Megbíztok az autószerelőkben és elhiszitek hogy elvégezték a munkát ha ellenőrizhetetlen munkát végeztetek velük?
Teljesen mindegy , de jobb ha bízol benne, legalább a lelked megnyugszik.
Mert úgyis átver ha nem értesz hozzá.
Inkább százszor téged mint saját magát.
Én a mostani autómnál -a fényezéssel járó munkák kivételével- mindig ott voltam az autó mellett, amikor dolgoztak rajta. Nem amiatt, hogy megcsinálják-e, amit kell, hanem hogy hogyan.
Számtalan olyan eltérés van ami nem okoz azonnali hibát. Pl. fellógatják a féknyerget a fékcsőre. Nem függesztik fel a féltengelyt, hogy ne legyen nagyobb szögeltérése a megengedettnél. Nem cserélik a fékfolyadékot a kuplung felé. Nem zsírtalanítják a féktárcsát felszerelés előtt. Trafócsere után nem nyomták le rendesen a gyertyapipákat. Ezeket mind láttam, miközben ott álltam a szerelő mellett.
És mellesleg érdekel is a folyamat. :-)
Én azért lehúztam pár évet ebben az iparban. A "nem látható dolgok" is mindig meg voltak csinálva. És igen, ez egy bizalmi dolog. Jó esetben semmi nem látszik az elvégzett munkából, de szerintem a normálisabb fele a szakmának tissztességesen ténykedik.
Sok az átk@rós köcsög, ők húzzák le a normálisak megbecsülését.
Ha számlás a meló, akkor van munkalap is. Azon rajta van minden.
a cégem mindenről számát kért. A szolgálati mazdám olaj, és szűrők cseréjéről is adtak...mint később kiderült(egy kirúgott szerelő mesélte)hogy nem cseréltek sem olajat, sem szűrőket. pl: Olajcsere helyett STP-t töltött rá a szerelő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!