Miért van jó illata a régebbi autóknak hidegen?
A dízeleknek is van egy jellegzetes, nagyon jó illata indítás után. Főleg amikor már hugyozik a porlasztó és szürkén füstöl. Na meg a benzineseknek is van egy másik, szintén tök jó illata🤗
De csak amíg hideg a motor.
Volt olyan motorom, aminek cdak addig vólt ilyen jó illata, amíg rajta volt a szívató, ha levettem, elmúlt😔
Ez miért van?
Én már a kipufogógáz illatából tudni szoktam, hogy milyen motor van az elém kikanyarodó, valószínűleg még nem üzemeleg és a kipufogónál gözölgő autókban.
Nyáron ezt miért nem érzem? Legalább ennyi jó van a télben😃
A nem tökéletes égés miatt...
.
Mondjuk én is szeretem az öreg dízel illatát de hidegen pont nem.
Akkor kifejezetten szúrós szagú míg bemelegedve semmi durva szag nincs, csak a szokásos euro 0 dízel szag ami nem durva szerintem.
#3 Trabantod van?🙂
Csak arról tudok, amiben nincs szívató/ nem ad több üzemanyagot hidegindítás után.🤷♂️
Dehogy, régi dízel merci....
Mindjárt megyek is beröffenteni aztán irány az éjszaka :D
Jaa, valamiért csak benzinesben gondolkodtam.🤦♂️
De gyárilag olyan?
Én úgy tudtam, hogy köradagolós dízelnél, amíg ba nem indul és ki nem mennek a röpsúlyok, addig túl sok üzemanyagot kapna mert azt a bonyolult kis 3 részes kart nem nyomja így a csúszógyűrű majdnem úgy áll, mintha padlógázt nyomnál...vagy valami ilyesmi, az a lényeg, hogy köradagolón tudtommal, működéséből adódóan mindig van "hidegindító kar".
Vagy ez még soradagolós?
Igen ez még soradagolós.
Itt is lenne valami vákuumos cucc elvileg de elnézve a youtube-os videókat nem sok embernél működik már :D
Kideríteni meg még nem volt kedvem... jó időben nem esik vissza annyira a fordulat ugye, fagyban meg a bánat fogja ott nézegetni a csöveket.
Majd jövőre szerintem kicserélem a motortérben az összes vákuumcsövet aztán vagy jó lesz vagy nem... De igazából nincs jelentősége mert ha bent ülök akkor ráteszem a lábam a gázpedálra és már meg is van az 500-600 alapjárat.
pár perc alatt meg már melegszik annyit a motor, hogy ne remegjen kocsonya módjára a kaszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!