Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbíztok az autószerelőkben...

Megbíztok az autószerelőkben és elhiszitek hogy elvégezték a munkát ha ellenőrizhetetlen munkát végeztetek velük?

Figyelt kérdés
Pl motorolaj csere, váltóolaj csere, fékfolyadék csere, vezérlés csere... Én olajcseréket, fékfolyadék cserét csak megvárásra viszem mert tapasztalat hogy 3 ból 1 szerelő elkéri a pénzt de hozzá sem nyúl az autóhoz.
ma 09:11
A kérdező szavazást indított:
Ott merem hagyni, elhiszem neki hogy megcsinálta
Csak megvárásra
9 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ott merem hagyni. 15 éve járok hozzá. Hanem bíznék benne, keresnék olyat, akiben megbízom.
ma 09:19
 2/9 anonim ***** válasza:
34%

Teljesen mindegy , de jobb ha bízol benne, legalább a lelked megnyugszik.

Mert úgyis átver ha nem értesz hozzá.

Inkább százszor téged mint saját magát.

ma 09:24
 3/9 krwkco ***** válasza:
76%

Én a mostani autómnál -a fényezéssel járó munkák kivételével- mindig ott voltam az autó mellett, amikor dolgoztak rajta. Nem amiatt, hogy megcsinálják-e, amit kell, hanem hogy hogyan.

Számtalan olyan eltérés van ami nem okoz azonnali hibát. Pl. fellógatják a féknyerget a fékcsőre. Nem függesztik fel a féltengelyt, hogy ne legyen nagyobb szögeltérése a megengedettnél. Nem cserélik a fékfolyadékot a kuplung felé. Nem zsírtalanítják a féktárcsát felszerelés előtt. Trafócsere után nem nyomták le rendesen a gyertyapipákat. Ezeket mind láttam, miközben ott álltam a szerelő mellett.

És mellesleg érdekel is a folyamat. :-)

ma 09:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azért lehúztam pár évet ebben az iparban. A "nem látható dolgok" is mindig meg voltak csinálva. És igen, ez egy bizalmi dolog. Jó esetben semmi nem látszik az elvégzett munkából, de szerintem a normálisabb fele a szakmának tissztességesen ténykedik.

Sok az átk@rós köcsög, ők húzzák le a normálisak megbecsülését.

ma 10:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha számlás a meló, akkor van munkalap is. Azon rajta van minden.

a cégem mindenről számát kért. A szolgálati mazdám olaj, és szűrők cseréjéről is adtak...mint később kiderült(egy kirúgott szerelő mesélte)hogy nem cseréltek sem olajat, sem szűrőket. pl: Olajcsere helyett STP-t töltött rá a szerelő...

ma 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés de van akiben meg lehet bízni.
ma 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy ott merem hagyni, minek mennék olyan helyre, ahol nem hinném el, hogy megcsinálják.
ma 11:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha lehetőség van rá akkor ott maradok, de jó párszor rámszóltak hogy "ez nem látvány pékség" és "magánszemély nem tartózkodhat a műhelyben".
ma 15:35
 9/9 anonim ***** válasza:
A vállalatunk az elmúlt években 4 szervízzel állt kapcsolatban. Kivétel nélkül mind átvert, többször is. A jobbik esetek voltak a túlszámlázások, de volt rosszul összerakott fékszervó is. Azt nem tudom, hogy a sima állampolgárt hogyan kezelik, de sok illúzióm nincsen...
ma 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!