Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan, hogy valakit nem...

Van olyan, hogy valakit nem lehet megtanítani vezetni?

Figyelt kérdés
70 órán vagyok túl, és 3. autósiskolánál vagyok. Automata váltó. Az oktató azt mondja, hogy kb plusz 100 órát kéne még beleraknom és nem garantálja, hogy nem bukom meg 6x. Azt javasolja, ne öljek bele több pénzt, nem fog menni, hagyjam abba, mert nincs térérzékelésem, nem érzem az autót. Létezik ilyen? Valaki volt hasonló helyzetben? Oktatók, tanulók, tapasztalat?

2023. jún. 21. 15:27
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha 70 óra vezetéssel és automata váltóval nem megy, akkor inkább tényleg hagyjad, a te és a többi közlekedő épsége érdekében.
2023. jún. 24. 13:23
 22/50 anonim ***** válasza:
20%

Ötletem sincs ti miről beszéltek.

Nekünk anno nem volt autónk, még soha be sem indítottam, 31. óra a vizsga volt és elsőre mentem át. Első 4-5 órán fulladtam sokat aztán ennyi.

8

Ti valami mézgacsalád vagytok?

2023. jún. 24. 13:27
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
Én férfi vagyok mégis feladtam, nagyon magas óraszám meg két vizsga után. Már nem volt erre pénzem. Az oktatók tényleg idegbetegek, szerintem ha nincs kapcsolat jó oktatóhoz akkor szerintem nagyon nehéz megcsinálni. Nekem is az okozta a gondot sok mindenre kellett figyelni, autó kezelés ment. Szóval ja szerintem én is ilyen vagyok. Tapasztalt szerzésnek jó volt legalább megpróbáltam, de ha ingyen lenne sem kezdeném el újra. Nem tudok elképzelni olyan helyzetet hogy újra kezdjem. Szerintem lehet élni jogosítvány nélkül, ha nem lesz meg se gyötörd magad szerintem. Nincs értelme.
2023. jún. 25. 14:21
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
#23 Sajnos nem sok oktatóval van tapasztalatom. Vidéki vagyok, vizsgahelytől 70km, szóval országúti meg éjszakai vezetés is volt bőven. Bátyám oktatója úgy-ahogy elment, engem és öcsémet egy kedves nő oktatott, persze közlekedni apánk dirigálása folyamán tanultunk meg normálisan. De mindenkinek hamar lett jogsija. A nagymotort Budapesten csináltam, ott csak időpontot foglaltunk, rutinpályán 5 instruktorhoz volt szerencsém, akik közül egy volt szakoktató, forgalomba meg aki éppen aznap volt, 3-an vittek vezetni (mi online csak időpontot foglaltunk), egyik a szakoktató instruktor, másik mentőmotoros, harmadik nem is tudom mi. A mentőmotoros csaj kedves, aranyos volt, a szakoktatók meg vehemens férfiak, akik sokszor nem autóból, hanem motorral tartották az órát. A csaj biztatott, a férfiak meg kis hibákra is megmondták, hogy az életembe kerülhet. Nem tudom, melyik volt pszichológiailag a jobb, de amikor úgy döntöttek, hogy jelentkezhetek vizsgára (tehát nem engedtek vizsgázni, amíg nem látták, hogy át tudnék menni simán!), akkor készen álltam. Az a baj, hogy akihez futószalagon érkeznek a diákok, azok ha megvan az óra már küldenek is vizsgára. Akkor kéne vizsgázni engedni bárkit, amikor 99% a sikeresség, az 1% meg az, hogy a diák idióta magánakcióba kezd hirtelen.
2023. jún. 25. 14:40
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hozzáteszem, autó rutin (akkor még volt), autó forgalmi, motor rutin, motor forgalmi, mind elsőre. Motor forgalmin kívül mind hibavonal nélkül, motor forgalmin meg mondták, hogy azért van egy-két hibavonal, hogy ne bízzam el magam (pl. későn indexeltem, szerintem azért, hogy ne higgyék azt, hogy a gyártelepi parkolóba fogok kanyarodni, nem a későbbi kereszteződésben, szerintük későn raktam ki, de ezt a vonalat mindenkinek behúzták aznap).
2023. jún. 25. 14:42
 26/50 anonim ***** válasza:
100%
24. Engem pont hogy nem nagyon akartak vizsgára vinni. Így történt ez a sok óra meg a két bukás. Még nagyon sok órát venni kellett volna sajnos. Szerintem ha folytatom akkor sem lett volna meg, csak még több pénz elment volna erre. Viszont azok az ismerőseim akiknek vannak családi kapcsolatok azok mind nagyon könnyen megcsinálták jó oktatóval. Aki random ment oktatóhoz azok meg mind csak szenvednek meg költik a sok pénzt. Szóval én úgy látom kapcsolatok nélkül nagyon nehéz. De az én esetemben lehet jó oktatóval sem menne, nem tudom igazából eldönteni. De az biztos úgy megutáltam az egészet, hogy ebben az életben már nem fogom magam rávenni még egyszer hogy elkezdjem a képzést.
2023. jún. 25. 14:48
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

