Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van jó illata a régebbi...

Miért van jó illata a régebbi autóknak hidegen?

Figyelt kérdés

A dízeleknek is van egy jellegzetes, nagyon jó illata indítás után. Főleg amikor már hugyozik a porlasztó és szürkén füstöl. Na meg a benzineseknek is van egy másik, szintén tök jó illata🤗

De csak amíg hideg a motor.

Volt olyan motorom, aminek cdak addig vólt ilyen jó illata, amíg rajta volt a szívató, ha levettem, elmúlt😔

Ez miért van?

Én már a kipufogógáz illatából tudni szoktam, hogy milyen motor van az elém kikanyarodó, valószínűleg még nem üzemeleg és a kipufogónál gözölgő autókban.

Nyáron ezt miért nem érzem? Legalább ennyi jó van a télben😃

#gáz #illat #kipufogó #füst #gőz #Hatodikkulcsszó
2022. nov. 26. 13:16
A kérdező szavazást indított:
Tényleg jó illatuk van😃
Ne szipuzzál he!
Én nem érzem, nem tudom mire gondolsz.🤷‍♂️
13 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%

A nem tökéletes égés miatt...

.

Mondjuk én is szeretem az öreg dízel illatát de hidegen pont nem.

Akkor kifejezetten szúrós szagú míg bemelegedve semmi durva szag nincs, csak a szokásos euro 0 dízel szag ami nem durva szerintem.

2022. nov. 26. 17:30
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Mert régebben még tök oké volt, hogy hidegen fossá dúsítottunk, és nem volt gond az emisszió szempontjából. Ma már ezt nem szabad megtenni. Az elégetlen szénhidrogéneknek meg jó illatuk van.
2022. nov. 26. 17:41
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem nincs dúsító sajnos az autóban.... remeg is mint a kocsonya hidegen mert 500 sincs az alapjárat akkor.
2022. nov. 26. 17:43
 4/15 A kérdező kommentje:

#3 Trabantod van?🙂

Csak arról tudok, amiben nincs szívató/ nem ad több üzemanyagot hidegindítás után.🤷‍♂️

2022. nov. 26. 17:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy, régi dízel merci....

Mindjárt megyek is beröffenteni aztán irány az éjszaka :D

2022. nov. 26. 17:56
 6/15 A kérdező kommentje:

Jaa, valamiért csak benzinesben gondolkodtam.🤦‍♂️

De gyárilag olyan?

Én úgy tudtam, hogy köradagolós dízelnél, amíg ba nem indul és ki nem mennek a röpsúlyok, addig túl sok üzemanyagot kapna mert azt a bonyolult kis 3 részes kart nem nyomja így a csúszógyűrű majdnem úgy áll, mintha padlógázt nyomnál...vagy valami ilyesmi, az a lényeg, hogy köradagolón tudtommal, működéséből adódóan mindig van "hidegindító kar".

Vagy ez még soradagolós?

2022. nov. 26. 18:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez még soradagolós.

Itt is lenne valami vákuumos cucc elvileg de elnézve a youtube-os videókat nem sok embernél működik már :D

Kideríteni meg még nem volt kedvem... jó időben nem esik vissza annyira a fordulat ugye, fagyban meg a bánat fogja ott nézegetni a csöveket.

Majd jövőre szerintem kicserélem a motortérben az összes vákuumcsövet aztán vagy jó lesz vagy nem... De igazából nincs jelentősége mert ha bent ülök akkor ráteszem a lábam a gázpedálra és már meg is van az 500-600 alapjárat.

pár perc alatt meg már melegszik annyit a motor, hogy ne remegjen kocsonya módjára a kaszni.

2022. nov. 26. 18:20
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
2-es miért ne lehetne meg tenni kit érdekel ez az emissziós baromság?
2022. nov. 26. 19:05
 9/15 anonim ***** válasza:
82%
#8: mondjuk az összes létező autógyártót, akinek meg kell felelnie a legújabb RDE és WLTP normáknak?
2022. nov. 26. 19:09
 10/15 anonim ***** válasza:
34%
9. Nem fogják sokáig csinálni az autó gyártók az EU hülyeségeit. Egyáltalán nem éri meg nekik, elektromos turmix gépeket se veszi senki pedig már nem mondok hülyeséget azzal hogy tízen akárhány éve erőltetik azokat is. Mégis mai napig a kutyának sem kell. Az embereknek van eszük és nem vesznek olyat ami nem kell nekik környezetet se szennyezi egy mai autó semennyire se tele van nyomatva a kipufogó minden szűrővel eleve a fák ki szűrik a füstöt csak fel van hypeolva hogy jajj ózon réteg meg a rossz nyavaja már rég tönkre ment volna év milliárdok alatt mennyi vulkán kitörés volt a dinoszauruszok ki haltak a meteorit be csapódásba abból az állapotból is fel állt a bolygó nehogy már a nem is füstölő kocsikkal legyen a gond. EU-val van csupán a gond ennyi mind egy barom.
2022. nov. 26. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!