Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit visznek a magyar férfiak...

Mit visznek a magyar férfiak a jobb oldalukon?

Figyelt kérdés
A barátom mindig mondja hogy a bal oldalára álljak mert hogy a magyar férfiak jobb oldalukon csak 3 dolgot visznek kardot kutyár és k*rvát. Ez tényleg így van ?? Probáltam kereseni rola neten de nem találtam semmit.
2010. márc. 28. 14:37
1 2
 1/18 anonim válasza:
én mindig jobb oldalon állok ha van pasim és úgy fogom a kezét
2010. márc. 28. 14:42
 2/18 anonim válasza:
95%
A barátod rosszul tudja. :) Fordítva van.
2010. márc. 28. 14:42
 3/18 anonim ***** válasza:
Adóterheket.
2010. márc. 28. 14:44
 4/18 anonim válasza:
100%
Azért egy forgalmas autóút mellett menjen csak a pasi kívül. Ezt nem tudta a barátod?
2010. márc. 28. 14:50
 5/18 anonim ***** válasza:
Zenész vihet gitárt is
2010. márc. 28. 14:52
 6/18 anonim ***** válasza:
88%

Ez butaság! Mindenki úgy megy, ahogy szeretne. Párom (lány) a jobb oldalamon megy, ha sétálunk, mert így van kézről....

Amúgy a jobb oldalamon néha fotógépet, kamera állványt szoktam vinni :)

2010. márc. 28. 14:52
 7/18 anonim ***** válasza:
2010. márc. 28. 14:54
 8/18 anonim ***** válasza:
59%

A barátod tudja jól,nem a második.

Ma már a férfiak a jobb kezükben táskát,vagy csomagot visznek,és a jobb zsebükben tartják a zsebkendőt,pénztárcát stb. A régebbi időkben a jobb kezükben vitték a sétapálcát,lovaglóostort,esernyőt.

A nőnek pedig azért kell a férfi baloldalán haladniuk,mert így a nő a házak mellett megy,a férfi pedig az úttest felőli oldalon.Így megvédheti a nőt az esetleges balesettől,vagy az őket kerülő járókelők lökdösődésétől.

Ezt az illemszabályt illene betartani.

2010. márc. 28. 14:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A nagyapám még a II Vh. előtt katonáskodott.

Ő mondta nekem : Kardnak, csatnak, f*sznak bal oldalon a helye.

Egyébként ha jobbkezes vagy próbáld elővenni a jobb oldalon lógó kardot.

Ha a kard baloldalon lógott, akkor a hölgyet csak jobb kézzel lehetett vezetni. Bal oldalon beleütközött volna a kardba.

2010. márc. 28. 15:07
 10/18 anonim ***** válasza:
Legjobb tudomásom szerint a nőnek a férfi jobb oldalán kell haladnia. Mivel régen, mikor a férfiak kardot viseltek mindig a bal oldalukon tartották azt, ezért, hogy a hölgyet ne zavarja a járásban, vagy ne sérüljön, ha épp arra kerül a sor, hogy elő kell venni, a hölgyet a jobb oldalukon vezették.
2010. márc. 28. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!