#26 Kétoldalú ez az oktatókérdés. Apám a bátyám után az én oktatómmal már a KRESZ előtt lebeszélte random találkozáskor a SPAR parkolóban, hogy vállaljon majd el úgy, hogy amint betöltöm a 17-et, mehessek rutinvizsgára, mert sokan dicsérték az oktatót. Amint lejogsiztam, csak szidta, hogy mennyi mindent nem tanított meg, de öcsém is hozzájárt, mert a 20 ezres város két autósiskolájában nem volt jobb (másik autósiskola igazgatója meg azt csinálta pluszórás pénzért bő tíz éve, hogy első vizsgán mindenkinek belenyomott indokolatlanul a fékbe, ma már remélem nincs ilyen korrupció).

De én tartom magam ahhoz, hogy olyan nincs, akinek ezt nem lehet megtanítani, egyetemen tanítok, ott is megmondom mindenkinek, hogy akit felvettek, annak minden képessége megvan ahhoz, hogy időben elvégezze a műszaki egyetemet. Csak a diáknak is oda kell tennie magát. Itt gyakorin is sok olyan kérdést olvasok, amire csak tátom a szám, hogy miért félnek az emberek ezt az oktatójuktól megkérdezni? Azért van, hogy válaszoljon! Én minden óra előtt és után is bombáztam idiótábbnál idiótább kérdésekkel minden oktatómat, mert csak az a kérdés rossz, amit nem tesznek fel.

2023. jún. 25. 14:52
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

#27 Az autóvezetés oktatás nagyon stresszes. Nemcsak az oktatással van elfoglalva az emver, hanem a diákja, a többi közlekedő, es a saját életéért felel. Nyilvánvalóan a tanuló nagyon sok olyan hibát követ el, amit az oktatónak korrigálni kell, mert életveszélyes a szitu. Ez azért eléggé csökkenti a türelmi szintet a nap végére. Az ember a következő tanulóval is próbál türelmesnek maradni, de időnként nem sikerül. Akkor bocsánatot kell kérni az ingerült stílus miatt (ezt sokan elmulasztják), és megyünk tovább.

A tanulók alapból feszültek a szokatlan helyzet miatt, erre tesz rá, hogy inkább kritikát kapnak, mint dícséretet, plusz az oktató feszültsége. Sokan azért nem kérdeznek, mert félnek, hogy hülyeséget kerdeznek (egyetértek veled, nem baj, ha hülyeség a kérdés, fel kell tenni!), és ezzel idegesitik az oktatót, és önmagukat.

Az óra végén nagyon elfáradnak, és már szabadulnának.

Erdemes otthon átgondolni az aznapi vezetést, es a kövi óra elején feltenni a kérdéseket.

Ha meg azonnali kérdés van, akkor az "ezek szerint rossz döntést hoztam, hoyan kellett volna csinálni?" kerdés leszerel minden oktatói ingerültséget.

De igen, kérdezni kell!

2023. jún. 26. 09:57
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
#28 Na, akkor nekem azért nem volt gondom a jogsikkal. "inkább kritikát kapnak, mint dícséretet" én ezt születésem óta megszoktam, zavart is iskolában is, ha simogatni próbálták a lelkemet.
2023. jún. 26. 10:01
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

"akkor az "ezek szerint rossz döntést hoztam, hoyan kellett volna csinálni?" kerdés leszerel minden oktatói ingerültséget."

...vagy még ingerültebb lesz az oktató, hogy na, vajon mégis hogyan, mucika ezt már tudnod kéne, ne idegelj..!

2023. jún. 26. 10:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!