A kamionosok miért vezetnek nyugodtabban, előzékenyebben?
Szerintem ez is egyén függő, mint bármi más.
Olyan szempontból lehet különbség, hogy egy nemzetközi kamionosnak helyt kell állni Nyugat Európa bármelyik városában, bármilyen szabályozásban így "eltanulnak" 1-2 dolgot.
Na meg mihez képest előzékeny, van aki személyautóval is az, de láttam már böhöm BMW-s vagy Audist is aki előzékenyen ment autópályán.
Engem biciklisként lepett meg, hogy ha út mellett, út szélén tekertem, akkor simán lelassítva jött mögöttem a kamionos, míg a BKV buszsofőr konkrétan rám húzta a buszt. Vagy volt, hogy kanyarodó kamionosnak intettem bicikliről, hogy menjen, és dudával megköszönte.
Vagy pályán felkapcsolta a távolságit, hogy lássam, nem halad előtte senki és előzhetek bátran.
Persze futottam bele ellenkezőjébe is, mikor index nélkül elém dobta a kamiont pályán, vagy lakott területen úgy rám előzött 80-90-el, hogy csak néztem, pedig én is a "határon" mentem 55-60-al.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!