Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A férfiak miért előzékenyebbek...

A férfiak miért előzékenyebbek, mint a nők?

Figyelt kérdés
Ha magamról és a többi férfitársaimról veszek példát, mi általában előzékenyebbek vagyunk, ha közlekedésről van szó. Olyan nőt viszont még életemben nem láttam, aki lemondott volna az elsőbbségéről és elengedett volna bárkit is.
2012. ápr. 12. 11:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Mert a férfiakat erre nevelik, a nőket meg nem, így aztán egy férfi zsigerből jobban figyel az ilyen helyzetekre. Emellett jobban tájékozódnak térben, pontosabban becslik a mozgó objektumok sebességét, távolságát (statisztikailag, nem feltétlen igaz minden férfira minden nővel szemben), kevésbé köti le őket a technikai kezelés.

Ezért aztán több idejük van kifelé figyelni, és könnyebben átlátják a sok mozgó test alkotta rendszert és könnyebben felismerik, ha indokolt lemondani a saját elsőbbségükről, mert ezzel folyamatosabb lesz a forgalom, kialakulása előtt elhárul egy balesetveszélyes helyzet, estleg csak szimplán segíteni tudnak valakinek (pl. alsóbbrendű útról zsúfolt főútra felhajtónak, öregnek, kisgyerekes anyának).

2012. ápr. 12. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Most nem kötekedésből, de én általában fordítva látom ezt. Pl. a férfiak rendszerink kikanyarodnak elém, miközbe mögöttem egy árva lélek nincs, mégis lassításra kényszerít, ezt még nőtől sosem láttam.
2012. ápr. 12. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:

"Lovagiasság" a fogalom amit keresel.

Nők nem voltak lovagok soha ...

:p)

2012. ápr. 12. 15:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Nők is van hogy átadják az elsőbbséget, de valóban több férfi teszi ezt, legalábbis meglátásom szerint.

Meg egyik válaszoló írta: a nevelés is számít.

Aki még nem ült/vezetett teherautót, buszt, az nem tudja hogy nekik több hely kell, nagyobb ív stb. és ha pl. látom hogy nekem van elsőbbségem, mi araszolunk, ő meg jobbról be akar jönni, kereszteződés elött megállok, villantok, és már jöhet is ki a jóember.

Namost a nevelést ugyan attól az embertől kaptam anyámmal együtt, apámtól, de anyámnak ilyen az eszébe nem jutna, pedig a férje is lehetne azon a gépen, de neki nincs ennyi előrelátása

2012. ápr. 12. 19:05
 5/8 anonim ***** válasza:
A lovagokról még annyi jutott eszembe, hogy régen voltak a lovagok, meg a lovaginák.
2012. ápr. 13. 08:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Én már jópárszor tapasztaltam előzékenységet Nőtől.Nem gondolom,hogy lenne nemi összefüggése.De,amit én tudni vélek,hogy Nőnek soha nem adom át,csak,ha nagy szarban van.Ugyanis sokszor kerültem már kellemetlen helyzetbe,mert egyszerűen nem fogják fel,hogy mehetnek.De férfiakkal is előfordul,csak jóval kevesebbszer.
2012. ápr. 16. 18:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Jó párszor volt már, hogy lemondtam az elsőbbségemről és sokakat elengedtem. Más nőt is láttam már szint így, akár csak férfit. Én nem igazán gondolok ilyesmit. Nálam az arány fele-fele.
2012. ápr. 16. 20:08
 8/8 anonim válasza:
Szerintem csak a biztonság kedvéért úgy gondoljuk, hogy inkább menjenek csak ők a nők! :D
2012. ápr. 17. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!