 Naponta 3-400 km elég, csak nem sokat vagyok itthon, ezért nem tudnám tölteni.
2023. jan. 14. 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Kicsit fugg attol, hogy milyen modellrol beszelunk. Egy elso szerias hasznalt Zoe vagy Leaf hatotavja nem biztos, hogy eleg lenne minden korulmeny kozott, viszont egy uj mai epkezlab gyarto elektromos autoja biztosan elegendo lenne szamomra a mindennapokra.
2023. jan. 14. 21:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Melyiké?

Amúgy egy évben kb 10 olyan nap van, amikor több, mint 200 kmt teszek meg.

Illetve, ha mondjuk 400-500-nál többet megyek, akkor úgyis megállok valahol egy jó fél órára kajálni.

Úgyhogy egy olyan autó, aminek van mondjuk 400 km tényleges hatótávja és mondjuk 40 perc alatt bele lehet tölteni még 300 km-re valót már elég lenne.

2023. jan. 14. 21:35
 8/12 anonim ***** válasza:
94%
Az emberek 50%-ának egy hétre elég lenne a mai elektromos autók hatótávja.
2023. jan. 14. 22:12
 9/12 anonim ***** válasza:
92%

#8 szerintem keveset is mondtál:D

A legtöbb ingázó a városán belül mozog, ezután jön az aki valami szomszédos városba. Szóval 30-40km amit max megtesz a legtöbb autóval járó egy naponta és mernék fogadni, hogy még ezzel is sokat mondtam. Szóval szerintem egy mai elektromos autóval majdnem két hétig a legtöbb autós eljárkálna.

2023. jan. 14. 23:25
 10/12 Hintalow ***** válasza:
92%
Ahogy a mostani hatótávokat nèzem, majd egy hónapig ellennèk egy töltèssel 😅
2023. jan. 15. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!