Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért előzékenyebbek Magyarors...

Miért előzékenyebbek Magyarországon az emberek a BMW/AUDI/MERCEDES kocsikkal szemben?

Figyelt kérdés
Ha az ember valami Suzuki/Toyota, stb kocsival közlekedik akkor semmit nem érzékel a közlekedésben, de ha átül egy "prémium" autóba akkor egyből érzi, hogy előzékenyek sokan, kitérnek az útból, elsőbbséget adnak ha nem kellene akkor is, stb..
2023. jún. 29. 17:45
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
Valóban létezhet ez a jelenség, én is észrevettem, hogy máshogy bánnak az emberrel, ha ilyen vagy olyan autóban ül. Mondjuk ezt nem tartom fairnek.
2023. jún. 29. 20:20
 12/39 anonim ***** válasza:
46%

Amúgy nem tudom más hogy vezet, ha azt látom, hogy valakinek mehetnékje van, azt engedem, mert én is jobban járok, ha nem dühítek fel feleslegesen egy hülyét és minél távolabb van tőlem.

Fordított esetben meg ha én akarok haladni, akkor ha kell levillantom a prémiumot is magam elől. Pedig csak egy alsó-középkategóriás Focusom van.

2023. jún. 29. 20:23
 13/39 anonim ***** válasza:
91%

Az elsőbbségadás, besorolás segítés, kikanyarodás eseteknél meg aztán végképp nem azt nézem soha, hogy milyen autó áll előttem, sokkal inkább a "habitusra" reagálok. Hogy agresszív-e vagy sem, van-e hangulatom kakaskodni, vagy sem, van-e értelme segítenem, vagy sem.

Hozzátenném, én nem tapasztalok bunkóságot a prémium márkások részéről, simán segítenek besorolni, kiengednek maguk elé, ott is sok a normális közlekedő.

2023. jún. 29. 20:28
 14/39 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy előzékenységben azt vettem észre, hogy a nők sokkal kevésbé előzékenyek, főleg a középkorú "úrnő" vezetők. Simán segíthetnének minimális gázelvétellel például besorolni, de 10-ből 9 az nem fogja engedni, inkább neked megy, csak nehogy eléjük kerülj.

Komolyan mondom, beenged maga elé a BMW-s kopasz állat, a Mercedeses cigány, a Suzukis pizzafutár. De tuti, hogy a 40-50-es nő az nem... :D

2023. jún. 29. 20:31
 15/39 anonim ***** válasza:
71%

Tőrpe, ebben van valami, ritka sok gyökér női sofőr van. A bszatlanságukat kiviszik a közútra, bár ma egy kis fiatal p.csa szórakozott velem, településen belül mászott vagy 30-40-nel, nem tudtam megelőzni, néztem a tükrében, hogy marhára élvezi, szórakoztatta a dolog. Valami svájci céges vacakkal ment, egy új KIA-val, én meg a 20-on éves vackommal dühöngtem mögötte.

Település vége tábla után meg gondoltam megelőzöm, hát amikor mellé értem, beletaposott, ott mentünk egymás mellett, utána kanyar, jöhetett volna bárki szemből. Hülye voltam, nem fotóztam le, sajnos a cégre nem emlékszem, de nagyon megszívta volna.

2023. jún. 29. 20:42
 16/39 anonim ***** válasza:
94%
Én pont hogy máshogy látom, van egy céges kocsim ami egy új Kia Ceed, és a sajátom ami egy teljesen gyári állapotú és szép kék E39 530d szedán. Mindkettőt pont ugyanúgy vezetem, normális ember módjára. Mégis sokkal gyakoribb hogy a BMW-vel direkt nem hagynak sávot váltani ha kirakom az indexet, direkt le akarnak gyorsulni a lámpától gyerekek régebbi autókkal, és meglepődnek emberek amikor elengedem őket valahol.
2023. jún. 29. 22:35
 17/39 anonim ***** válasza:
Mercit vezetek, szép fekete, de nem érzékelek ilyet, mondjuk nem is vagyok egy paraszt, sőt, szerintem ritka türelmes és engedékeny vagyok, nem egy fenyegető jelenség, hiába van elég komor képe az autómnak.
2023. jún. 29. 22:41
 18/39 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy azok, sőt...

Csereautónak kaptam párszor fekete C osztályt. Még az utolsó szakadt MPV-vel is beállnak az emberbe a frusztrált családapák, csak, hogy megmutassák nekik még feláll... Ellenben a fehér, sportos modellemmel,amiről le van szedve minden márkajel, a többség azt sem tudja mi az) sokkal előzékenyebbek

2023. jún. 30. 07:05
 19/39 A kérdező kommentje:

Azt már egy kifingott régi autónak nézik a legtöbben a kinézete miatt, látszik rajta, hogy egy régi kocsi ezért senki nem adja meg neki a tiszteletet azon kívül aki ismeri.. ülj be egy újabb BMW-be és mást fogsz tapasztalni.

Mercedesből nem mindegy melyik típusról beszélünk e tekintetben.

Mercedesnél nekem is más a tapasztalatom, de ez megint csak függ a modeltól is , de a legtöbb Mercedes nem agresszív kinézetű. Ott inkább az eleganciára mentek rá. C osztály nem egy olyan megjelenés ami bármi tiszteletet kivívna az utakon, nagyon kevés Mercedesből az ami olyan, hogy tisztelet vív ki ha belenézel a visszapillantóba, általában a 40-50 milliótól induló AMG modelleknél van ez, de abból meg nem sok van. Egy sima ötös BMW sokkal szigorúbb tekintetet parancsol mint egy akár fiatalabb vagy drágább Mercedes. Az ilyen X6 meg hasonlókat meg ne is említsük egy lapon bármelyik Mercedes SUV szerűséggel.

2023. jún. 30. 16:51
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy ez a krédés csak arról szól, hogy te mitől fosol be ha elkezd villogni hátulról mikor a belsőben szöttyögsz?
2023. júl. 1. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!