Szerinted jogos az az ökölszabály, hogy maximum a havi nettó fizetés 6-szorosáért szabad autót venni?
Figyelt kérdés
Egy senior szoftverfejlesztő ma Magyarországon alkalmazottként keres mondjuk nettó 1.5 milliót. Ez a szakma alkalmazottként a jéghegy csúcsa szerintem.
Aki egy átlagos vállalkozó (kereskedelemben, építőiparban ..), azok sem szednek össze ennél többet egy hónapban. Ennek a 6-szorosa 9 millió.
Közben meg rengeteg 20-30 milliós autót látni az utakon. Ők akkor mind vezérigazgatók meg maffiozók?
2023. febr. 12. 23:34
51/54 anonim válasza:
segítenél, hogy miért venne valaki 2 éves kocsit többért, mint egy új?
Ez 1-2 felkapott típusra volt igaz, de ott is maximum 6 hónapos korig szokott működni, hogy valaki nem akar várni a szállításra így vesz egy fiatal használtat.
Az autó piac 99%-a nem így működik.
52/54 anonim válasza:
Mert 2 éveket kell várni egy új autóra. Az autópiac ma így működik.
53/54 anonim válasza:
#48 Azért nem mindegy, milyen kocsi. Én a sajátomat 4,5 millióért vettem újonan 2 éve. Most ugyanaz 6,5 millió lenne. Igen, jóval drágább, de nem 85%-kal, mint a te példádban. A sajátomat meg simán el tudnám adni 5,5 millióért. Ha valami Ázsiában gyártott típus lenne, akkor még kisebb volna a különbség a használt és az új ár között, mert azokra a típusokra újként 6-8 hónapot is várni kell.
54/54 anonim válasza:
Én inkább csak 3 havi fizetésemből, de kettőt vettem. Egy melósa, meg egy fél-melósat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!