Szerinted jogos az az ökölszabály, hogy maximum a havi nettó fizetés 6-szorosáért szabad autót venni?
Egy senior szoftverfejlesztő ma Magyarországon alkalmazottként keres mondjuk nettó 1.5 milliót. Ez a szakma alkalmazottként a jéghegy csúcsa szerintem.
Aki egy átlagos vállalkozó (kereskedelemben, építőiparban ..), azok sem szednek össze ennél többet egy hónapban. Ennek a 6-szorosa 9 millió.
Közben meg rengeteg 20-30 milliós autót látni az utakon. Ők akkor mind vezérigazgatók meg maffiozók?
#44 Hadd idézzek: "A 2 évvel ezelőtt vett autódat (teljesen mindegy mennyiért vetted) el.tudod adni 15 millió forint fölött."
Csak erre hivatkoztam. És én vagyok a retardált?
Ja hogy neked csak a 15 milliós dög számít autónak? Én kérek elnézést! 😝
Ne zavarjon, hogy 7-8 millióért már frankó új kocsit veszel, 15-ből meg már elektromosat is.
"Az infláción túl ér többet, mint új korában. Egy új autó ma 15 millió forint. A 2 évvel ezelőtt vett autódat (teljesen mindegy mennyiért vetted) el.tudod adni 15 millió forint fölött. Segítsünk még, magyarázzuk el úgy, mint egy 5 évesnek vagy kezded érteni?"
Akkor segítek!
A 2 éves kocsidat nem adod el többért, mint egy új autó ma.
Nemrég adtam el egy kocsit én is 2 évesen. Mikor vettem volt 10 millió a zsebemben, tehát a kocsiért adtam 7 millát, és maradt 3 milla a zsebemben nyaralni, fagyizni, bármi.
Most eladtam ezt a 7 millás autót majnem 9-ért, marha jól jártam mi?
A probléma az, hogy az új kocsi ebből 13 millió lett, tehát hiába adtam el NOMINÁLISAN áron felül a kocsit, ha most még rá kell dobnom majdnem 4 millát (ami a 2 évvel ezelőtti vásárlás 50%-a), hogy vegyek egy ugyanilyet.
Na ezért van az, hogy a számolni nem tudok számára a használt autón nyertem majd 2 milliót, mindenki más meg látja, hogy valójában majdnem a dupláját kell kifizetnem az új verdáért.
Ha ugyanaz a 10 millió most a zsebemben van, akkor nemhogy nyaralni nem tudok menni, de még elő kell kaparnom 3 milliót, hogy megvegyem a verdát.
Marha nagy üzlet öregem.
"A 2 éves kocsidat nem adod el többért, mint egy új autó ma."
De.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!