Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerinted jogos az az ökölszab...

Szerinted jogos az az ökölszabály, hogy maximum a havi nettó fizetés 6-szorosáért szabad autót venni?

Figyelt kérdés

Egy senior szoftverfejlesztő ma Magyarországon alkalmazottként keres mondjuk nettó 1.5 milliót. Ez a szakma alkalmazottként a jéghegy csúcsa szerintem.

Aki egy átlagos vállalkozó (kereskedelemben, építőiparban ..), azok sem szednek össze ennél többet egy hónapban. Ennek a 6-szorosa 9 millió.

Közben meg rengeteg 20-30 milliós autót látni az utakon. Ők akkor mind vezérigazgatók meg maffiozók?

2023. febr. 12. 23:34
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
27%
#37 Ne zavarjon, hogy meg is említettem az inflációt... ragadj csak ki egy mondatot és állíts be hülyének!
2023. febr. 13. 14:12
 42/54 anonim ***** válasza:
0%
#40: Tévedsz. Segítek: Az infláción túl ér többet, mint új korában. Egy új autó ma 15 millió forint. A 2 évvel ezelőtt vett autódat (teljesen mindegy mennyiért vetted) el.tudod adni 15 millió forint fölött. Segítsünk még, magyarázzuk el úgy, mint egy 5 évesnek vagy kezded érteni?
2023. febr. 13. 14:24
 43/54 anonim ***** válasza:
93%
#42 LOL! Ha találsz nekem 15 millióért vevőt a 2 éves Corsára, akkor azonnal eladom neki, neked meg adok belőle 3 millió jutalékot! Megegyeztünk? :D
2023. febr. 13. 14:54
 44/54 anonim ***** válasza:
34%
#43: fú b#zdmeg, Te aztán igazán debil vagy.
2023. febr. 13. 15:15
 45/54 anonim ***** válasza:
93%

#44 Hadd idézzek: "A 2 évvel ezelőtt vett autódat (teljesen mindegy mennyiért vetted) el.tudod adni 15 millió forint fölött."

Csak erre hivatkoztam. És én vagyok a retardált?

2023. febr. 13. 15:46
 46/54 anonim ***** válasza:
34%
Igen, pontosan.
2023. febr. 13. 15:51
 47/54 anonim ***** válasza:

Ja hogy neked csak a 15 milliós dög számít autónak? Én kérek elnézést! 😝

Ne zavarjon, hogy 7-8 millióért már frankó új kocsit veszel, 15-ből meg már elektromosat is.

2023. febr. 13. 16:22
 48/54 anonim ***** válasza:
93%

"Az infláción túl ér többet, mint új korában. Egy új autó ma 15 millió forint. A 2 évvel ezelőtt vett autódat (teljesen mindegy mennyiért vetted) el.tudod adni 15 millió forint fölött. Segítsünk még, magyarázzuk el úgy, mint egy 5 évesnek vagy kezded érteni?"

Akkor segítek!

A 2 éves kocsidat nem adod el többért, mint egy új autó ma.

Nemrég adtam el egy kocsit én is 2 évesen. Mikor vettem volt 10 millió a zsebemben, tehát a kocsiért adtam 7 millát, és maradt 3 milla a zsebemben nyaralni, fagyizni, bármi.

Most eladtam ezt a 7 millás autót majnem 9-ért, marha jól jártam mi?

A probléma az, hogy az új kocsi ebből 13 millió lett, tehát hiába adtam el NOMINÁLISAN áron felül a kocsit, ha most még rá kell dobnom majdnem 4 millát (ami a 2 évvel ezelőtti vásárlás 50%-a), hogy vegyek egy ugyanilyet.

Na ezért van az, hogy a számolni nem tudok számára a használt autón nyertem majd 2 milliót, mindenki más meg látja, hogy valójában majdnem a dupláját kell kifizetnem az új verdáért.

Ha ugyanaz a 10 millió most a zsebemben van, akkor nemhogy nyaralni nem tudok menni, de még elő kell kaparnom 3 milliót, hogy megvegyem a verdát.

Marha nagy üzlet öregem.

2023. febr. 13. 16:34
 49/54 anonim ***** válasza:
34%

"A 2 éves kocsidat nem adod el többért, mint egy új autó ma."

De.

2023. febr. 13. 16:46
 50/54 anonim ***** válasza:
de nagyon maximum annyit
2023. febr. 13. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!