Hányszor mentek hátulról belétek STOP táblánál?
Idén (26 nap alatt) ma jöttek belém másodszor. Van menetrögzítő elől-hátul, mindig megállok a STOP vonalnál, szabályosan. A vonóhorog felfogta megint, nem történt károm, csak több óra míg lezajlik a helyszínelés.
A kiérkező rendőr annyit mondott, hogy érdemes lenne ezt a kereszteződést elkerülni. Szerintem meg be kellene tartani a szabályokat, és nem a másik f.nekébe bújni.
Ordítva szállt ki a másik sofőr, elkezdte csapkodni a szélvédőmet tenyérrel, de mifelénk ez mindennapos (Brooklin 2).
Velünk eddig egyszer történt ilyen, hogy kereszteződénél megtorpant a sor és a mögöttünk jövő autó (a mi autóknál nehezebb SUV) belénk csúszott. Nagy meleg volt, ami mindenki megviselt, ezért nem figyelt eléggé.
A mi autónkon is vonóhorog volt, ami valamelyest csillapította az ütést, de a hátsó lökhárító így is rommá tört és a csomagtartó-ajtó és a hátsó lámpák is sérültek.
A biztosító gazdasági totálkárt állapított meg (autónk már 12 éves volt akkor). Szerencsénkre autóbontóban találtunk egy mienkkel azonos típusú autót, aminek az eleje volt rommá törve, de a háta gyakorlatilag ép volt. Ebből megvettük a szükséges elemeket, új lökhárítót és lámpát kapott az autó és meg lett javítva. Egy kis pénzünk maradt abból, amit a biztosító fizetett, tehát az utánajáráson kívül többet nem vesztettünk vele.
Az autót azóta nyugdíjba küldtük, de azóta is megvan és rendben működik.
2000 óta vezetek. Stop táblánál csak dudálni szoktak ha lassítani merek, meg látom a tükörben hogy hadonászik mögöttem a kocsijában...
Ez idő alatt egyetlen egy alkalommal jöttek belém nem stop táblánál, amikor az úttestre elém busz takarásából kilépett egy gyalogos én meg nem akartam szándékosan elütni. Egy nagy darab roma asszony jött bele az akkor 3 hónapos autómba valami régi tragaccsal. Először még neki állt feljebb és szerinte el kellett volna ütnöm a gyalogost, hibás vagyok, amiért fékeztem. Csak annyit mondtam neki, hogy oké, akkor hívjunk rendőrt. Innentől kezdve rögtön visszább vett és együttműködő lett.
Helyszínelés nálatok miért volt, ha semmilyen károd nem keletkezett? Személyi sérülés történt?
30 éve vezetek, egyszer történt.
De amúgy egyre figyelmetlenebbek és tahóbbak az emberek az utakon sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!