Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktatok előzékenyebbek...

Szoktatok előzékenyebbek lenni azonos márkájú/típusú autókkal? Van csak én érzem cikinek, ha két azonos típusú autó kakaskodik a közúton?

Figyelt kérdés

Itt gondolok a beengedésre, nagyobb követési távolságra, szigorú jobbra tartásra, dudálás mellőzésére.

Ha igen/ha nem írjátok le (esetleg indoklással) meg azt is, hogy milyen márkájú autót vezettek.

Én pl. egy mezei régi Skoda Fabia-t vezetek, de az újabb Octavia-kra is inkább odafigyelek, mert tartom annyira a márka becsületét, hogy ne tűnjek tahónak legalább az ő szemükben.

Aztán, hogy a viszonzás kölcsönös-e azt nem tudom, de érdekelne más véleménye/tapasztalata is.

2022. szept. 17. 19:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem teszek ilyen különbséget.
2022. szept. 17. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a tömegközlekedés segítése élvez elsőbbséget. Márka nem erdekel.
2022. szept. 17. 19:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Általában az összes márkatárssal, igen. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy más márkát vezetőkkel bunkó lennék, vagy nem engedném be. De pl a márkatársaknak (főleg, ha ugyan azt a modellt vezetik) köszönni is szoktam. Kell egy kis figyelmesség a világba (autómárkától függetlenül)
2022. szept. 17. 19:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezen múlik. Nem fogok senkivel az autója típusa miatt kivételezni sem negatív, sem pozitív irányban.

T betűssel vagy ha látom, hogy kezdő, akkor óvatosabb, türelmesebb, előzékenyebb vagyok, de ennyi.

Szerintem ugyanannyira ciki, ha egy bmw-s és egy hondás kakaskodik, mintha két bmw-s.

"Márka becsületről" meg nem sok értelme van beszélni egy olyan márkánál (skoda), amit szinte bárkinek a segge alá beraknak céges autóként.

2022. szept. 17. 19:50
 5/11 A kérdező kommentje:
#3: Milyen autód van?
2022. szept. 17. 21:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a Ford -osokkal kifejezetten szimpatizálok, de ha látok egy focwagen golf, bmw, audi vagy mercist, akkor egyből jön az előítélet.
2022. szept. 17. 21:30
 7/11 anonim ***** válasza:
5: 8gen Civic
2022. szept. 17. 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
BMW,Ford-nak megadom a tiszteletet :)
2022. szept. 17. 22:20
 9/11 anonim ***** válasza:
30 éves autóm van (Fiat), még szép, hogy beengedek egy "tesót" :)
2022. szept. 17. 22:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Itt gondolok a beengedésre, nagyobb követési távolságra, szigorú jobbra tartásra, dudálás mellőzésére."

A beengedés oké, bár az öncélú beengedést nem támogatom, mert feleslegesen megakasztja a forgalmat.

A többit nem igazán értem, hogy miért előzékenység. Az a minimum lenne, hogy

1) nem mászol bele a másik valagába,

2) nem akadályozod indokolatlanul a belső sávban a forgalmat,

3) nem dudálgatsz össze-vissza.

Amúgy az egész felvetést tök gyerekesnek tartom. Szememben ez kb. az a szint, mintha a boltban azt engednéd előre, aki ugyanolyan márkájú mosóport vesz. Vagy a buszon átadnád az ülőhelyedet, annak akinek ugyanolyan telefonja van.

2022. szept. 17. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!