Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan, hogy valakit nem...

Van olyan, hogy valakit nem lehet megtanítani vezetni?

Figyelt kérdés
70 órán vagyok túl, és 3. autósiskolánál vagyok. Automata váltó. Az oktató azt mondja, hogy kb plusz 100 órát kéne még beleraknom és nem garantálja, hogy nem bukom meg 6x. Azt javasolja, ne öljek bele több pénzt, nem fog menni, hagyjam abba, mert nincs térérzékelésem, nem érzem az autót. Létezik ilyen? Valaki volt hasonló helyzetben? Oktatók, tanulók, tapasztalat?

2023. jún. 21. 15:27
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
55%

#30 A paraszt akkor is paraszt, ha szépen beszélsz vele. Ott kell hagyni a pitlibe! Belőleg él. Majd, ha a 10. tanitványa is lelép, és nem ajánlják másnak, akkor egy idő után kikopik a rendszerből. Nem kell mindent tűrni! A kritikát fontos tűrni, a bunkóságot nem.

Miért kellene megengedni bárkinek, hogy ilyen hangon beszéljen veled?

"Mucika"... huhhhh...

Persze, van az, amikor szakad a cérna, de azért tahónak akkor sem kell lenni.

Igen, valószínűleg már tudnod kéne, de nem tudod. Ha egy tanteremben lennél, videón lejátszanák a helyzetet 2-3x lassítva, akkor biztosan tudnád a helyes cselekvési sort, elsőbbségadást, stb, de te élő forgalomban vezetsz, amikor ennyi időd nincs. Azért vagy ott, hogy begyakoroljátok, és akár 600x elmondja, megmutassa, megcsináltassa, hogy megtanuld a legalapabb dolgokat. Menni fog egyre gyorsabban, pontosabban, de ehhez gyakorolni kell, nem elég 1x végigmenni egy útvonalon. "Ismétlés a tudás anyja"

A vezetésben nagyon sok dolgot kell naprakészen tudni, de pl egy kereszteződés igencsak komplex is tud lenni, ahol a megtanult, ide vonatkozó 5-10 szabályt kell összefésülni, alkalmazni kb 1mp alatt. Nincs több idő rá. Ez senkinek nem egyszerű kezdőként, tanulóként. Jogosítványszerzés után még legalább 3-5 ÉV(!) napi szintű vezetés kell ahhoz, hogy valaki már ne gondolkozzon azon, hogy mit is kell csinálni egy bonyolultabb szituban. 30, de akár 130 ÓRA nagyon kevés erre. Az kizárólag a legalapvetőbb helyzeteket tudja bemutatni. Olyanokat, amik a legtöbbször előfordulnak, és később más útvonalon eszedbe fog jutni a vizsgaútvonal azon része, ami ugyanolyan, mint itt. Ezért érdemes a forgalmi oktatást otthon kiegészíteni önálló, sz.gépes tanulással. A vizsgaútvonalak google streetview-n nézegetésével, esetleg útvonalvideókkal, autogén tréninggel, álló autóban pedálnyomogatással, váltással, szimulátorral, és még sorolhatnám. Ezek lesznek a leghasznosabbak utólag! Az agynak mindegy, hogy valóban vezetsz-e, vagy csak gondolatban csinálod. Az ugyanolyan rögzítés. Csináljátok, gyakoroljátok így is! Ezeket nem mondja egy oktató sem?

Istenem, az ilyen mucikázókat ásnád már el 6 láb mélyre...

2023. jún. 26. 12:54
 32/50 anonim ***** válasza:
30%
Aki szerint jogsi után 3-5 év megtanulni közlekedni, annak nem kellett volna jogsit kapni. Nem egyik napról a másikra megy, de azért ez is egy végletes hülyeség, ami csak arra jó, hogy a nagyon bénák nyugtatgassák magukat.
2023. jún. 26. 13:53
 33/50 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az oktatóm szerint pl. A 30 a vicc, minimum 70-80 óra, de inkább több - max annak 40-50, aki már aputól-anyutól nagyjából megtanult vezetni otthon.
2023. jún. 26. 16:41
 34/50 anonim ***** válasza:
46%
#33 Tőlem oktató első órán megkérdezte, vezettem-e életemben valaha. Mondtam, hogy nem. Fél perc múlva első kanyarban mondta, hogy nekem elhiszi, hogy tényleg nem. 36 óra után vizsgáztam hibavonal nélkül. Pedig kérdezz meg bárkit, aki látott engem valaha vezetni, még érzékem sincs hozzá!
2023. jún. 26. 19:02
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

34, Elhiszem. Én 54-nél járok, ha jól számolom (igaz, közben volt sajnos egy komoly betegség miatt egy nagyobb kihagyásom 10 óra után, szóval legyen 44), de még fasorban sem vagyok. Kb. 70 óránál el fog fogyni a pénzem, utána nem tudom, mi lesz.

