Ilyen alatt 100%-ban biztonságos szerelni, vagy kéne alá bak is?
"van aki szerint biztonságos, van aki szerint életveszélyes így szerelni."
Ez egy gyári megoldás. Megtervezték, kipróbálták és nem árusítanák, ha balesetek történnének vele.
Ennek alapján kinek van igaza?
Igen, de akkor gyárilag emelésre, vagy biztonságos fox tartásra van kitalálva? Kert erre meg ez a mondás:
"Úgy kicsúszik a kerék alól mint a szar.
MINDIG BAKRA TÉVE SZERELÜNK! A különböző emelési módok kizárólag arra használatosak, hogy a bakokat alá lehessen tenni"
Ez nem csúszik ki a kerék alól akkor, ha mindkét oldalon a "gödörben" áll a kerék, csak kerdés, hogy sikerül-e úgy felállni rá.
Én nagyobb biztonságban érezném magam két vízszintes gerendán álló kerekekkel, es akkor még tudod is bakolni a küszöböt, ha nagyon akarod.
Nem értem, miért csúszna ki?
És hova?
Hisz' rajta van az autó súlya.
Egyetlen probléma van vele, kicsi az emelési magasság.
"még mindig nem oldódott fel a nagy ellentmondás, van aki szerint biztonságos, van aki szerint életveszélyes így szerelni."
"Úgy kicsúszik a kerék alól mint a szar."
A nagy ellentmondás feloldása nagyon egyszerű: a fentieket anonim kommentelők írták, egy olyan fórumon, ahol bárki kommentelhet.
"MŰANYAG SZERELŐ RÁMPA" "Támogatott terhelhetőség: 3000 kg"
Ezt pedig egy műhelyfelszereléseket árusító forgalmazó, akinek garanciális és büntetőjogi felelőssége van.
"de akkor gyárilag emelésre, vagy biztonságos fox tartásra van kitalálva?"
Szerelő rámpa, ez a neve: felhajtasz rá. A biztonság kedvéért kiékeled a lentmaradó kereket és szerelsz. Mit nem lehet ezen érteni?
Nem esik le róla a kocsi hiszen nem megemelve lesz hanem felállsz egy rámpára....
Jók ezek a cuccok, mert nekem is fel kell állnom a házilag készített rámpára hogy alá tudjam tenni a lavórt amikor eresztem le az olajat, annyira alacsony a kocsi alja.... és így nem kell emelővel szenvedni.
De ez a 25e brutális ár érte...
Én ilyet csináltam nulla forintból mert volt itthon pár raklap:
10X10-es gerenda 2 db kb 50 centis darab egymás mellett és összeszögelve.
Eleje lefűrészelve + még ráütöttem 5 centi vastag darabokat mert a 10cm nagyon alacsony volt.
A másik végére meg leütök a földbe közvetlen eléje 3db 200-as szöget különben eltolná az autó amikor állok fel....
Lehet egy elsőkerekes nem tolná el, franc tudja de ez eltolja :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!