Az oktató mutogatta név nélkül a többiek kartonját, szóval tudom, hogy 80-90 óra az átlag a többieknél, a 100+ sem kirívó... egy srácot mondott, hogy apuval vezetett, és ő levizsgázott 50 óra után.

Pedig azt gondoltam, nem rossz oktató, nem ordít még akkor se, ha elveszti a türelmét, de a hozzád hasonló tapasztalatok miatt kezdem sejteni, hogy talán mégsem olyan jó. Vagy én vagyok extrán béna, nem tudom. Eleinte lelkes voltam, most a sosefogommegtanulni fázisban járok. :-)

2023. jún. 26. 19:36
 36/50 anonim ***** válasza:
56%
#35 Szerintem az apuval vezetés amúgy hátráltat is. Több a rossz beidegződés, hülyeség. Majd friss jogsival üljön be mellé apu. Engem apám nem vitt vezetni. Soha. Oktatáson tudtam meg, mi a franc az a kuplung. És mondom, 36 óra.
2023. jún. 26. 19:40
 37/50 anonim ***** válasza:
68%
Annyi csalás van a 36 órámban, hogy én 2011 végén csináltam, nekem még volt rutinvizsga. Osztálytársaimnak még volt rutinvizsga, de már a hosszabb forgalmi vizsgát csinálták tavasszal. Szóval a 36 órából 9 az nem forgalomban volt. Megtanultuk normálisan kezelni az autót, mielőtt kimentünk a forgalomba. De a 70-80-90-100 az valami elképesztő óraszám! A jogsi annyit jelent, hogy átmentél a forgalmi vizsgán. A forgalmi vizsga annyit jelent, hogy nem köti le a figyelmed a jármű kezelése, és tudsz 1 órán keresztül figyelni az útra és a többi közlekedőre úgy, hogy nem kell az útvonalon gondolkodnod, ismerős helyen vagy és senki nem szól bele semmibe. Ehhez nem kell 100 óra. Téged nagyon lehúznak.
2023. jún. 26. 19:43
 38/50 anonim ***** válasza:
54%
Szinte minden oktató le húz amennyire csak tud. Gyakorlatilag mintha az lenne a cél hogy sose szabadulj tőlük. Nagyon szeretik a pénzt. Szerintem rosszabb a helyzet mint 2011 ben, bár elvileg akkor nehezebb volt a tanfolyam én azt olvastam. De örülj neki hogy te annyiból megúsztad, akkor nem akart lehúzni az oktató. Vagy lehet nem mert veled szórakozni. Vagy nem tudom mi oka lehetett.
2023. jún. 26. 20:10
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
#38 Nálunk is azért voltak sztorik a város másik iskolájából, hogy főleg az igazgató direkt belerúg a fékbe első vizsgán. De pl. vizsgabiztosoknál már akkor tabu volt a vesztegetés. Nagymotort meg tavaly csináltam Pesten, hát, ott sem lehúzni akartak, csak nem engedtek vizsgára, amíg nem látták az oktatók azt, hogy biztos sikerülne és friss jogsival nem fogom megölni magam. Arra rengeteg pénz elment, de egy pillanatig nem sajnáltam.
2023. jún. 26. 20:13
 40/50 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. Az biztos hogy régen az oktatóknak nem volt ennyi munkája. Az egyik oktató akinél voltam mondta is hogy ebből nem lehetett megélni. Ami igaz is mert emlékszem hogy itt kuncsorgott tanulókért, egy utcában lakunk. Így elképzelhető hogy akkor normálisabbak voltak, hogy ajánlja őket az ember mert alig volt munkájuk ilyen 11-12 éve. De most már nagyon sok munkájuk van és szerintem most már úgy érzik bármit megtehetnek úgyis lesz tanuló. És nyugodtan le lehet szedni az embereket jó sok pénzzel. Most nem hogy ez ki tesz nekik egy teljes állást hanem ezek ilyen 1 milliót be zsebelnek tisztán. Nyilván minél nagyobb havi bevételt akarnak. De lesz még olyan mint 11-12 éve mert nagy szegénység lesz itt az oradijak magasabbak lesznek még ennél is. Ezt ők is tudják és lehet most akarják magukat megszedni annyi pénzzel amennyivel csak lehet. Tudják hogy megint eljön majd az hogy alig lesz munkájuk.
2023. jún. 27. 09:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!